Maria Stavang:

Avslører diagnose

- Utrolig privat.

DELER ÆRLIG: Maria Stavang, her med kjæresten Magnus Devold, forteller åpent om diagnosen. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
DELER ÆRLIG: Maria Stavang, her med kjæresten Magnus Devold, forteller åpent om diagnosen. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
Publisert

Komiker Maria Stavang (27), på internett kjent som «Piateed», er ikke redd for å snakke rett fra levra.

På tirsdag delte hun et svært ærlig innlegg med sine 174 000 følgere, hvor hun forteller at hun har fått diagnosen vaginisme.

Instagraminnlegget er også publisert som et innlegg på TV 2.

«Jeg er ikke sånn veldig komfortabel med å dele dette. Det er utrolig privat og jeg gleder meg ikke til Dagbladet overskriften 'Maria snakker ut om problemene med fitten', men jeg håper jeg kan hjelpe noen som sliter med det samme», er blant det komikeren skriver.

Stavang bruker innlegget på Instagram til å etterlyse mer informasjon om diagnosen, og bedre muligheter for hjelp. Selv måtte hun gå privat for å skaffe den hjelpen hun trengte.

«Da jeg skulle finne informasjon på dette så var det kun Seher artikkelen 'Slik ble Love Island Andrea kvitt den sjeldne tilstanden' og en podkastepisode hvor et par går fra hverandre fordi hun har vaginisme. Litt som når du googler 'vondt i halsen' også mener google at du har kreft».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer