Dakota Johnson

Avslører hvordan «Fifty Shades»-innspillingen egentlig var

Dakota Johnson tror ingen hadde takket ja til rollen om de visste hva den innebar på forhånd.

PSYKOTISK: Dakota Johnson røper hvordan hun opplevde innspillingen av de tre Fifty Shades-filmene. FOTO: NTB
PSYKOTISK: Dakota Johnson røper hvordan hun opplevde innspillingen av de tre Fifty Shades-filmene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Dakota Johnson (32) ble for alvor et Hollywood-navn da den første boka i «Fifty Shades of Grey»-trilogien ble kinofilm i 2015. Både bøkene – og noen år etterpå også filmene – var på alles lepper, og Johnson ønsket å promotere filmene på riktig måte.

Det er først i et ferskt intervju med Vanity Fair, syv år etter den siste filmen hadde premiere, at skuespilleren åpner opp om hvordan det var å spille rollen som Anastasia Steele.

Slår ned på konflikt-ryktene

I mange år skal det ha gått rykter om dårlig stemning og konflikter mellom henne og Jamie Dornan (40) – som for øvrig spiller selveste Christian Grey.

Det skal ha vært tøft å være på innspilling. I intervjuet forteller hun at det skal ha vært ulike kreative konflikter på settet, men er forsiktig med å si konkret hva disse innebar.

BETYR MYE FOR HVERANDRE: Dakota Johnson slår ned på ryktene som har svermet i mediene tidligere om at det har vært konflikter mellom henne og medskuespiller Jamie Dornan. FOTO: NTB
BETYR MYE FOR HVERANDRE: Dakota Johnson slår ned på ryktene som har svermet i mediene tidligere om at det har vært konflikter mellom henne og medskuespiller Jamie Dornan. FOTO: NTB Vis mer

32-åringen synes det er viktig å få frem at det aldri har vært noen konflikt mellom henne og medskuespiller Dornan. «Det var aldri et tidspunkt vi ikke kom overens. Jeg vet det er rart, men han er som en bror for meg», sier hun og beskriver hvor mye han betyr for henne – også den dag i dag.

I en rekke av scenene de spiller hvor de er både intime og sårbare, var de nødt til å stole på og passe på hverandre – noe hun setter stor pris på at de klarte sammen.

– Psykotisk

I intervjuet med det amerikanske magasinet, forteller 32-åringen at hun ikke angrer på å ha laget filmen, selv om det var en helt annen opplevelse sammenlignet med andre filmer hun har spilt i.

«Det handler ikke om å angre. Men hvis jeg hadde visst på den tiden at det var sånn det skulle være å spille inn – jeg tror ikke noen ville gjort det», sier hun.

Det skal ha vært overraskende på henne at det var så krevende å spille inn filmene. Hun beskriver det hele som psykotisk.

Skapte problemer på settet

Johnson var 23 år da hun signerte en kontrakt for tre Fifty Shades-filmer, men utviklingen underveis hadde hun aldri forutsett. Det skal ha vært uvanlig mye uenigheter, noe hun ikke har hatt muligheten til å snakke om åpent tidligere.

Forfatteren bak bøkene, E.L. James, sammen med studioet og regissørene, skal ha vært blant dem som hadde mange meninger om filmen underveis i innspillingen og skapte problemer på settet, ifølge Johnson.

Hun er for tiden aktuell med Netflix-filmen Persuasion - et kostymedrama og kjærlighetshistorie basert på den siste romanen Jane Austin skrev.

Blant annet skal en av uenighetene på settet til Fifty Shades ha bunnet i at forfatteren ønsket en film tettere på boka, men monologer fra en bok gjør seg sjelden godt på film, mente regissørene.

Ofte måtte det spilles to versjoner av én scene slik at alle fikk viljen sin, og så tok de et valg etter det. Da legges det ekstra mye arbeid – særlig på skuespillerne.

Johnson har også uttalt at til tross for konfliktene bak kameraene, er fornøyd med resultatet og glad for erfaringen selv om det var noen krevende filmer å spille inn.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer