Madeleine Angelsen

Amatørbokser Madeleine Angelsen (18) lar seg ikke påvirke av fordommene

- Som jente er det veldig viktig å tørre å ta plass i et mannsdominert miljø – enten det er innen jobb eller idrett, sier hun til KK.no.

BOKSER I OSLO SPEKTRUM: Amatørbokser Madeleine Angelsen har fått det ærefulle oppdraget med å varme opp for Cecilia Brækhus under  «The Homecoming» lørdag 1. oktober.  Foto: Per Ervland for KK.no
BOKSER I OSLO SPEKTRUM: Amatørbokser Madeleine Angelsen har fått det ærefulle oppdraget med å varme opp for Cecilia Brækhus under «The Homecoming» lørdag 1. oktober. Foto: Per Ervland for KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare Cecilia Brækhus (34) som skal kjempe om heder og ære - og ikke minst ta seier på hjemmebane - under boksestevnet «The Homecoming» lørdag 1. oktober. Amatørbokser Madeleine Angelsen (18) fra Vestby skal nemlig varme opp for bokse-dronningene Cecilia Brækhus og hennes franske motstander Anne-Sophie Mathis (39), og vi tok en prat med den tøffe 18-åringen etter pressekonferansen på The Thief i begynnelsen av september.

LES OGSÅ: Veien til proffkarrieren har ikke vært enkel for Cecilia Brækhus

Til KK.no forteller Madeleine at hun begynte med boksing da hun var 14 år, og at to år senere  tok valget om å satse seriøst på amatørboksingen. Siden da har hun vært på landslaget. Til tross for at hun opplever visse fordommer mot sporten hun driver med så har hun ingen problemer med å markere sin plass.

- Som jente er det veldig viktig å tørre å ta plass i et mannsdominert miljø – enten det er jobb eller innen idrett. Man vil jo ofte oppleve at jenter trekker seg mer og mer ut av idretten, men det er viktig at man tør å gå mot de forventningene som er til deg som ung jente. Det største du kan oppnå i livet er ikke å være søt og pen, og at alle liker deg, men å faktisk gjøre det som du synes gir mening og som du brenner for. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer