Emily Ratajkowski

Åpner opp om hvordan det er å date som kjendis

– Rart å bli overvåket.

EMILY RATAJKOWSKI: Det er ikke alltid man ønsker å dele hvem man dater før man har blitt trygge på hverandre, men det kan være vanskelig for kjendisene som blir fulgt med på for hvert steg de tar. FOTO: NTB
EMILY RATAJKOWSKI: Det er ikke alltid man ønsker å dele hvem man dater før man har blitt trygge på hverandre, men det kan være vanskelig for kjendisene som blir fulgt med på for hvert steg de tar. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Én ting er å date når man ikke har et kjent navn. Selv om det kan være litt kleint og føles privat, går vi vanlige dødelige under radaren når vi begir oss ut på en første date. Dét er mer enn hva kjendisene kan forvente.

Særlig i USA som er preget av en kultur med ivrige paparazzier som følger med på hvert steg kjendisene tar, er det vanskelig å gå ut på en date i all hemmelighet.

Nå åpner supermodell Emily Ratajkowski opp om hvordan det er å date som kjendis i sin egen podkast High Low.

– Det føles rart å bli overvåket.

Bilder skaper misforståelser

Selv er 31-åringen singel, men har blitt observert sammen med komiker Eric Andre de siste ukene. Men veien dit har ikke bare vært en dans på roser.

Nå belyser supermodellen de negative sidene ved å date.

Som modell, forfatter – og aktivist – er hun ikke redd for å si det hun har på hjertet. Men det er ikke alltid hun er like personlig som da hun nylig åpnet opp om egne erfaringer med dating.

Når man er en offentlig person og alltid befinner seg i medienes søkelys, er gjerne offentligheten klar over hvem hun dater. Akkurat dét blir hun ikke vant til.

– Det har hendt at det har vært første gang jeg har møtt noen, og vi har vært sammen i to timer, og så finnes det bilder av oss på Internett.

Hun har opplevd at venner har sett bilder av henne på date med en fyr, hvor det har blitt påpekt hvor giret fyren hun er på date med er for å være på et bilde med henne. Det synes 31-åringen er ubehagelig, for hun ønsker ikke å være sammen med noen som blir giret av å bli fotografert sammen med henne – et dårlig tegn, mener hun.

OFFENTLIG DATING: Pete Davidson og Emily Ratkajowski datet i et par måneder, men gikk hver til sitt på tampen av fjoråret. FOTO: NTB
OFFENTLIG DATING: Pete Davidson og Emily Ratkajowski datet i et par måneder, men gikk hver til sitt på tampen av fjoråret. FOTO: NTB Vis mer

Redd for å bli såret

My Body-forfatteren opplever at dersom hun møter en fyr for andre gang, vet allerede omverdenen at hun har vært på en første date med vedkommende. Av og til kan hun ha gått på flere «første dates», for så å ta det videre til et nytt møte, men det er komplisert fordi mennene i mellomtiden har fått vite om hverandre via mediene.

Når hun dater menn fra kjendisverden, opplever hun det samme motsatt vei, og hun er redd for at egne følelser skal bli såret.

– Det har vært vanskelig å ta hensyn til mennesker jeg treffer, fordi jeg ikke nødvendigvis vet om jeg vil gå på enda en date, sier hun i podkasten.

Menn hun treffer vil alltid vite hvor hun er, fordi hun er en offentlig person, og noen ganger kan det være at hun ikke ønsker å dele alt med de hun dater. Det gjør det vanskelig å holde en relasjon uformell, før det potensielt kan bli mer seriøst.

SKILT: Emily tok ut skilsmisse mot ektemannen gjennom fire år, Sebastian Bear-McClard i 2022. FOTO: NTB
SKILT: Emily tok ut skilsmisse mot ektemannen gjennom fire år, Sebastian Bear-McClard i 2022. FOTO: NTB Vis mer

Supermodellen var gift med produsent Sebastian Bear-McClard gjennom fire år, men ekteparet gikk hver til sitt i 2022. Hun var nylig sammen med komiker Pete Davidson, og ryktene har også svirret om at hun og Brad Pitt har hatt en relasjon.

Hun ser på seg selv som en typisk kjærestejente, og trives i forhold. I 20-årene fryktet hun datingprosessen, både fordi hun var yngre og fordi kjendistilværelsen var uvant.

Til tross for at medienes søkelys alltid er på henne, har hun blitt rikere på datingerfaringene etter at hun skilte lag med eksmannen, og har lært seg å leve med – og nyte – datingtilværelsen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer