Ida Fladen:

Åpner om helsen: - Den mest brutale kvelden i mitt liv

Ida Fladen forteller ytterligere om operasjonen hun gikk gjennom tidligere i år.

OPERERT: Ida Fladen åpner opp om sykdomsperioden. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
OPERERT: Ida Fladen åpner opp om sykdomsperioden. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

I begynnelsen av mars fortalte TV-profil og podkaster Ida Fladen (36) åpenhjertig om sin egen helse i et lengre innlegg på Instagram.

Den gang delte hun et bilde av seg selv fra sykesenga, hvor det ene bildet viste et stort arr over 36-åringens hals.

«Selv om jeg deler i hytt og pine, så er det noen ting som sitter litt langt inne for meg å være åpen om også. Sykdom har vært en ting jeg ofte har jobbet hardt for å holde borte fra offentligheten», skrev hun blant annet i innlegget, og røpet at hun hadde operert bort skjoldbruskkjertelen.

Onsdag forteller hun ytterligere om helsa og en omfattende operasjon, noe hun gjør i sin egen podkast, «Ida med hjertet i hånden».

- En svulst

I oktober begynte Fladen å føle seg i dårlig form, noe som førte til at hun ville undersøke hva som var årsaken til plagene.

Her sjekket de om det kunne være en betennelse i skjoldbruskkjertelen som var årsaken til de merkelige symptomene, ved bruk av ultralyd.

- På ultralyden så fant de en svulst, forteller Fladen i podkasten.

Videre tok legene en biopsi av svulsten for å analysere cellene, og det skulle vise seg å få et overraskende resultat.

Her fant de nemlig en svulst til.

- Mareritt

Fladen beholdt imidlertid roen under prosessen. Svulster måles på en skala i forhold til ondartet og godartet kreft, fra én til seks. Én er ufarlig og seks er mer alvorlige type kreftceller.

Da legene ringte kunne de fortelle henne at svulstene hennes lå på fire, noe som innebærer at de må fjernes.

For å fjerne svulstene måtte legene skjære opp halsen til 36-åringen, noe hun gruet seg mye til. Fladen hadde også fått corona en uke i forkant av operasjonen.

- Jeg ble så syk. Da jeg våknet fra narkose den første kvelden. Det tror jeg er den mest brutale kvelden i mitt liv. Jeg vet at det er vanskelig å forklare det nå i ettertid, men jeg var ikke klar over at man kunne bli så syk som jeg var da. Det var oppkast, det var svimmelhet, det var svette, det var kulde, det var uro i kroppen. Det var som et skikkelig, skikkelig mareritt.

Fladen ble informert om at uro var blant symptomene i etterkant av operasjonen. Det fikk hun kjenne mye på.

- Det var som at det var en demon inni meg. Jeg var fanget i min egen kropp, det var noe som på en måte ville ut. Det akkurat som at kroppen var fylt med sinne, forteller hun om uroen.

Det skulle gå to uker med de intense følelsene, men Fladen ble veldig bevisst på endre tankemønsteret i helbredelsesperioden. Det gjorde hun ved å kaste seg fort inn i sitt normale liv.

Nå venter hun på svar om alvorlighetsgraden på svulstene.

Gjest i egen podkast

På Instagram kunne Fladen tidligere denne uka røpe at hun skulle være gjest i sin egen podkast, med god hjelp fra TV-profil Solveig Kloppen.

- Vanligvis er det jeg som er den som får folk til å åpne seg og dele om nære og personlige ting. Nå har det skjedd såpass mye greier i mitt liv at jeg føler jeg skylder dere å være litt ekstra åpen, og fortelle om ting som har skjedd med meg, sa hun i videoen, og fortsatte:

- Jeg har gitt den oppgaven til Solveig Kloppen. Så jeg har veldig tiltro til Solveig, men når jeg sitter her og venter, så kjenner jeg at jeg er ganske spent.

Videre forklarte «Spårtsklubben»-profilen at hun gruet seg til å være på andre siden av bordet.

Kjærlighetslivet

I videoen forklarte Solveig Kloppen at hun vet Fladen har hatt en ruskete start på året og vært gjennom en heftig operasjon, men at hun også lurer på hvordan det går med kjærligheten for 36-åringen.

De siste åra har Fladen nemlig også invitert norske kjendiser inn til fortrolige kjærlighetssamtaler i podkasten. Bakgrunnen for podkasten var at Fladen selv gikk gjennom et tøft brudd og påfølgende kjærlighetssorg.Hun og kjæresten skilte lag i 2017, etter to år som par.

I podkasten kan hun røpe at hun fortsatt er singel, men at hun likevel er mer åpen for å date.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer