Iselin Guttormsen

Åpner opp om singeltilværelsen etter bruddet

- Jeg kjenner at jeg er et helt nytt menneske, både emosjonelt, og ikke minst seksuelt, sier Iselin Guttormsen.

NYTT MENNESKE: Iselin Guttormsen åpner opp om singeltilværelsen. Foto: Ida Bergersen
NYTT MENNESKE: Iselin Guttormsen åpner opp om singeltilværelsen. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Sexolog og influenser Iselin Guttormsen (35) ble singel i fjor høst, etter å ha vært i et forhold i 11 år. Hun har to barn sammen med eksen, og hun har vært åpen om at de virkelig prøvde alt for å redde forholdet.

Iselin har snakket mye om utroskapen hun har opplevd, og at hun og eksen satset alt på kjærligheten – uten hell.

- Traumet var dessverre for stort. Tiden har ikke leget alle sår for min del. Jeg kjente på ekstremt mange vonde følelser etter hvert, og jeg følte meg som en dårlig kjæreste siden jeg ikke klarte å gi slipp på traumene. Jeg klarte ikke å bearbeide og stole fullt og helt på partner, sier hun i den nyeste podkast-episoden av G-punktet, som er sesongavslutning.

Iselin forteller videre at hun var lei av å ha dårlig samvittighet uansett hva som skjedde, og at hun heller ikke ønsket å være en person som kontrollerer eller bestemmer hva partner skal få lov til å gjøre eller ikke.

Tøffe måneder

I podkast-episoden forteller Iselin at månedene etter bruddet har vært ekstremt tøffe, selv om det kanskje ikke har sett slik ut på Instagram.

- Jeg har grått, skreket og alt som hører med. Det har vært tunge tider, og midt oppi alt har jeg hatt dårlig samvittighet overfor ekspartner, barna, jobb, prosjekter, alt. Samtidig har det vært litt deilig å ha så mye å henge fingrene i, for å ikke tenke så mye på sorgen.

Det som har gitt Iselin styrke gjennom denne perioden, er først og fremst barna, forteller hun.

- Jeg ønsker å være den beste mammaen jeg kan være for dem. Trening har også vært en fantastisk medisin for meg – det har gitt meg styrke både fysisk og psykisk. Kunnskap har gitt meg styrke – jeg har satt meg ned for å lese, og lære mer om de tingene jeg brenner for. Da føler man seg mer selvstendig og selvsikker i det man holder på med, forteller hun blant annet.

Vokst fra hverandre

Årsaken til bruddet var ifølge Iselin sammensatt – det handlet ikke kun om utroskapen. Hun forklarer at de også har vokst fra hverandre, noe som ofte kan skje om man møtes i ung alder.

- Det handler ikke om at eksen min var en stor dust, selv om noen av handlingene hans var idiotiske – det handlet om at vi er forskjellige individer som ikke passet så godt sammen lenger. Vi mennesker utvikler oss hele livet, og å utvikle seg i samme retning skal godt gjøres.

Noe av det Iselin gruet seg mest til da bruddet var et faktum, var tiden borte fra barna. Det skulle vise seg å gå bedre enn forventet.

- Jeg koser meg masse den uken jeg er alene. Å være meg selv igjen, annenhver uke, er så deilig. Da får jeg så mye overskudd og energi uken jeg har sammen med barna. Jeg føler virkelig at jeg, istedenfor å være 50 prosent mamma 100 prosent av tiden, er 100 prosent mamma 50 prosent av tiden.

Seksuell reise

Til tross for at bruddet har vært tøft, er Iselin glad for at de valgte å gå hver sin vei.

- Jeg er mye lykkeligere nå enn jeg har vært på lang, lang tid. Singellivet er fantastisk! Ikke fordi jeg dater og knuller rundt som en gal, men fordi jeg liker å vær egoistisk og kun tenke på meg selv, sier hun i podkasten.

LYKKELIG: Iselin trives godt som singel. Foto: Ida Bergersen
LYKKELIG: Iselin trives godt som singel. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Hun forteller også at hun har hatt sex etter samlivsbruddet.

- Det har vært helt amazing. Jeg har hatt en seksuell reise etter bruddet, det må jeg få lov til å si. Det har vært så opplysende og fantastisk for meg. Jeg kjenner at jeg er et helt nytt menneske, både emosjonelt, og ikke minst seksuelt.

Selv om 35-åringen tilsynelatende stortrives som singel, og ikke aktivt leter etter en ny partner, har hun fortsatt troen på å finne kjærligheten igjen.

- Min neste partner må være et menneske som har lik energi som meg. Ikke en som er prikk lik meg – det blir fullstendig kaos, men en som gir meg en god energi. En som har samme interesser, og respekterer meg. Respekt er så ekstremt viktig for meg, og ikke minst empati, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer