Armie Hammer

Åpner opp om kannibalisme- og voldtektsanklagene

– Jeg tenkte bare: «Det finnes ikke ord. Hva i helv …?», sier Armie Hammers ekskone Elizabeth Chambers.

ARMIE HAMMER: Armie Hammer og ekskona Elizabeth Chambers under Toronto filmfestival i 2016. FOTO: Christine Chew/UPI/Shutterstock /NTB
ARMIE HAMMER: Armie Hammer og ekskona Elizabeth Chambers under Toronto filmfestival i 2016. FOTO: Christine Chew/UPI/Shutterstock /NTB Vis mer
Publisert

I januar 2021 begynte en anonym instagramkonto å legge ut skjermbilder av det som skulle være meldinger fra skuespiller Armie Hammer. Hammer er kjent fra blant annet «Call Me by Your Name», og meldingene som ble påstått være fra ham hadde seksuelt innhold og omfattet seksuelle fantasier, inkludert vold, voldtekt og kannibalisme.

En kvinne sto frem i The New York Post's Page Six og fortalte at Hammer hadde utsatt henne for psykisk terror mens de hadde et forhold. En annen hevdet hun hadde hatt et forhold til Hammer i noen måneder, og at han hadde sagt at hadde lyst til å «grille og spise ribbena hennes», og hadde svimerket henne med en «A».

Armie Hammer selv nektet for at meldingene var ekte, og kalte det et «digitalt angrep». Også Hammers advokat kalte påstandene usanne, og at all kontakt Hammer hadde hatt med vedkommende, eller med andre, hadde vært basert på samtykke og gjensidighet.

Kona søkt om separasjon

Et halvt år før beskyldningen begynte å komme hadde Armies kone Elizabeth Chambers søkt om skilsmisse. Elizabeth er TV-personlighet og kvinnen bak bakerisuksessen Bird bakery. Hun giftet seg med Armie Hammer i 2010, paret fikk to barn og fra utsiden så det ut som et glansbilde.

LYKKE? Armie Hammer og Elizabeth Chambers på premieren av «Free Fire» i 2017. FOTO: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
LYKKE? Armie Hammer og Elizabeth Chambers på premieren av «Free Fire» i 2017. FOTO: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

I et nytt intervju i Elle forteller Elizabeth imidlertid at forholdet hadde sine utfordringer, og at det virkelig begynte å gå i stykker under lockdown, da de isolerte seg på Cayman Islands med Armies foreldre.

Hammer har tidligere fortalt om denne perioden til British GQ og beskrevet det som «en veldig komplisert, intens situasjon med store personligheter fanget på et veldig lite sted». Han sammenlignet seg selv med en ulv «fanget i en snare som ønsker å tygge av seg sin egen fot».

Elizabeth forteller i sitt intervju at oppførselen hans først og fremst var irriterende, mer enn at han fremsto som et dyr i fangenskap:

– Han var den verste, sier hun i intervjuet, og påstår at tidlig i nedstengningen besluttet å forlate henne og barna på Cayman island, og dro til California for å hjelpe en kompis å pusse opp et motell:

– Det knuste hjertet mitt i ni millioner biter.

SKRANTET: Elizabeth Chambers søkte om skilsmisse fra Armie Hammer i 2020. I et intervju med Elle forteller hun at forholdet hadde skrantet før det. Her på Independent Spirit Awards i California i 2019. FOTO: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
SKRANTET: Elizabeth Chambers søkte om skilsmisse fra Armie Hammer i 2020. I et intervju med Elle forteller hun at forholdet hadde skrantet før det. Her på Independent Spirit Awards i California i 2019. FOTO: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Rollespill med voldtekt?

Allerede i 2017 begynte mediene å skrive om at Armie Hammer hadde liket memes på Twitter om en form for japansk bondage.

I intervjuet kommenterer ikke Elizabeth eksens påståtte handlinger eller sexlivet deres, men sier at i et forhold «betyr grenser alt». Hun kommenterer heller ikke intervjuet som eksmannen i 2023 gjorde med Air Mail. Her innrømmer Hammer utroskap med en kvinne han traff på sosiale medier i 2016, og forteller at forholdet også involverte rollespill «uten samtykke».

Ifølge Elle, som har omtalt Armies uttalelser, kan slike rollespill omfatte sexfantasier, og for eksempel etterligne voldtektsscener.

Ifølge Air Mail innrømmet Hammer affæren for kona da kvinnen truet med å avsløre ham. Hammer skal nå ha bedt Elizabeth om hjelp, og sagt: «Jeg liker ikke den jeg er i ferd med å bli. Jeg er «fucked up» hver eneste dag, hele dager. Jeg har det forferdelig. Jeg er ulykkelig og jeg har et forhold. Og jeg vet ikke hvordan jeg skal få en slutt på disse tingene, og jeg klarer det ikke alene».

– Ferdig med bullshit

Elizabeth forteller i sitt intervju at hun er ferdig med å ta bullshit fra folk:

– Du kan gi, du kan elske, du kan være der for noen, men du er også nødt til å holde folk ansvarlige for sine handlinger.

Hun kaller det å skille seg som «den største frykten i livet» og beskriver ekteskap som et vakkert teppe du vever, og at det siste du vil er at «en kniv skal komme og skjære det i to».

Støtter eksmannen

Etter hvert sto flere kvinner frem og påsto at de hadde blitt følelsesmessig manipulert av Hammer. Ifølge Elizabeth fikk hun vite om beskyldningene mot mannen - både om psykisk terror, fetisjisme og kannibalisme - samtidig som offentligheten:

– Jeg tenkte bare «Det finnes ikke ord. Hva i helv …?».

Elizabeth sier i intervjuet at hun alltid kommer til å støtte eksen og at hennes største ønsker er at han skal være «edru, sunn og glad».

Selv har hun det siste året datet 26 år gammel fysioterapeut, som hun beskriver som «veldig forståelsesfull».

Kilder: Air mail, Elle, GQ British, Wikipedia

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer