Erlend Elias

- Ante ikke hva jeg gikk til

11 år gamle klipp av TV-profilen har spredd seg som ild i tørt gress på sosiale medier.

ERLEND ELIAS: I 2012 inntok Erlend Elias Bragstad den danske Roskilde-festivalen. Med seg på slep hadde han et kamerateam. Foto: Aller Media
ERLEND ELIAS: I 2012 inntok Erlend Elias Bragstad den danske Roskilde-festivalen. Med seg på slep hadde han et kamerateam. Foto: Aller Media Vis mer
Publisert

Denne sommeren er det elleve år siden Erlend Elias Bragstad (40) tok Norge med storm med Dagbladet TV-serien «Erlend Elias vs. Roskilde».

Konseptet var enkelt: Erlend Elias ble sendt til Roskilde-festivalen i Danmark. Der satt de nordnorske glosene løst når han skulle slå opp telt, oppdage fellesdusjene og da han overværet det ikoniske nakenløpet.

Serien har også i nyere tid gått viralt på TikTok, og har i skrivende stund over 29 millioner visninger på videodelingsappen.

Alle episodene kan du se her.

- Ante ikke hva jeg gikk til

Programmet er én av mange ting han mimrer tilbake til i Dagbladets nye konsept «Realitylegendene», som hadde premiere 5. mai. Den kan du se på med Dagbladet Pluss-abonnement.

- Det var jo veldig nytt med nett-TV, og jeg hadde ikke gjort noe stort før det. Jeg ante ikke hva jeg gikk til.

TV-profilen innrømmer at han trodde andre realitydeltakere, som de i programmer som «Farmen» og «71 grader nord», fikk en annen behandling bak kamera enn foran.

- Jeg trodde de på «Farmen» fikk masse mat og sov et annet sted, og at de på «71 grader nord» egentlig sov på hotell. Men det var jo bare tull. Men det var det jeg trodde på Roskilde, at jeg skulle filme i to-tre timer, før jeg fikk sove på hotell og gå på shopping ... Jeg visste ikke at det var ekte. Det var et stort sjokk, ler han med sin karakteristiske latter.

Fortsett å se med KK Pluss

Har du allerede en bruker? Logg inn

Få tilgang til eksklusive artikler og TV-innhold

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort

Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi har sett Erlend Elias storme ut i sinne før, men det har heldigvis ikke skjedd i Reality-legendene - enda. Under middagen blir han imidlertid satt på prøve av en av deltakerne. Vil han sprekke? Produsert av: Simpl Vis mer

- Sykt å tenke på

Bragstad innrømmer at det hele er sprøtt å tenke tilbake på i dag, spesielt fordi reality var såpass nytt på det tidspunktet.

- Det var ingen som visste hvordan hvordan ting var «behind the scenes» den gang, ikke i det hele tatt. Det fantes jo ikke sosiale medier. Og hadde jeg visst det hadde jeg nok tenkt meg om to ganger før jeg dro på festivalen, flirer han.

JAKT: Ikke bare ble Erlend Elias kastet ut i festivallivet. Han måtte i tillegg slå opp sitt eget telt. Foto: Dagbladet TV
JAKT: Ikke bare ble Erlend Elias kastet ut i festivallivet. Han måtte i tillegg slå opp sitt eget telt. Foto: Dagbladet TV Vis mer

TV-stjerna forteller videre at han ikke så på det som jobb, men heller tenkte at det var en gøy erfaring.

I nyere tid har klipp fra serien spredd seg som ild i tørt gress på sosiale medier, særlig TikTok.

- Det er jo ganske sykt å tenke på. Jeg så nå nettopp at det hadde nådd 29,8 millioner visninger. Det er jo helt vilt. Jeg snakket jo norsk! Men den treffer tydeligvis fortsatt.

- Jeg møter ofte folk som er mye eldre enn meg, som kommer bort og sier: «Husker du at du sa ...?» eller unge gutter og jenter ned i 12-13-års alderen som også siterer meg. Jeg tror ikke det er så ofte man når så bredt. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde «Erlend Elias vs. Roskilde», selv om det var heftig da det sto på.

- Angrer du på at du gjorde det?

- Nei, jeg angrer ikke på noe jeg har gjort, jeg. Jeg lærte mye om meg selv, og hvordan det var å jobbe med produsenter som fant svakhetene mine for å få best mulig TV. Dessuten har jeg en greie med at jeg glemmer alle negative ting. Enten er det en hjernefeil, eller så er jeg bare bygget sånn, ler han avslutningsvis.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer