Frozen

Anna og Elsa skulle egentlig ikke være søstre!

En av produsentene har fortalt at «Frozen» skulle egentlig handle om en ond kvinnelige skurk og en uskyldig kvinnelig heltinne - som ikke var i familie.

FROZEN: Visste du at Frozen egentlig skulle hatt en mye mørkere slutt? Og Elsa skulle vært skurken!  Foto: WALT DISNEY ANIMATION STUDIOS / Album
FROZEN: Visste du at Frozen egentlig skulle hatt en mye mørkere slutt? Og Elsa skulle vært skurken! Foto: WALT DISNEY ANIMATION STUDIOS / Album Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er en av dem som har sett «Frozen» både tre og fire ganger, er du ikke alene. Selv kan jeg ikke få nok av den magiske Disney-filmen som trakk hele 140 000 nordmenn ut av stua de fire første visningsdagene i jula 2013. (Pssst, filmen er blitt så populær at stadig flere velger jentenavnet Elsa). 

Dersom du er en av dem som har bodd under en stein de siste årene, handler «Frozen», eller «Frost» som den heter på norsk, om søstrene Anna og Elsa som bor i småbyen Arendelle. Når Elsa forhekser kongedømme deres til evig vinter, bestemmer Anna seg for å legge ut på en episk reise sammen med fjellfareren Kristoffer, reinsdyret hans Svein og snømannen Olaf for å finne henne og sette en stopper for den iskalde forbannelsen. Hennes store kjærlighet, prins Hans, blir igjen i byen for å ta seg av innbyggerne. Sammen må de kjempe mot de iskalde elementene for å redde kongeriket fra evig forbannelse.

Og i ekte Disney-ånd ender selvsagt «Frozen» godt, men slik skulle det egentlig ikke vært! 

Se traileren til «Frozen» nedenfor: 

Pssst, har du fått med deg teorien om at Tarzan er Elsa og Annas bror? Du kan lese mer om dette på Topp! 

LES OGSÅ: 12 fantastiske Disney-filmer vi hadde «glemt»​​

Skulle egentlig vært mye mørkere 

Peter Del Vecho, som er en av «Frozen»-produsentene, har fortalt til Entertainment Weekly at Elsa egentlig skulle være en bitter kvinne som ble forlatt ved alteret - hun skulle ikke en gang være i slekt med Anna! 

- Filmen skulle egentlig handle om en ond kvinnelige skurk og en uskyldig kvinnelig heltinne, og avslutningen involverte en stor kamp med en hær av snømonstre som Elsa hadde skapt, fortalte Del Vecho.

FROZEN: Elsa skulle egentlig vært en ond, bitter skruk.  Foto: NTB Scanpix
FROZEN: Elsa skulle egentlig vært en ond, bitter skruk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den alternativ versjon av filmen åpner med en profeti om at «en hersker med et frossen hjerte vil bringe ødeleggelse til kongeriket Arendelle». I starten skulle vi få vite at Elsa hadde fryst sitt eget hjerte da hun ble forlatt slik at hun aldri kunne elske noen igjen. Dermed antok Anna og alle de andre i byen at Elsa var herskeren profetien advarer mot.

Men så var det denne alternative slutten da. Elsa skulle skape en hær av snømonstre som gikk til angrep på Anna og Kristoffer. For å slå ut hæren, utløser Prins Hans (som fortsatt ville vært ond) et enorm snøskred som setter kursen mot Arendelle.

Anna overbeviser Elsa om å bruke kreftene sine for å redde byen. Deretter skulle vrien komme: Det viser seg nemlig at profetien handler om Hans, ikke Elsa. Hans er herskeren med det frosne hjertet. Så Elsa redder Arendelle og hennes hjerte tines slik at hun kan elske igjen. 

- Plottet var ikke bra nok. Vi klarte ikke skape et følelsesmessig bånd til Elsa - vi brydde oss liksom ikke om henne. Siden hun fremstod som en ond skurk gjennom hele filmen - klarte vi ikke relatere oss til karakteren, har Peter Del Vecho uttalt. 

De gjorde nok lurt i å skrive om historien, for «Frozen» har gått som en kule siden den kom på kino i november 2013! Og det siste året har det gått rykter om at en oppfølger er på vei - hurra! 

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av «Skjønnheten og Udyret»!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer