Prins Harry

Åpner opp om den tøffe tiden

Prins Harry sier den britiske pressen ødela hans mentale helse. - Det var giftig, sier prinsen til talkshow-vert James Corden.

ET NYTT LIV: Det ble for mye for hertugparet av Sussex i London. Derfor bestemte prins Harry og hertuginne Meghan å flytte familien til Santa Barbara i California. Foto: NTB
ET NYTT LIV: Det ble for mye for hertugparet av Sussex i London. Derfor bestemte prins Harry og hertuginne Meghan å flytte familien til Santa Barbara i California. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Talkshow-verten James Corden (42) har gjort stor suksess med innslaget «Carpool Karaoke» i tv-programmet sitt «Late Late Show». Der tar han med seg kjente artister i en bil og kjører rundt med dem mens de synger til deres låter.

Stjerner som Adele, Steve Wonder og Justin Bieber er blant dem som har vært med. Men hva gjør man når man får muligheten til å intervjue selveste prins Harry (36)?

Jo, da tar man selvfølgelig med den britiske prinsen på en toetasjes buss rundt i Los Angeles. Se video nederst i saken.

Godt plassert i bussens toppetasje drikker James Corden og prins Harry te. Sistnevnte forteller at han aldri har kjørt en slik buss før. Det høres kanskje sjokkerende ut, men igjen kanskje ikke siden det faktisk er snakk om en prins.

Harry og Meghan (39) flyttet til Santa Barbara for kort tid siden sammen med sønnen Archie på halvannet år. Det ble stor oppstandelse da det for litt over ett år siden ble kjent at hertugparet av Sussex ville melde seg ut som medlemmer av det britiske kongehuset.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

De ønsket ikke lenger å representere kongefamilien, men heller rette fokus på saker som opptar dem - som blant annet mental helse blant barn og ungdom, kvinnekampen og fokus på idrett blant funksjonsnedsatte.

Dette førte også til at paret valgte å flytte tilbake til landet hvor Meghan har tilbragt store deler av sitt liv: USA.

ET FARVEL: Nå er de ikke lenger offisielle medlemmer av den britiske kongefamilien. VIDEO: KK Vis mer

Snakket med Meghan på Facetime

Nå befinner paret seg i den solfylte byen Santa Barbara i California. På sightseeing-bussen sammen med James, forteller Harry at det ikke har blitt mye tid til å utforske byen. Det vil han selvfølgelig gjøre noe med.

De stopper bussen for å sjekke ut et hus. Talkshow-verten mener nemlig han har funnet det perfekte for Meghan og Harry. De begynner å synge på introlåten til tv-serien «The Fresh Prince of Bel Air», og plutselig står de utenfor det store, hvite huset vi kjenner så godt til fra serien.

For hvem passer vel bedre til å bo i huset til «The Fresh Prince» enn en ekte prins?

De får snakke med eieren som kommer ut, og Harry ber faktisk om å få bruke toalettet. Like etter tar James tak i telefonen til prinsen og ringer Meghan på Facetime. Han introduserer henne for hus-ideen, men hun synes de har flyttet nok den siste tiden.

Foto: Skjermdump fra videoen
Foto: Skjermdump fra videoen Vis mer

Tilbake på bussen spør James prins Harry om når han skjønte at Meghan var den rette.

- På den andre daten begynte jeg å skjønne at dette var noe spesielt, sier prinsen og legger til at de følte seg så komfortable i hverandres selskap.

Han fortsetter å fortelle om hvor annerledes er å date en fra kongefamilien. De fleste møtes først ute på byen, på kino eller på en restaurant, mens Meghan og Harry hadde alle sine første dater hjemme. Det var først når de hadde blitt et par at de kunne treffes offentlig.

- Det var ingen distraksjoner og det var deilig. Vi gikk fra 0 til 60 på de første to månedene.

BURSDAGSBARN: Den aller første utenlandsturen til lille Archie gikk til Sør-Afrika, hvor han blant annet besøkte erkebiskop Desmond Tutu med foreldrene prins Harry og Meghan. Da var den lille sjarmøren knapt fem måneder. VIDEO: KK Vis mer

Åpner opp om «The Crown»

Videre gir han oss et innblikk i hvordan en typisk dag ser ut for hertugparet. De leser en bok for sønnen, lager god mat og avslutter kvelden med litt Netflix.

Og med den Netflix-døren åpen ligger alt til rette for at James Corden kan stille noen spørsmål om suksesserien «The Crown». En serie som handler om Harrys familie.

- Jeg er mer komfortabel med «The Crown» enn jeg er å lese historiene om meg selv, min kone og min familie. Serien er åpenbart fiksjon - du kan ta det som du vil. Men det om livene våre blir skrevet som fakta fordi vi liksom er nyheter. Det har jeg problemer med.

Han understreker flere ganger at serien kun er fiksjon, men at det gir et innblikk i hvordan livet i den britiske kongefamilien kan være.

Harry fortsetter med å snakke om sønnen Archie, og forteller at han har den mest fantastiske personligheten. Prinsen kan avsløre at sønnens første ord var krokodille, før han forteller en søt historie om dronningen selv.

- Bestemoren min spurte hva Archie ønsket seg til jul, og da sa Meghan et vaffeljern. Hun sendte et vaffeljern og nå lager Meghan organiske vafler i jernet. Archie elsker det.

Harry fortsetter med å fortelle hva han tar oppå vaflene sine før han raskt blir avbrutt av James Corden:

- Jeg kan ikke se for meg at dronningen bestilte et vaffeljern og sendte det til Santa Barbara, sier Corden og blir møtt av en stum og lattermild prins Harry som ikke vet hvordan han skal kommentere det.

En tøff tid

Da nyheten ble kjent om at Meghan og Harry skulle melde seg ut av den britiske kongefamilien, var det mange som reagerte. Medier over hele verden dekket den oppsiktsvekkende saken, og til slutt ble det for mye for paret.

Harry forteller til James Corden at det var en tøff tid, men at de aldri forlot familien, men heller trakk seg litt unna.

- Det var et vanskelig miljø - noe jeg tror mange så. Vi vet hvordan den britiske pressen kan være, og det ødela min mentale helse. Det var giftig. Som en far og ektemann måtte jeg få familien min bort fra det, men jeg forlot det aldri.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer