Aksel Hennie

Åpnet opp om livet som småbarnsfar

Skuespiller Aksel Hennie ble far til sitt tredje barn i fjor.

AKSEL HENNIE: Den norske skuespilleren Aksel Hennie giftet seg med Karoline Hegbom på Sicilia høsten 2019. De har to barn sammen. FOTO: NTB
AKSEL HENNIE: Den norske skuespilleren Aksel Hennie giftet seg med Karoline Hegbom på Sicilia høsten 2019. De har to barn sammen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Aksel Hennie (45) er i vinden om dagen, og er både aktuell i den kritikerroste svarte komedien I onde dager, og i rollen som Peer Gynt i 2022-oppsettingen av det populære Ibsen-stykket som hver sommer spilles på Gålå i Gudbrandsdalen.

At Aksel Hennie klarer å sjonglere flere roller på én gang er det ingen tvil om, og også på hjemmebane krever småbarnsfar-rollen mye av ham.

Verner om privatlivet

Denne uken gjestet Hennie God morgen Norge på TV 2, og da han ble konfrontert av programleder Vår Staude (55) om det nye familiemedlemmet var han relativt taus.

Hennie verner nemlig godt om privatlivet, og deler aldri bilder av barna, fordi at han ikke vil utsette dem for sosiale medier før de selv er store nok til å bestemme om de vil være en del av det eller ikke.

Likevel svarte han bekreftende på at den lille krabaten, som kom til verden i november 2020, stjeler mye av nattesøvnen.

- Det er som for alle andre. Å sove lite funker dårlig for de fleste. For Peer Gynt og for Aksel Hennie. Men jeg har det kjempebra, fortalte Aksel kryptisk på de ledende spørsmålene fra programlederen.

Aksel Hennie la ut et innlegg på sin offisielle Instagram-profil kort tid etter at barnet ble født, der han uttrykte stor glede over familieforøkelsen.

Til et sort/hvitt-bilde av seg selv skrev han: «30/11/20 Føler på ydmykhet, takknemlighet og er utrolig glad! #thankyou K+H+H+H».

Bokstavene K+H+H+H står for kona Karoline Hegbom (29), som han giftet seg med i 2019, datteren Hedda (16) som han har fra et tidligere forhold, samt sønnen Hauk (3) som Aksel har med kona Karoline. Den siste H'en er trolig den ni måneder gamle babyens forbokstav.

Kan føle seg mislykka

KK møtte nylig Aksel Hennie i forbindelse med promotering av kinofilmen I onde dager, og da fortalte han åpenhjertig om at også også for ham personlig har koronapandemien satt sitt preg på hverdagen og psyken.

Han kjente seg godt igjen i rollekarakteren i Wirkola-filmen I onde dager.

- De tingene min rollekarakter går gjennom, er definitivt ting jeg kan relatere meg til. Det å føle seg liten, mislykka og misforstått.

- Når har du følt deg sånn?

- Annenhver uke? Alle mennesker gjør det. Vi lever i den tro at det finnes mennesker der ute som aldri kjenner på lavt selvbilde eller dårlig selvtillit fordi at de ser så fete ut på Instagram eller har så jækla kul karriere. Men det er ikke sånn. Alle mennesker, hele tiden, hver dag, og minst én gang om dagen er svake, sa han til KK i juli.

Aksel Hennie, som startet skuespillerkarrieren på slutten av 90-tallet, har derimot mange meritter å se tilbake på - som de prisbelønte filmene Uno (2004), Max Manus (2008), Hollywood-filmen Hercules (2014) og TV-serien Nobel (2016).

VIDEO: SF Studios Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer