Miley Cyrus

Åpner opp om krangel: - Sinéad såret meg dypt

Den amerikanske artister angrer på upassende meldinger.

MILEY CYRUS: Cyrus er både artist og skuespiller, og ble først kjent for sin rolle som Miley Stewart/Hannah Montana i TV-serien Hannah Montana på Disney Channel. Foto: NTB Scanpix / Arturo Holmes / Getty Images via AFP.
MILEY CYRUS: Cyrus er både artist og skuespiller, og ble først kjent for sin rolle som Miley Stewart/Hannah Montana i TV-serien Hannah Montana på Disney Channel. Foto: NTB Scanpix / Arturo Holmes / Getty Images via AFP. Vis mer
Publisert

- Jeg hadde ingen anelse om den skjøre mentale tilstanden hun var i, sier Miley Cyrus (30) til TV-kanalen ABC i forbindelse med dokumentarserien hennes, «Endless Summer Vacation: Continued», som ble sendt på lufta i slutten av august.

Cyrus snakker om en ti år gammel krangel hun hadde med den nå avdøde irske artisten Sinéad O’Connor.

Krangelen begynte i 2013 da O’Connor skrev et åpent brev til Cyrus, etter at Cyrus hadde uttalt at videoen hennes «Wrecking Ball» var inspirert av O’Connors låt, «Nothing Compares 2 U».

Den kontroversielle videoen viser blant annet en kliss naken Cyrus oppå en hengende «wrecking ball», eller knusekule som det heter på norsk.

- Ekstremt bekymret

Uttalelsen skal ikke ha falt i god jord hos den irske artisten, som i sitt brev til Cyrus skriver at hun er ekstremt bekymret for at de rundt henne har fått henne til å tro at det kult å være naken og slikke på slegge i videoer.

- Du skjuler talentet ditt ved å tillate deg selv å bli «pimpet», skrev hun i brevet, gjengitt av The Guardian.

- Ingenting annet enn skade vil komme i det lange løp ved å tillate deg selv å bli utnyttet, og det er på ingen måte å styrke deg selv eller unge kvinner ved å sende et budskap om du skal verdsettes mer for din seksuelle tiltrekningskraft enn for ditt åpenbare talent.

Sinéad O’Connor. FOTO NTB
Sinéad O’Connor. FOTO NTB Vis mer

- Høyst upassende

Brevet som O’Connor åpnet med å si var skrevet med «en moderlig ånd og kjærlighet», ble ikke tatt godt imot av Cyrus.

Hun svarte ved å dele noen tidligere Twitter-meldinger fra O’Connor, hvor den irske artisten skal ha referert til egne psykiske problemer, og bedt om råd for å finne en psykiater, skrev BBC samme år.

- Jeg har ikke tid til å skrive et åpent brev til deg, fordi jeg skal opptre på SNL denne uka, skrev Cyrus ifølge BBC.

I en nytt brev skrev den irske artisten at Cyrus hadde delt gamle Twitter-meldinger fra henne fra da hun var syk og trengte hjelp, og fått dem til å se nylige ut.

- Det er høyst upassende av deg å svare på en slik måte til noen som uttrykte omsorg for deg, la hun til.

- Utmattet

Ti år senere forklarer Cyrus at hun bare var 20 år den gangen, og klarte ikke å forstå hva psykisk sykdom egentlig var.

- Alt jeg så var at en annen kvinne fortalte meg at dette ikke var min idé. Jeg hadde blitt dømt så lenge for valgene mine at jeg var bare utmattet, og på et sted hvor jeg endelig tok egne beslutninger og å ha det tatt vekk, såret meg dypt, utdyper hun til TV-kanalen, og la til:

- Gud velsigne Sinéad O’Connor på ekte, og helt seriøst.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer