Kroningen av Kong Charles

Avslører hva Charles sa til Camilla i vognen

Den britiske kongen var ikke på sitt blideste i forkant av kroningen, skal vi tro leppelesere.

KRONINGEN AV KONG CHARLES: Ble hedret til konge lørdag 6. mai 2023 i Westminster Abbey. Leppelesere avslører at han ikke var på sitt mest positive i forkant av gudstjenesten. FOTO: NTB
KRONINGEN AV KONG CHARLES: Ble hedret til konge lørdag 6. mai 2023 i Westminster Abbey. Leppelesere avslører at han ikke var på sitt mest positive i forkant av gudstjenesten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var en stor dag for monarkiet, det britiske folk og kongehusentusiaster rundt om hele verden. Det var tid for kroningen av kong Charles i Westminster Abbey, med statsoverhoder, statsledere og kongelige på gjestelisten.

Den formelle kroningsgudstjenesten ble avholdt i den kongelige kirken, hvor monarken og hans kone dronning Camilla ankom i god tid. De var derfor nødt til å vente utenfor i vognen - en Diamond Jubilee State Coach - etter en to kilometer lang prosesjon fra Buckingham Palace.

Nysgjerrigheten har blomstret hos ivrige seere etter at kong Charles utvekslet noen ord med sin kone, mens vognen sto utenfor den royale kirken da de ventet på prins William, prinsesse Kate og deres tre barn.

- Aldri klare til tiden

Kong Charles skal ha klaget over at «de aldri er klare til tiden», i forkant av sin egen kroning.

TikTok-brukeren Krystin Kalvøy har satt ord på flere videoklipp fra kroningen. Hun har nedsatt hørsel og god øvelse i å lese lepper, og til tross for en smule humoristiske oversettelser, virker det veldig reelt.

«Ganske uvirkelig, det tar all denne tiden, og jeg er forbannet fordi jeg må sitte her.»

Slik tolker hun samtalen mellom kongeparet.

Og det viser seg at det ikke er helt på jordet, skal vi tro den britiske leppeleseren Jacqui Press som har uttalt seg til Sky News.

Kong Charles skal ha klaget mens han satt og ventet i vognen:

«Vi klarer aldri å være på tiden. Ja, jeg er.. Dette er negativt. Det er alltid noe... Dette er kjedelig.» skal kongen ha ventilert til sin kone mens de ventet på å få gå inn i Westminster Abbey.

Leppeleser Elisabeth Taunton har uttalt til The Mirror at Charles skal ha klaget over hvor lang tid det hele tar.

Grunnen til at hovedpersonen selv pent måtte vente utenfor, skal ha vært at kongen og dronningen ankom 6 minutter før tiden.

Skøyerprinsen

Kate og Williams yngste sønn, Prins Louis (5) har en tendens til å skøye i formelle settinger. Da han i prosesjonen på vei til Westminster Abbey, satt sammen med sine storesøsken Charlotte (8) og George (9), fikk han behov for å rope noe tilbake til publikum.

Flere seere har latt nysgjerrigheten ta dem. Hva femåringen faktisk prøver å formidle gjennom vinduet er usikkert, men Kalvøy har gjort nok et overbevisende forsøk.

«What are you yelling to?» skal den unge prinsen ha ropt tilbake til publikum, ifølge TikTokeren med over 60 000 følgere. På en humoristisk og barnslig måte roper hun oversettelsen inn i kamera, slik hun mener Louis har ropt ordene. Videoen har i skrivende stund blitt vist over 16 millioner ganger.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer