House of The Dragon

Åpner opp om de seksuelle undertonene

- Jeg er selv skeiv, sier skuespiller Emily Carey (19) i «House of The Dragon». NB! Spoilere forekommer i saken.

HOUSE OF THE DRAGON: Skuespillerne Milly Alcock og Emily Carey i den blodferske Game of Thrones-spin off'en House of The Dragon. FOTO: HBO / NTB

HOUSE OF THE DRAGON: Skuespillerne Milly Alcock og Emily Carey i den blodferske Game of Thrones-spin off'en House of The Dragon. FOTO: HBO / NTB

Vis mer
Publisert

Endelig er ventetiden over for Game of Thrones-fans, som tålmodig (i over tre lange år) har ventet på å entre Westeros, og lære den beryktede Targaryen-familien bedre å kjenne.

I spin off-serien House of The Dragon, som utspiller seg 172 år før selveste dragemor over alle dragemødre, Daenerys Targaryen (spilt av Emilia Clarke) ble født.

Settingen er nå Targaryen-familiens gullalder, men en bitter arvestrid er starten på dynastiets fall.

Skjebnesvangre valg om tronen

Nok en gang er det folk som hevder at kvinner ikke kan sitte på tronen, og tronarving-valgene som tas skal bli skjebnesvangre - både for en fødende dronning, en ung prinsesse, en bitter kongsbror og en liten prins som aldri får vokse opp.

Den nye serien, som utgjør totalt 10 episoder i sesong én, består av flere til dels ukjente skuespillere. Blant dem er australske Milly Alcock (22) og britiske Emily Carey (19).

EN KVINNE PÅ TRONEN?: Den evige diskusjonen om kvinner på tronen er også gjeldende i 'House of The Dragon'. Her er Milly Alcock som Rhaenyra Targaryen - kongens eneste barn. FOTO: HBO / NTB
EN KVINNE PÅ TRONEN?: Den evige diskusjonen om kvinner på tronen er også gjeldende i 'House of The Dragon'. Her er Milly Alcock som Rhaenyra Targaryen - kongens eneste barn. FOTO: HBO / NTB Vis mer

Alcock og Carey spiller de unge utgavene av henholdsvis prinsesse Rhaenyra Targaryen og Lady Alicent Hightower, som begge har svært sentrale roller i House of The Dragon.

I første episode, som hadde premiere på strømmetjenesten HBO mandag 22. august, får vi innblikk i det nære vennskapet mellom nettopp Rhaenyra Targaryen og Alicent Hightower. Sistnevnte er datteren til Otto «The Hand of the King» Hightower.

Otto er for øvrig spilt av Rhys Ifans (55) - som mange kjenner igjen som Spike fra filmklassikeren Notting Hill (1999).

DA OG NÅ: Den walesiske skuespilleren Rhys Ifans er for mange kjent fra 90-tallsklassikeren 'Notting Hill'. Nå gjør han comeback i HBO-serien 'House of The Dragons' som «The Hand of the King». FOTO: NTB og HBO
DA OG NÅ: Den walesiske skuespilleren Rhys Ifans er for mange kjent fra 90-tallsklassikeren 'Notting Hill'. Nå gjør han comeback i HBO-serien 'House of The Dragons' som «The Hand of the King». FOTO: NTB og HBO Vis mer

Er selv skeiv

Det tar ikke lang tid før seerne får en følelse av at det nære vennskapet mellom de unge venninnene Rhaenyra og Alicent skjuler noe mer enn bare vennskap.

Tiden vil vise, men skuespillerne Milly Alcock og Emily Carey har fortalt det amerikanske nettstedet Popsugar at den seksuelt ladede undertonen mellom unge Rhaenyra og Alicent var nøye planlagt fra dag én.

- Det er definitivt noe vi var svært bevisste på, og som vi tok opp med Claire Kilder, en av de kvinnelige regissørene, at vi ville jobbe med når det kom til de unge versjonene av karakterene våre, forklarer Emily Carey til Popsugar.

- JEG ER SELV SKEIV: Den britiske skuespilleren Emily Carey har sentral rolle i 'House of The Dragon'. FOTO: NTB
- JEG ER SELV SKEIV: Den britiske skuespilleren Emily Carey har sentral rolle i 'House of The Dragon'. FOTO: NTB Vis mer

Hun er selv skeiv, og synes det er på sin plass at dette også var noe de kunne spille på.

- Det var noe jeg umiddelbart ble bevisst på da jeg leste manus, og som skeiv selv tenkte jeg bare at, hei, de er jo egentlig litt forelsket.

Grenser mellom platonisk og romantisk

19-åringen trekker også frem at dette er noe alle i den alderen karakterene er i, som er rundt 11 og 14 år gamle i serien, kan kjenne seg igjen i og huske fra barndommen.

- Jeg er overbevist om at alle kvinner kan tenke tilbake på bestevenninnen de hadde i barndommen, og minnes nærheten man hadde som var ulik alle andre forhold, som grenset mellom platonisk og romantisk, sier Carey videre i Popsugar-intervjuet.

NY STJERNE: Den australske skuespilleren Milly Alcock har sin store debut i 'House of The Dragon'. FOTO: NTB
NY STJERNE: Den australske skuespilleren Milly Alcock har sin store debut i 'House of The Dragon'. FOTO: NTB Vis mer

Men det er ikke bare mellom Rhaenyra og Alicent det har oppstått gnister. Også mellom unge Rhaenyra og prins Daemon Targaryen (spilt av Matt Smith) - som er farens bror, og dermed hennes onkel - er det allerede i første episode blitt hintet om følelser som strekker seg lengre enn en vanlig onkel-og-niese-relasjon.

- Jeg tenker at Rhaenyra er i en alder der hun ikke kan skille mellom platonisk kjærlighet og romantisk kjærlighet, og begjær, rett og slett fordi at hun ikke har levd lenge nok, og dermed ikke har vært gjennom visse erfaringer, har Alcock uttalt til New York Post.

NYE STJERNER: Skuespillerne Fabien Frankel, Emily Carey, Milly Alcock og Steve Toussaint under promoteringen av 'House of The Dragon' i Amsterdam i Nederland kort tid før premieren. FOTO: NTB
NYE STJERNER: Skuespillerne Fabien Frankel, Emily Carey, Milly Alcock og Steve Toussaint under promoteringen av 'House of The Dragon' i Amsterdam i Nederland kort tid før premieren. FOTO: NTB Vis mer

Hun legger til:

- Jeg tror at hun forstår at det er noen følelser der, med Daemon, men hun vet ikke helt hvor det kommer til å ende, eller hvordan hun skal oppføre seg for å navigere det. Og det er det som gjør dynamikken mellom dem så interessant.

Serien er basert på Game of Thrones-forfatter George R.R. Martins bok Fire & Blood.

En ny episode av «House of The Dragon» sendes hver mandag på strømmetjenesten HBO.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer