Mina og meg

Avslører bakgrunnen for døtrenes eksotiske navn

- Da Kristin og jeg ventet vårt første barn dro vi på blåtur til Galápagosøyene, der fant vi navnet! forteller Alexander Read til KK.

MINA OG MEG: Hele gjengen på familieferie. Siden dette bildet ble tatt har familien fått nok et familiemedlem, nemlig lillesøster Rose Caspara. FOTO: Privat
MINA OG MEG: Hele gjengen på familieferie. Siden dette bildet ble tatt har familien fått nok et familiemedlem, nemlig lillesøster Rose Caspara. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Familien Read har sjarmert store og små med ellevill turglede- og magi gjennom den prisbelønte TV-serien «Mina og meg» - og denne vinteren i serien «Mina, Lilje og meg».

Mange av TV-seerne har bitt seg merke i de fine og eksotiske navnene de tre døtrene har fått.

Ekteparet Alexander Read (40) og Kristin Victoria Tunheim Read (37) avslører overfor KK hvorfor de valgte nettopp Mina Floriana (7), Lilje Olava (3) og Rose Caspara (som kom til verden i fjor sommer).

Førstnevnte navn har de latt seg inspirere av fra den eksotiske øya Galápagos utenfor Ecuador i Sør-Amerika.

- Da Kristin og jeg ventet vårt første barn dro vi på blåtur til Galápagosøyene. Der er det en øy som heter Floreana. Vi syntes det var et så fint navn, at vi bestemte oss for å kalle jentebarnet for nesten det samme: Floriana, som betyr «blomstrende».

Ville videreføre blomsternavnene

Trebarnsmoren forteller at hun også ønsket å videreføre noen av navnene til sine oldemødre.

- Derfor ble eldstejenta hetende Mina Floriana! forteller hun til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer