Unge lovende 3:

Anmeldelse: - Den hittil beste sesongen av serien

Terningkast: 5

UNGE LOVENDE 3: Denne vinteren har sesong 3 av den populære serien Unge lovende premiere på NRK. Vi har sett serien, og elsker de tre jentenes engasjement for seg selv og venninnene sine! Foto: Birgit Solhaug / Monster Scripted / NRK
UNGE LOVENDE 3: Denne vinteren har sesong 3 av den populære serien Unge lovende premiere på NRK. Vi har sett serien, og elsker de tre jentenes engasjement for seg selv og venninnene sine! Foto: Birgit Solhaug / Monster Scripted / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor, da vi anmeldte sesong 2 av NRK-serien Unge lovende, skrev vi at «det er så utrolig befriende å se andre slite med de samme problemene som en selv». Denne gangen er det ikke befriende, men derimot relativt ubehagelig, å være flue på veggen i Unge lovende-universet.

Sesong 3 av serien begynner en liten stund etter der vi slapp sist. Alex (spilt av Alexandra Gjerpen) har reist til New York for å følge drømmen om å slå gjennom som skuespiller, Elise (spilt av Siri Seljeseth) gjør alt hun kan for at bransjefolket skal falle for stand up-ideene hennes og Nenne (spilt av Gine Cornelia Pedersen) hylles for boken hun har gitt ut, men sliter samtidig med å ta til seg lovordene hun får fra alle kanter.

De første episodene er mørke og dystre. Man har mest lyst til å skru av, fordi man føler så sterkt med de tre jentene. Hvorfor skal det være så utrolig vanskelig og komplisert å oppnå drømmer om karrieremessig suksess - og ikke minst suksess på kjærlighetsfronten?

PITCH: Elise gjør alt hun kan for å overbevise bransjefolket om at ideene hennes er verdt å satse på. Foto: NRK
PITCH: Elise gjør alt hun kan for å overbevise bransjefolket om at ideene hennes er verdt å satse på. Foto: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Hvite gutter-gutta: - Vi ønsket ikke å gjøre sexscenene til en sexy seanse, men filme det litt mer ærlig

- Det gjør vondt langt inn i sjela når man har blottlagt seg selv, blitt vurdert og siden avvist

I New York drar Alex på daglige auditions for å få drømmerollen, men blir gang på gang avvist. Det er rått å se på fordi vi kjenner oss så godt igjen. Ikke det at de fleste av oss har stått foran et auditionpanel for en skuespillerrolle, men vi har alle vært på jobbintervjuer eller i andre type settinger hvor hovedmålet er at vi må selge oss selv inn. Det gjør vondt langt inn i sjela når man har blottlagt seg selv, blitt vurdert og siden avvist.

Alexandra Gjerpen (33) viser i sesong 3 at hun er alt annet enn den Stavanger-skrulla (hun er jo dessuten fra Sandnes) hun i en av scenene blir bedt om å være. Talen hun holder til det norske auditionpanelet er ekstremt tilfredsstillende å se på, og her viser Alexandra Gjerpen at hun har en lovende fremtid i norsk (og også internasjonal) skuespillerbransje.

SØKER LYKKEN: I sesong 3 blir vi med Alex til New York hvor hun prøver å slå gjennom som skuespiller. Foto: NRK
SØKER LYKKEN: I sesong 3 blir vi med Alex til New York hvor hun prøver å slå gjennom som skuespiller. Foto: NRK Vis mer

Også Gine Cornelia Pedersen (32) får vist frem sitt skuespillertalent i denne sesongen. I scenen hvor hun snakker om «Gameboyen» hun alltid ønsket seg som barn, gjør hun det med en så ærlig og hjerterå styrke at man får gåsehud over hele kroppen. Wow!

Men ingenting av dette hadde kommet frem hadde det ikke vært for manusforfatter, regissør og skuespiller Siri Seljeseth (29) som står bak hele Unge lovende-serien. You got it all, girl! - og det blir spennende å se hva du kommer til å utrette i fremtiden.

LES OGSÅ: Gine Cornelia Pedersen spilte gravid i NRK-serie - var gravid i virkeligheten!

- Den hittil beste sesongen av serien

Spør du oss er sesong 3 av Unge lovende den hittil beste sesongen av serien, fordi den mer enn noen gang viser en helt nedstrippa og ærlig versjon av virkeligheten - til tross for at serien jo i utgangspunktet er fiksjon. Vi kjenner oss igjen på alle plan: de vanskelige familieforholdene, den blytunge kjærligheten, presset om å prestere på skole og jobb, og ikke minst hvor viktig vennskap er.

En fugl har hvisket oss i øret at sesong 4 spilles inn i disse dager - og vi gleder (og gruer!) oss til å se fortsettelsen på historien om Nenne, Elise og Alex. Se trailer av sesong 3 under!

Unge lovende 3 slippes på NRK TV fredag 23. februar klokken 06.00. Første episode vises på NRK1 25. februar kl. 23.15​.

LES OGSÅ: Innbruddet som fikk fatale konsekvenser - doktor William A. Petits kone og to døtre ble drept i familiehjemmet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer