- Alt jeg er i dag er på grunn av min far. Han var min livs kjærlighet

Skuespiller og forretningskvinne Gwyneth Paltrow forteller om det helt spesielle forholdet til faren.

STØRSTE FORBILDE: - Alt jeg er i dag er på grunn av min far, sa Gwyneth Paltrow med tårer i øynene under SXSW i Texas i mars. Dette bildet er tatt i 2000 - to år før han døde. FOTO: NTB Scanpix
STØRSTE FORBILDE: - Alt jeg er i dag er på grunn av min far, sa Gwyneth Paltrow med tårer i øynene under SXSW i Texas i mars. Dette bildet er tatt i 2000 - to år før han døde. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2008 etablerte Hollywood-skuespiller Gwyneth Paltrow (46) livsstilsnettstedet Goop. Dette snakket hun om på konferansen SXSW i Austin, Texas - og KK var til stede for å høre henne dele av sine erfaringer.

Hun åpnet den 60 minutter lange samtalen med CNN-anker Poppy Harlow (36) med å fortelle hvor befriende hun synes det er å ha kommet seg ut av tyve- og tredveårene, og at hun trives med å være på vei mot femtiårene.

- Jeg kjenner meg selv mye bedre nå, og er blitt mer selvsikker. Jeg elsker å være i førtiårene! sa hun fra scenen.

- Alt jeg er i dag er på grunn av min far

Det var hennes far, TV-regissør Bruce Paltrow, som i sin tid oppfordret henne til å ha troen på seg selv og gjøre de tingene hun selv drømmer om. Han døde i 2002, da han var i Roma i Italia, for å feire datterens 30-årsdag. Da hadde han hatt en kreftdiagnose i flere år.

- Alt jeg er i dag er på grunn av min far. Han var min livs kjærlighet inntil den dagen han døde. Han var den søteste, morsomste og noen ganger også den aller tøffeste mannen i min nærmeste omgangskrets. Han hadde bygget seg opp helt på egenhånd, og lærte meg viktigheten med å ha en god arbeidsmoral - noe jeg nå prøver å overføre til mine egne barn, sa Paltrow fra scenen.

- Pappa oppmuntret meg alltid til å starte min egen business, og jeg er veldig lei meg for at han ikke er her i dag, slik at han kan se hva jeg har bygget opp.

Det var mens Gwyneth var i mammapermisjon med datteren Apple Martin, som i dag er 14 år, at hun kjente på det at hun ikke lenger var like gira på skuespilleryrket. Hun brant for å gjøre noe annet, og å la forretningskvinnen i seg blomstre.

- Jeg ville ikke gå tilbake til jobb. På det tidspunktet var jeg Gwyneth Paltrow. Hva om jeg ikke ville være kjent som skuespilleren Gwyneth Paltrow lenger? Hvem var jeg egentlig? Er jeg verdt noe hvis jeg ikke er kjendis? Det ble en form for livskrise, erkjenner Paltrow.

Sakte, men sikkert ble Goop en realitet, og er nå inne i sitt ellevte år. Men det har ikke bare vært en dans på roser for livsstilsnettstedet. Gwyneth Paltrow har nemlig fått mye tyn for å komme med alternative tips og råd til Goop-brukerne - som flere mener er svært kontroversielle.

ÅPENHJERTIG: Gwyneth Paltrow i samtale med CNN-anker Poppy Harlow under SXSW-konferansen i Texas. FOTO: Mina Knudsen
ÅPENHJERTIG: Gwyneth Paltrow i samtale med CNN-anker Poppy Harlow under SXSW-konferansen i Texas. FOTO: Mina Knudsen Vis mer

Fnyser av orgasme-kritikk

Tipsene omhandler blant annet bruk av badstue når du har influensa, en olje som skal forhindre depresjon og bruk av såkalt «jade egg» i vagina for å oppnå sterkere orgasme og økt sexlyst.

Gwyneth Paltrow fnyser av kritikken, og rister på hodet over at folk kaller det kontroversielt.

- Folk elsker å snakke om hvor kontroversielle vi er, men hvorfor er en kvinnes seksualitet kontroversielt? Det er jo heller det stikk motsatte. Vi snakker om en kvinnes seksuelle helse. Jeg synes det er sprøtt at folk mener at en kvinnes orgasme er noe kontroversielt - spesielt når vi ser på hva som faktisk er kontroversielt i dette landet vi lever i, sa Paltrow fra scenen - mens publikum jublet.

På spørsmål fra Poppy Harlow om hva hun har lært av kritikken og den negative omtalen svarte Paltrow at hun blant annet har innsett hvor mye makt bedriften har over hele verden.

- Jeg har lært at Goop har en enorm påvirkningskraft og mye makt, og at dette er noe vi må forvalte på riktig måte. Det har definitivt vært en prosess, og en rimelig vond erfaring da det sto på som verst, men nå føler jeg at vi har gjort de endringene som skal til.

- Noen ganger gifter vi oss med feil person, men det kan også være fint

Høsten 2018 giftet hun seg med Glee-skaper Brad Falchuk (48), noe hun ikke la skjul på i samtalen med CNN-anker Harlow.

- Jeg giftet meg nylig med en skikkelig kjekk kar! Jeg har det så bra om dagen! sa hun med et stort smil om munnen, før hun la til hvor viktig han er for henne:

- Han har virkelig vært der for meg, gjennom opp- og nedturer, de siste årene. Han har en ro og stødighet over seg, og er en enorm støtte for meg.

EKTEMANN: Høsten 2018 giftet Gwyneth Paltrow seg med Glee-skaper Brad Falchuk. FOTO: NTB Scanpix
EKTEMANN: Høsten 2018 giftet Gwyneth Paltrow seg med Glee-skaper Brad Falchuk. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Gwyneth Paltrow var gift med Coldplay-musiker Chris Martin (42) fra 2003 til 2016. De har barna Apple og Moses (12) sammen. De to eksene har beholdt det gode vennskapet, og har blant annet feiret flere høytider sammen etter skilsmissen for nå tre år siden.

- Noen ganger gifter vi oss med feil person, men det kan også være fint. Fordi et dårlig forhold kan hjelpe deg å forstå hvem du er og hvor du vil, bedre enn noe annet. Det er selvfølgelig fantastisk om man får det til på første forsøk, men man kan få mye fint ut av det på veien også.

Til tross for at Gwyneth er en suksessfull CEO i et milliardforetak, er det viktigste for henne å kunne komme hjem til barna etter endt arbeidsdag og hjelpe dem med leksene.

- Jeg prøver å være der for barna mine så mye som mulig, og drar derfor fra jobb hver dag klokken 16.00 - noe som er veldig tidlig for en CEO-mamma. Men jeg vil avslutte dagen med å sitte rundt kjøkkenbordet og hjelpe dem med leksene. Spesielt i den alderen de er i nå, så handler det mye som forelder å være til stede, sa hun fra scenen i Texas.

På Instagram har Gwyneth Paltrow delt bilde av seg selv med sin 14 år gamle datter Apple - det er ingen tvil om hvem tenåringen slekter på!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer