Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

Avslører nye planer

- Vi har lett i to år, innrømmer «Farmen»-paret.

HUSEIERE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud kan endelig kalle seg huseiere. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HUSEIERE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud kan endelig kalle seg huseiere. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

De siste par årene kan trygt sies å ha vært innholdsrike for «Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik (33) og Lene Sleperud (33). Duoen ble først kjent da de deltok i realitykonkurransen i 2018, hvor Garvik gikk helt til topps.

På denne tiden for to år siden kunne paret dele den gledelige nyheten om at de ventet sitt første barn, og i september 2021 kom lille Max til verden.

Allerede i mars, under et halvt år senere, kunne de røpe at nummer to var på vei. I fjor sommer fikk de sønnen Leo, og dermed hadde familien økt fra tre til fire på knappe ti måneder.

Garvik og Sleperud har ikke lagt skjul på at de trives svært godt med sin nye tilværelse, men familieforøkelsen har også bydd på utfordringer. Familien har bodd i en liten leilighet sentralt i Oslo, men med to små i hus, og alt det som følger med, begynte det å bli litt trangt om plassen.

Derfor har de lenge vært på utkikk etter ny bolig, og torsdag kunne de endelig avsløre at de er huseiere.

- Ekstremt dårlig tid

- Det er veldig gøy. Det skjedde fort, men samtidig ikke, forteller tobarnsmødrene.

- Vi har sett på det huset i halvannen måned nå og tenkt: «Shit, det der vil vi ha». Men det var litt over vår prisklasse, så det har vært heftige forhandlinger underveis.

Forhandlingene virker å ha vunnet fram og endelig er huskjøpet et faktum.

- Nå er vi gjeldsslaver, men vi har gjort et kjempekjøp, stråler Garvik.

Framover blir det dermed mye som skjer for familien, og nå gjelder det å få leiligheten klar til visning. Allerede 15. juni overtar de det nye huset.

- Vi har ekstremt dårlig tid på å gjøre klar leiligheten, så dette blir jo full rulle, sier Garvik, mens Sleperud fortsetter:

- Jeg tror ikke vi har tatt innover oss hvor mye lengre tid ting kommer til å ta nå som vi ikke bare er oss, men også har to små. Livet er jo hektisk fra før, så jeg håper vi har noen snille besteforeldre som kan hjelpe oss.

- Lett i to år

Familiens nye hjem ligger i et familievennlig område sentralt i Oslo, hvor det er lett å komme seg rundt.

- Vi har lett i to år etter det perfekte objektet, men vi har bare vært på tre visninger, så vi har vært veldig selektive på hva vi vil ha og hva vi er villige til å gi.

Noen av kriteriene var å ha et vaskerom ved inngangen, slik at barna når de blir større bare kan gå rett inn dit etter de har vært på for eksempel trening. I tillegg ønsket de seg stue på bakkeplan slik at de kan se barna når de leker i hagen. Ikke minst var de også på jakt etter mer plass.

Plassmangel blir forhåpentligvis ikke noe problem, da deres nye hjem er på hele 220 kvadratmeter. De vil også få tre soverom, noe som gjør at sønnene kan ha hvert sitt når de blir eldre.

Får eksperthjelp

- Vi har ikke ei krone til oppussing, så vi får nøye oss med litt overflate-fiksing, innrømmer Garvik.

Alle møblene blir med fra leiligheten, og planen i første omgang er å bytte gulv og male. De ønsker også å oppgradere både bad og kjøkken, uten at det er noen hast.

- Vi vil gjøre dette til et hjem vi har fram til guttene blir voksne og flytter ut, og vi ikke lengre trenger så mye plass.

Heldigvis har de gode venner som også kan bistå for at boligen skal bli drømmehuset.

- Jeg gleder meg veldig til å innrede, også får vi litt hjelp av Halvor (Bakke red.anm.), og forhåpentligvis skal Halvors søster Ingunn se på hagen vår. Vi har en liten hageflekk så det hadde vært fint å gjøre noe gøy der. Vi har heldigvis mange gode venner som hjelper til.

Halvor Bakke er en interiørekspert som er best kjent fra programmet «Eventyrlig oppussing», og er en god venn av «Farmen»-paret.

Men selv om de nå ser fram til nye eventyr, kommer de likevel til å savne hjemmet de startet familien i.

- Vi elsker leiligheten vår og kommer til å savne å ha barnehagen rett ved siden av. Hadde leiligheten bare hatt et soverom til så hadde vi nok bodd der lengre, vi trives egentlig skikkelig godt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer