TV-serier

Avslører fun fact om suksess-seriene!

- Noe for den observante seer, sier Vikingane-aktuelle Henrik Mestad til KK.

SPILLER RIKINGER: Både Henrik Mestad og Jon Øigarden spiller to sleipe rikinger - Mestad i «Hvite Gutter» og Øigarden i «Exit». Men kan karakterene møtes i «Exit»? Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer
Publisert

Skuespillerne Henrik Mestad (55) og Jon Øigarden (48) markerte seg som finansmenn i hver sin serie i 2019 - og i år møtes de igjen som vikinger i sesong 3 - som har fått tittelen sesong 0 - av Vikingane på NRK. Henholdsvis som vikinghøvdingen Olav (Mestad) og skurken Jarl Varg (Øigarden).

Når vi møter Henrik og Jon på presselanseringen av den nye sesongen av Vikingane, skryter de hemningsløst av hverandre.

- Det Jon gjør er at han henter frem karakteren i et alvor, som sannsynligvis er ganske personlig, og han er flink til å fort finne frem den indre rytmen. Når vi har spilt inn scener sammen, så har jeg lagt merke til at Jon har en sånn slangeaktig måte å være på. Det er stikkordet her. Det er bare å glede seg, for det er så nydelig gjort! sier Henrik engasjert.

VIKINGANE: Henrik Mestad spiller vikinghøvdingen Olav, mens Jon Øigarden spiller skurken Jarl Varg i sesong 3 av Vikingane - som hadde premiere fredag 21. februar. Til venstre er skuespiller Marian Saastad Ottesen, som spiller Olavs kone Hildur. FOTO: NRK
VIKINGANE: Henrik Mestad spiller vikinghøvdingen Olav, mens Jon Øigarden spiller skurken Jarl Varg i sesong 3 av Vikingane - som hadde premiere fredag 21. februar. Til venstre er skuespiller Marian Saastad Ottesen, som spiller Olavs kone Hildur. FOTO: NRK Vis mer

- Bare for å svare på det; min karakter er en litt mer sånn tegneseriekarakter enn de andre. Det skal jo være forankret i en viss form for virkelighet, men balansen mellom det å være farlig, men få frem komedieaspektet, er jo alltid en utfordring. Enten er man morsom, eller så er man farlig. Det er en balanse der, som kan være litt utfordrende. Men det an man drar det onde litt ekstra langt, siden det nettopp er en komedie, det blir forhåpentligvis morsomt, forklarer Jon til KK.

- Det er noe ondskap som går igjen i de karakterene du spiller, Jon, hvorfor tror du at du får de rollene der?

- Det vet jeg ikke. Jeg føler selv at jeg gjør mye forskjellig, ikke bare onde karakterer, og jeg liker å gjøre mye forskjellig også. Men jeg er vanlig hjemme, så det er jo absolutt gøy å få gjøre litt ekstravagante og sære karakterer. Og det er et eller annet jeg liker med at de er onde eller forferdelige, men hvorfor, det aner jeg ikke!

- Den ene, verre enn den andre!

I NRK-serien Exit, som høstet mye oppmerksomhet da den ble sendt på TV høsten 2019, spiller Jon den kyniske finansmannen Jeppe. Henrik Mestad er også blitt lagt merke til som birollen Harald finansmann-pappaen til karakteren Leo (Johannes Roaldsen Fürst) i TVNorge-serien Hvite gutter, som har gått sin seiersgang på kanalen siden 2018.

Det er bekreftet fra NRKs side at en ny sesong av Exit er på trappene, og innspillingen skal foregå i 2020.

Vi i KK-redaksjonen er fans av både Exit og Hvite gutter, og drømmer om å se Henrik Mestad som en av finanskompisene til Jeppe, Henrik (Tobias Santelmann), Adam (Simon Berger) og William (Pål Sverre Hagen).

EXIT: Jon Øigarden spiller den kyniske forretningsmannen Jeppe i NRK-serien Exit. Det er bekreftet at sesong 2 skal spilles inn i 2020. FOTO: NRK
EXIT: Jon Øigarden spiller den kyniske forretningsmannen Jeppe i NRK-serien Exit. Det er bekreftet at sesong 2 skal spilles inn i 2020. FOTO: NRK Vis mer

Det er noe hverken Henrik Mestad eller Jon Øigarden er fremmed for.

- Ja, definitivt. Henrik kan jeg helt klart se for meg i Exit. Vi kunne ha vært kompanjonger! Den ene, verre enn den andre, sier Jon og ler.

- Det som er helt skrullete er jo at de i Exit-serien har tatt på alvor et univers som jeg har laget en skeiv versjon av i Hvite gutter. Det er samme type folk, bare at han ene er i en komedie.

HVITE GUTTER: Henrik Mestad spiller finanspappa Harald i den populære komedien Hvite gutter. FOTO: TVNorge
HVITE GUTTER: Henrik Mestad spiller finanspappa Harald i den populære komedien Hvite gutter. FOTO: TVNorge Vis mer

- Kunne du tenkt deg en rolle i Exit eller, Henrik?

- Ja! Han har jeg inne. Men samtidig, nå er det jo så mange som har sett meg i rollen som finanspappaen Harald i Hvite gutter, så hvis du tar den karakteren og putter inn i Exit - det går nesten ikke.

Se Henrik Mestad avsløre en fun fact fra Hvite gutter og Exit i videoen øverst i saken!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer