Love Actually

Åpner opp om den sterke Love Actually-scenen

Fans lar seg ennå røre av scenen hvor «Karen» forstår at mannen hennes er utro. Selv sier Emma Thompson (62) at hun lett kunne sette seg inn i den rollen.

MEDSPILLERE: Karen og Harry (Emma Thompson og Alan Rickman) sammen i filmen Love Actually. Her ute for å handle, hvor han kjøper et smykke til en annen kvinne. FOTO: Skjermdump
MEDSPILLERE: Karen og Harry (Emma Thompson og Alan Rickman) sammen i filmen Love Actually. Her ute for å handle, hvor han kjøper et smykke til en annen kvinne. FOTO: Skjermdump Vis mer
Publisert

Love Actually fra 2003 kan vel trygt sies å ha blitt en julefilmklassiker og inneholder flere ikoniske scener.

Men for mange er én av scenene mer hjerteskjærende enn de andre- og kanskje mer gjenkjennelig for de fleste av oss.

Det kan hende den ble den så sterk nettopp fordi skuespiller Emma Thompson brukte sin egen erfaring med kjærlighetssorg under innspillingen av den.

SPENT: Karen (Emma Thompson) er spent på gaveåpningen, for hun tror at mannen har kjøpt et smykke til henne. FOTO: NTB
SPENT: Karen (Emma Thompson) er spent på gaveåpningen, for hun tror at mannen har kjøpt et smykke til henne. FOTO: NTB Vis mer

Det er snart jul, Emma Thompsons karakter, Karen, lever et hektisk liv med mannen Harry, spilt av Alan Rickman, og barn. Hun har ikke høye forventninger til hva hun skal få av mannen til jul. Men dette endrer seg når hun finner en smykkeboks i jakkelommen hans. Seerne vet allerede at han har kjøpt smykket til en yngre kvinne han flørter med på jobben.


Under gaveåpningen oppstår det mildt sagt en ubehagelig situasjon når hun pakker opp en CD av Joni Mitchell fra mannen sin. Og verre er at hun må holde masken foran både han og barna.

Scenen hvor hun deretter gjemmer seg på soverommet og knekker sammen mens Joni Mitchells Both Sides Now spilles beveger fortsatt fansen den dag i dag.

Se den rørende scenen her:

- Scenen hvor karakteren min står ved sengen og gråter er så gjenkjennelig fordi det er noe alle har vært gjennom, fortalte Thompson publikum under et veldedighetsarrangement i London i 2018.

Skuespilleren la til at hun fikk hjertet sitt grundig knust av Ken, hennes tidligere ektemann, Kenneth Branagh.

Paret var gift i seks år, men skilte seg i 1995 - etter at han skal ha hatt en affære med Helena Bonham Carter i 1994.

- Derfor visste jeg hvordan det føltes å finne det smykket, som ikke var ment for meg. Ikke at det var akkurat slik, men vi har alle vært gjennom det, sa Thompson i 2018.

Ifølge marieclaire.com skal Thompson ha uttrykt at hun hadde utrolig mye trening i det å gråte ved sengen, for så å ta på seg et blidt ansikt å gå ut å late som alt er bare bra igjen.

LYKKELIGE: Emma Thompson og hennes ektemann Greg Wise har vært sammen siden 2003. Her bilde fra et veldedighetsball i London tidligere i år. Foto: NTB
LYKKELIGE: Emma Thompson og hennes ektemann Greg Wise har vært sammen siden 2003. Her bilde fra et veldedighetsball i London tidligere i år. Foto: NTB Vis mer

I 2003 fant hun imidlertid lykken igjen med Greg Wise, som hun møtte under innspillingen av Fornuft og Følelser. Paret er fortsatt gift.

I et intervju med en radiokanal fortalte hun at jobben og Greg reddet henne. Han plukket opp bitene og satte de sammen igjen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer