Mina og meg

Avslører bakgrunnen for døtrenes eksotiske navn

- Da Kristin og jeg ventet vårt første barn dro vi på blåtur til Galápagosøyene, der fant vi navnet! forteller Alexander Read til KK.

MINA OG MEG: Hele gjengen på familieferie. Siden dette bildet ble tatt har familien fått nok et familiemedlem, nemlig lillesøster Rose Caspara. FOTO: Privat
MINA OG MEG: Hele gjengen på familieferie. Siden dette bildet ble tatt har familien fått nok et familiemedlem, nemlig lillesøster Rose Caspara. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Familien Read har sjarmert store og små med ellevill turglede- og magi gjennom den prisbelønte TV-serien «Mina og meg» - og denne vinteren i serien «Mina, Lilje og meg».

Mange av TV-seerne har bitt seg merke i de fine og eksotiske navnene de tre døtrene har fått.

Ekteparet Alexander Read (40) og Kristin Victoria Tunheim Read (37) avslører overfor KK hvorfor de valgte nettopp Mina Floriana (7), Lilje Olava (3) og Rose Caspara (som kom til verden i fjor sommer).

TURGLEDE: Mamma Kristin på skogstur med Mina Floriana og Lilje Olava. FOTO: Privat
TURGLEDE: Mamma Kristin på skogstur med Mina Floriana og Lilje Olava. FOTO: Privat Vis mer

Førstnevnte navn har de latt seg inspirere av fra den eksotiske øya Galápagos utenfor Ecuador i Sør-Amerika.

- Da Kristin og jeg ventet vårt første barn dro vi på blåtur til Galápagosøyene. Der er det en øy som heter Floreana. Vi syntes det var et så fint navn, at vi bestemte oss for å kalle jentebarnet for nesten det samme: Floriana, som betyr «blomstrende».

Ville videreføre blomsternavnene

Trebarnsmoren forteller at hun også ønsket å videreføre noen av navnene til sine oldemødre.

- Derfor ble eldstejenta hetende Mina Floriana! forteller hun til KK.

Noen år senere fant de ut at de ventet sitt andre barn, og da valgte ekteparet å videreføre blomsternavn-tradisjonen.

- Og så kalte vi henne opp etter en annen oldemor på Kristin sin side. Slik var det at jentebarn nummer to ble hetende Lilje Olava, supplerer Alexander.

JENTENE PÅ TUR: Mamma Kristin er lege. Ved siden av den hektiske jobben setter hun av tid til utendørsaktiviteter med døtrene og ektemannen. FOTO: Privat
JENTENE PÅ TUR: Mamma Kristin er lege. Ved siden av den hektiske jobben setter hun av tid til utendørsaktiviteter med døtrene og ektemannen. FOTO: Privat Vis mer

Det samme har ekteparet nå gjort for tredje gang, da datteren Rose Capsara kom til verden i begynnelsen av september i år.

- Vår siste lille trolljente har fått navn etter en blomst, og en tredje oldemor. Slik ble navnet Rose Caspara til!

De tre døtrene og kona Kristin har også tatt etternavnet Read, som kommer fra Alexanders familie.

Slik møttes ekteparet

I et tidligere intervju med KK har Alexander og Kristin åpnet opp om hvordan de to møtte hverandre - og naturlig nok møttes det sporty paret på hyttetur med felles venner på sørlandsperlen Tromøya sommeren 2011.

Et par dager etter at hytteturen var over, tok Alexander kontakt med Kristin via epost.

- Han hadde funnet frem til jobbmailen min og spurte om jeg ville være med ut på date. Jeg skjønte fort at livet med ham ville bli spennende, ukomplisert og gøyalt. Og jeg falt pladask!

FARGERIKT: Kristin og Alexander Read har fått hele tre døtre. Her med de to eldste. FOTO: Privat
FARGERIKT: Kristin og Alexander Read har fått hele tre døtre. Her med de to eldste. FOTO: Privat Vis mer

Håper å tenne turgnist i store og små

Og det er ingen tvil om at livet for familien Read, bosatt i Maridalen i Oslo, er både spennende og gøyalt.

I fjor høst ble boken «Mina og meg – Jakten på turmagien» lansert, som ifølge Alexander er en familiebok om turmagi og troll som dukker opp underveis på familiens ferd i fjellet.

Og i begynnelsen av januar hadde altså programmet «Mina, Lilje og meg», der mellomstemann på tre år får bli med storesøster og pappa på tur i hele 17 dager, premiere på TV 2.

- Jeg håper at det tennes en turgnist i små og store eventyrere som leser boken sammen, og at de finner veien ut i naturen! sier den turglade trebarnsfaren.

FAMILIELYKKE: Ingenting er som en tur i friluft og solskinn for familien Read. FOTO: Privat
FAMILIELYKKE: Ingenting er som en tur i friluft og solskinn for familien Read. FOTO: Privat Vis mer

Og til KK avslører trebarnsfaren at det ikke bare var fryd og gammen, for liten og stor, å være på tur i 17 dager med pappa, storesøster og lillesøster:

- Jeg visste at det ville bli mer krevende nå som vi var én til i vår lille turgruppe. Tidligere har Mina fått all min oppmerksomhet. Det har også gjort det lettere for meg å være den gode forelderen jeg ønsker å være. Nå måtte min oppmerksomhet og energi deles på to, og det var en utfordring tidvis.

MINA, LILJE OG MEG: Far-og-datter-trioen Alexander Read med døtrene Mina og Lilje på ekspedisjon. FOTO: Thomas Løberg / TV 2
MINA, LILJE OG MEG: Far-og-datter-trioen Alexander Read med døtrene Mina og Lilje på ekspedisjon. FOTO: Thomas Løberg / TV 2 Vis mer

Men han poengterer at treåringen Lilje Olava tilførte masse til ekspedisjonen, som gjorde at det ble en enda bedre tur for den sjarmerende trioen.

- Vi er jo på tur for å være sammen på godt å vondt, og for å bli bedre kjent med hverandre, oss selv og naturen. Det er turøyeblikkene vi har dratt på tur for, og det er det eneste vi har. Både de gode og de mindre gode!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer