Love Actually

Åpner opp om den sterke Love Actually-scenen

Fans lar seg ennå røre av scenen hvor «Karen» forstår at mannen hennes er utro. Selv sier Emma Thompson (62) at hun lett kunne sette seg inn i den rollen.

MEDSPILLERE: Karen og Harry (Emma Thompson og Alan Rickman) sammen i filmen Love Actually. Her ute for å handle, hvor han kjøper et smykke til en annen kvinne. FOTO: Skjermdump
MEDSPILLERE: Karen og Harry (Emma Thompson og Alan Rickman) sammen i filmen Love Actually. Her ute for å handle, hvor han kjøper et smykke til en annen kvinne. FOTO: Skjermdump Vis mer
Publisert

Love Actually fra 2003 kan vel trygt sies å ha blitt en julefilmklassiker og inneholder flere ikoniske scener.

Men for mange er én av scenene mer hjerteskjærende enn de andre- og kanskje mer gjenkjennelig for de fleste av oss.

Det kan hende den ble den så sterk nettopp fordi skuespiller Emma Thompson brukte sin egen erfaring med kjærlighetssorg under innspillingen av den.

Det er snart jul, Emma Thompsons karakter, Karen, lever et hektisk liv med mannen Harry, spilt av Alan Rickman, og barn. Hun har ikke høye forventninger til hva hun skal få av mannen til jul. Men dette endrer seg når hun finner en smykkeboks i jakkelommen hans. Seerne vet allerede at han har kjøpt smykket til en yngre kvinne han flørter med på jobben.

Under gaveåpningen oppstår det mildt sagt en ubehagelig situasjon når hun pakker opp en CD av Joni Mitchell fra mannen sin. Og verre er at hun må holde masken foran både han og barna.

Scenen hvor hun deretter gjemmer seg på soverommet og knekker sammen mens Joni Mitchells Both Sides Now spilles beveger fortsatt fansen den dag i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer