Bethany Joy Lenz:

Åpner opp om å leve i en kristen kult

– Jeg fikk noen virkelig dårlige råd på veien, forteller Bethany Joy Lenz.

BETHANY JOY LENZ: - Jeg var veldig forpliktet til troen min og fikk noen virkelig dårlige råd på veien. FOTO: NTB
BETHANY JOY LENZ: - Jeg var veldig forpliktet til troen min og fikk noen virkelig dårlige råd på veien. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det føles som i går at stjernene fra «One Tree Hill» fremdeles var på TV-skjermen, men utrolig nok har det gått over 10 år siden siste episode ble sendt. Vi fulgte favorittkarakterene våre gjennom tenåringsbryllup, drama og urealistiske forventninger fra både foreldre og venner.

I et nytt intervju med Variety forteller Bethany Joy Lenz (42), som spilte Haley James Scott, om tiden på og utenfor settet til den populære TV-serien. I samme periode som hun spilte inn One Tree Hill (2003-2012) levde skuespilleren i en kristen sekt i Los Angeles. Dette skriver hun nå en bok om.

– Jeg ville snakke om det fordi jeg tror det virkelig kan være helbredende for mange andre. Jeg vet at jeg ikke er den eneste. Hva hjelper våre smertefulle opplevelser hvis vi bare låser dem bort og later som om alt er perfekt? Det nytter ikke, sier hun til Variety.

One Tree Hill-skuespillerne. FOTO: NTB
One Tree Hill-skuespillerne. FOTO: NTB Vis mer

- Jeg var veldig forpliktet til troen min

Hun forteller at hun så dokumentarserien «The Vow», som skildrer sekten NXIVM. I media har NXIVM blitt beskrevet som en «sex-kult» og Lenz så mange likheter med sin egen kult.

- Personen som ble brakt inn i lederstillingen var sosiopat og de fleste av oss som var involvert var i begynnelsen av 20-årene. Jeg husker en ting som Mark Vicente sa: «Ingen blir med i en kult, du blir med i en god ting.» Men det er ingen går inn i en situasjon og sier: «Meld meg på. Jeg vil ødelegge resten av livet mitt.», sier hun og fortsetter:

- Jeg var veldig forpliktet til troen min og fikk noen virkelig dårlige råd på veien.

I boken hun for tiden skriver vil hun gå enda mer i detalj om årene i sekten.

- Jeg vil at denne opplevelsen skal være den største jævla sitronen jeg noen gang har tatt. La meg presse ut all den juicen til alle andre – vi skal lage limonade.

Etter One Tree Hill-suksessen giftet hun seg og fikk en datter, før hun skilte seg igjen i 2012. Etter ha vært på turné med stjerner som Michelle Branch og Davin DeGraw gikk hun tilbake til skuespilleryrket, og dukket blant annet opp i tv-serien «Dexter».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer