Sarah Jessica Parker

Åpner opp om aldring: – Kunne vel gjort mer, men jeg vil ikke

Sarah Jessica Parker (57) sier seg skuffet over at samfunnet ikke har kommet lengre i dag.

ALDRING: Hollywood-veteran Sarah Jessica Parker åpner opp om aldring og utseendepress. Foto: Gregory Pace/Shutterstock/NTB
ALDRING: Hollywood-veteran Sarah Jessica Parker åpner opp om aldring og utseendepress. Foto: Gregory Pace/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det er lenge siden det ble helt normalt for både kjendiser og hvermansen å legge seg under kniven. Litt botox for å stramme opp eller litt fillers for å fylle ut her eller der, skaper ikke lenger noen videre dramatikk. Ikke egentlig.

Samtidig, er det et tydelig fokus på det naturlige om dagen. Flere og flere blant både kjente profiler og helt vanlige mennesker er opptatte av å omfavne sin naturlige look – og sine naturlige aldringstegn. For hva er vel litt rynker, frizz eller grått hår om ikke annet enn det aller mest naturlige?

Sarah Jessica Parker er en av dem som slår et slag for en naturlig look. Som den bransjeveteranen og superstjernen hun er, ønsker hun la alderen komme som den kommer.

Jeg er ikke villig til å bruke masse verken reell eller psykisk tid på dette, slår Parker fast.

– Brukt tid på å tenke over

Parker har holdt utseendepresset noe på avstand gjennom en innholdsrik, og fortsatt hektisk, karriere. Nylig har hun åpnet opp til magasinet Bustle om tankene rundt det å bli eldre.

– Det er ikke sånn at det ikke treffer meg at andre folk har meninger om aldring og at jeg blir eldre, og hvordan jeg ser ut. Jeg er klar over det, understreker Parker i intervjuet.

Likevel, har det ifølge Parker aldri vært et alternativ å legge seg under kniven – «Nei, aldri. Nope, nope, nope» – eller forsøke å reversere aldringsprosessen.

Hun tror dette er en mye større samtale, og at poenget er hva det er som får deg til å føle deg OK når du går ut av døren.

BLIR ELDRE: Sarah Jessica Parker innrømmer at hun er klar over at folk har meninger om hvordan hun ser ut fordi hun blir eldre. Her fra innspillingen av oppfølger-serien '...And Just Like That'. Foto: Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin/Shutterstock/NTB
BLIR ELDRE: Sarah Jessica Parker innrømmer at hun er klar over at folk har meninger om hvordan hun ser ut fordi hun blir eldre. Her fra innspillingen av oppfølger-serien '...And Just Like That'. Foto: Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin/Shutterstock/NTB Vis mer

Millioner har tross alt gransket, beundret, kritisert og sammenlignet seg med Parker i et par tiår – nettopp bare hun går ut av døren.

Den unike og ikoniske looken hennes har blitt foreviget gjennom alt fra megaserien Sex & the City til romantiske komedier som The Family Stone og Did You Hear About The Morgans?. Sansen for mote, og interessen, som hun deler med den ikoniske karakteren Carrie Bradshaw, har heller ikke gått hus forbi. Parker er også produsent, har eget skomerke og har lansert egen vin.

– Hvordan best like seg selv er nok den tingen jeg har brukt mer tid på å tenke over, heller enn skjønnhet eller aldring, fordi det ganske enkelt ikke er så mye jeg kan gjøre med det. Jeg kunne vel gjort mer, men jeg vil ikke, forteller Parker.

– Oppslukt av utseende og tanken på aldring

Faktisk, forteller Parker at hun har problemer med å skjønne det kulturelle fokuset på skjønnhet. Ved spørsmål om når hun føler seg vakrest, svarer hun at hun mener skjønnhet handler mye mer om essens enn fysiske attributter.

– Jeg vil heller dele hvordan jeg føler meg mest som meg selv, istedenfor vakker.

Hun mener samfunnet ikke har utviklet seg nok til å forstå at skjønnhet handler om mye mer. Og det helt uavhengig av rynker eller antrekk.

Jeg er lettere overrasket over at vi ikke har kommet lengre, og fortsatt ikke er på et sted hvor vi sier at det ikke betyr noe, sier Parker.

SKJØNNHET: Sarah Jessica Parker forteller at hun er overrasket over at vi ikke har kommet lengre i holdningene våre til skjønnhet i samfunnet i dag. Foto: J. Mayer/Shutterstock/NTB
SKJØNNHET: Sarah Jessica Parker forteller at hun er overrasket over at vi ikke har kommet lengre i holdningene våre til skjønnhet i samfunnet i dag. Foto: J. Mayer/Shutterstock/NTB Vis mer

Og alder i seg selv, hvordan kan det være noe annet enn positivt? Parker peker på alt av verdifull erfaring og levd liv som åpenbart følger med årenes løp.

– Du vil være den personen med mest erfaring, som er en leder eller til å stole på i det profesjonelle, som ektefelle, som partner. Dette kommer bare gjennom tid brukt på å leve.

Videre undrer Parker seg over hvorfor vi ikke ser verdien i dette, istedenfor å fokusere på det faktum at den samme tiden brukt på å leve også produserer rynker?

– Jeg vil bare virkelig ikke at ei ung kvinne som har mye å tilby skal være oppslukt av utseende eller tanken på aldring, sier hun.

Hun understreker likevel at hun ikke ønsker å påtvinge noen et annerledes syn på aldring. Men Parker tillater seg gjerne å si:

– Du tar feil. Og du kommer til å se tilbake på det bildet av deg som 27, 34, 41, og tenke: «Herregud, jeg var ung», avslutter Parker.

POSITIVT: Sarah Jessica Parker synes vi har feil fokus - alder og levd liv er positivt og verdifullt. Foto: Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin/Shutterstock/NTB
POSITIVT: Sarah Jessica Parker synes vi har feil fokus - alder og levd liv er positivt og verdifullt. Foto: Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin/Shutterstock/NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer