Sophie Turner:

Åpner opp om spiseforstyrrelser i ung alder

Nå forteller Sophie Turner (26) om hvordan rollen som Sansa Stark i «Game of Thrones» og kjendislivet har påvirket henne.

SOPHIE TURNER: Er best kjent som Sansa Stark i «Game of Thrones». Nå åpner hun opp om hvordan kjendisstatusen i tenårene påvirket måten hun så seg selv på. FOTO: NTB
SOPHIE TURNER: Er best kjent som Sansa Stark i «Game of Thrones». Nå åpner hun opp om hvordan kjendisstatusen i tenårene påvirket måten hun så seg selv på. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hun er aktuell med The Staircase og venter sitt andre barn – 2022 ligger derfor an til å bli et fantastisk år for den tidligere Game of Thrones-stjernen.

Å vokse opp i rampelyset har vist seg ofte å være krevende. Å spille en av hovedrollene i en av verdens mest sette serier som tenåring kan fort snu tilværelsen på hodet.

Da filmingen av Game of Thrones startet i 2010 var Sophie Turner (26) kun 14 år. I rollen som Sansa Stark fikk hun massiv oppmerksomhet. Gjennom 8 sesonger fra 2011 til 2019 ble hun et verdenskjent ansikt.

Nå åpner hun opp om hvordan det påvirket henne i et ferskt intervju med Elle UK.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

GRAVID FOR ANDRE GANG: Sophie Turner venter sitt andre barn. Her fra Vanity Fair-festen i forbindelse med Oscar-utdelingen 2022. FOTO: NTB
GRAVID FOR ANDRE GANG: Sophie Turner venter sitt andre barn. Her fra Vanity Fair-festen i forbindelse med Oscar-utdelingen 2022. FOTO: NTB Vis mer

Kommende tobarnsmor på rød løper

I 2019 giftet hun seg med Joe Jonas (32), kjent fra Jonas Brothers. Sammen har de datteren Willa og venter nå sitt andre barn. Tidligere denne våren strålte Turner med gravidmagen på den røde løperen – både på Met-gallaen og Oscar-utdelingen.

– Det er det livet handler om for meg – å oppdra neste generasjon. Det største i livet er å se datteren min bli sterkere for hvert steg hun tar. Vi er så glade for å utvide familien, sier hun.

– Det er den største velsignelsen noensinne.

Slet med spiseforstyrrelser

Med verdens øyne rettet mot seg fra midten av tenårene – en usikker tid med mye nytt som skjer i livet – kan man fort bli så selvbevisst at det går utover selvbildet.

Turner og Jonas er derfor ekstremt forsiktige med å vise datteren i offentligheten. De ønsker at hun skal vokse opp i så normale omstendigheter som mulig. Om hun skal vise seg for pressen skal være hennes valg når hun blir eldre, og som Turner sier: «Hun har ikke valgt dette livet selv».

Turner vet hva hun snakker om. Å være ung og verdensberømt har vært krevende for hennes mentale helse. Det har også sosiale medier som har ført til at hun har kjent på kroppspress – og lagde seg noen usunne vaner i tenårene.

– Jeg har et hat-elsk-forhold til sosiale medier. Jeg skulle ønske jeg aldri brukte det i utgangspunktet, sier hun til Elle UK og forteller at alt det negative som ble skrevet opptok henne.

– I en lang periode var jeg syk med spiseforstyrrelser og jeg hadde en «kompanjong». Det var en live-terapeut som sørget for at jeg ikke gjorde usunne valg når det gjaldt spisevanene mine.

En natt skal hun ha spilt en kommentar fra Instagram om og om igjen i hodet som blant annet sa at hun var tykk. Terapeuten sa til henne at ingen egentlig bryr seg og at «selv om du tenker på det, er det ingen andre som tenker på det. Du er ikke så viktig». Den uttalelsen fra terapeuten skal ha endret tankesettet hennes totalt.

– Det er det beste noen kunne ha sagt til meg.

Hun skal ha telt kalorier å vært besatt av å spise lite nok. Hun fikk negative kommentarer på hvordan hun så ut, både kroppen og huden forandret seg. Men det var da mensen uteble i et år at hun først bestemte seg for å gå i terapi.

MET-GALLA 2022: Ekteparet er redd for å bli et typisk «kjendispar» og velger med omhu hvilke røde løpere og arrangementer de skal stille opp på. FOTO: NTB
MET-GALLA 2022: Ekteparet er redd for å bli et typisk «kjendispar» og velger med omhu hvilke røde løpere og arrangementer de skal stille opp på. FOTO: NTB Vis mer

Føler seg voksen etter hun ble mor

Turner giftet seg med Jonas samme året Game of Thrones gikk av skjermen. En ny epoke i livet hennes hadde startet, og året etter var de foreldre til en liten jente.

Hun omtaler seg selv som voksen i den nye epoken og hun elsker å stifte familie. I dag har hun også slettet Instagram-appen på telefonen sin for å distansere seg fra sosiale medier, noe som skal ha fungert godt på engstelsen hun tidligere har opplevd.

Det hender hun fortsatt har dårlige dager, og hun er ærlig på at hun fremdeles går i terapi som en slags forebyggende effekt.

– Nå vet jeg hva som er bra for meg og hva som ikke er bra for meg. Og jeg vet hva jeg må gjøre for å få meg selv på bedre tanker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer