Thomas Gullestad «Oljefondet»:

- Åse er veldig omsorgsfull og holder på med dukkene sine hele tiden, så hun er veldig forberedt på å bli storesøster!

«Oljefondet»-aktuelle Thomas Gullestad åpnet opp om familieforøkelsen.

GLEDER SEG TIL Å BLI PAPPA TIL NUMMER TO: Til KK sier Thomas «Fingern» Gullestad at han og kona Jenny Skavlan synes det var på tide at datteren ikke lenger skulle være enebarn. Til våren blir familien utvidet med et nytt medlem. FOTO: NTB Scanpix
GLEDER SEG TIL Å BLI PAPPA TIL NUMMER TO: Til KK sier Thomas «Fingern» Gullestad at han og kona Jenny Skavlan synes det var på tide at datteren ikke lenger skulle være enebarn. Til våren blir familien utvidet med et nytt medlem. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den femte dagen i desember var det duket for presselansering på Wallmanns salonger i Oslo - på datoen nøyaktig 30 år etter at TVNorge rullet over TV-skjermen for aller første gang.

Nå, tre tiår senere, kan kanalen skilte med et vidt spekter av underholdning, reality, sport og nytt av året: både true crime og talentshow med en tvist.

Skuespiller Thomas «Fingern» Gullestad (38) har fått hovedrollen i den nye humorserien «Oljefondet», som har Dplay-premiere 16. desember. Vi møtte ham under presseeventet - og vi klarte ikke dy oss: det er jo ikke lenge siden det ble kjent at han og kona Jenny Skavlan (32) venter barn nummer to. Hvordan blir det å få en ny krabat inn i familien?

- Jeg synes det er helt riktig å få mange barn. Vi kan ikke ha et enebarn for alltid, det holder med et enebarn i to og et halvt år. Nå trenger vi å skape noe motstand til førstemann, sier han og ler.

Datteren Åse kom til verden i april 2016, og på vårparten rundt tre år senere blir altså Åse storesøster. Ifølge Thomas er hun fullt utrustet til å få en lillebror eller lillesøster.

- Hun er veldig omsorgsfull og holder på med dukkene sine hele tiden, så hun er veldig forberedt! sier han med et smil.

Men rollen som «finanscowboyen» Per Grepp i «Oljefondet» fikk han lenge før både datteren Åse var født og andremann påtenkt. For fire år siden ble han nemlig tilbudt «Oljefondet»-rollen av regissør Harald Zwart (53) - også lenge før Zwart og castingen bak suksessfilmen «Den 12. Mann» hyret ham inn i rollen som krigshelten Jan Baalsrud.

LES OGSÅ: Derfor legger ikke Jenny Skavlan ut bilder av lille Åse på nett

- Gjennom livet har jeg vært borti litt sånne finanscowboyer som Per Grepp - de er kompromissløse og brautende

Denne gangen har Thomas riktignok sluppet å rase ned i vekt for rollen (som han gjorde for «Den 12. mann»-filmen), men har heller vært nødt til å lese seg opp om hva oljefond-konseptet egentlig går ut på.

- Forestillingene jeg hadde om oljefondet før jeg sa ja til rollen var jo at det er et sted hvor folk står og roper og skriker, og høylytte salg som på Børsen og Wall street. Men det er ikke det, vettu. Det er sååå stille der, forklarer han.

- Hvordan har du forberedt deg til rollen?

FINANSMANN: I humorserien i «Oljefondet» spiller Thomas Gullestad finansmannen Per Grepp. FOTO: TVNorge
FINANSMANN: I humorserien i «Oljefondet» spiller Thomas Gullestad finansmannen Per Grepp. FOTO: TVNorge Vis mer

- Gjennom livet har jeg vært borti litt sånne finanscowboyer som Per Grepp, som er i pengebransjen, som man kan kalle det. Jeg har sett hvordan de opererer og hvordan de er som personer. De er kompromissløse og brautende folk. Så jeg har kanskje latt meg inspirere litt av det, sier Thomas.

I TV-serien har han fått bryne seg på en helt ny terminologi som følger med det å være en det av finansverdenen.

- Sammenlignet med «Den 12. mann», som jo var ganske dialogfattig, er dette det stikk motsatte. Det er mange syke businesstermer og rart språk. Det temposkiftet der var noe å forberede seg på. Være litt frisk i hjernen, rett og slett, sier Thomas og ser bort på «Oljefondet»-kollega Kathrine Thorborg Johansen (28).

Hun portretterer karakteren Katrine Halland som er ansatt i Etikkrådet.

- Når man spiller inn TV-serie går det i et helt annet tempo enn når man spiller inn en film. Så man må vende seg til å jobbe sinnsykt raskt, og som Thomas sier; være frisk i hodet. Men vi forberedte oss begge to ved å være i dialog med Oljefondet og Etikkrådet, forklarer Kathrine.

UNDERHOLDNING: Skuespillerne Thomas Gullestad og Kathrine Thorborg Johansen spiller side om side i TVNorge-serien «Oljefondet». Her fra presselanseringen i desember. FOTO: NTB Scanpix
UNDERHOLDNING: Skuespillerne Thomas Gullestad og Kathrine Thorborg Johansen spiller side om side i TVNorge-serien «Oljefondet». Her fra presselanseringen i desember. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- «Etikkråd», «finansverden», «oljefond» - det høres litt tørt ut. Men der det nettopp det som gjør at man kan lage en humorserie ut av det?

- Det som er gøy er jo at det er snakk om så mye penger at man ikke vet hvor man skal gjøre av dem. Vi er fem millioner nordmenn som deler på den sekken, og så sitter det helt vanlige, statlige ansatte og forvalter dette. De går på jobb om morgenen, har vinlotteri på jobb som alle andre, drar fra jobb som alle andre. Det er en helt vanlig arbeidsplass, men samtidig ikke, forklarer Thomas.

Kathrine tror at komikken ligger mye i situasjonene som portretteres, men også i karakterene serieskaperne har utformet.

- Det finnes veldig mye komikk i det med mennesker som også er veldig seriøse i jobben sin. Kontrasten og spennet mellom karakterene og situasjonen, og summene man snakker om, er så store. Det er jo egentlig helt absurd det man snakker om!

LES OGSÅ: Lillesøsteren til Veronica og Kristin fant kjærligheten på Orderud gård

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer