«Sommerhytta»-Levi og Øyunn:

Avslører «Sommerhytta»-løgn

Fjorårets «Sommerhytta»-vinnere hadde ingen anelse om hva de hadde sagt ja til.

VINNERE: Levi Try og Øyunn Krogh vant den fjerde sesongen av «Sommerhytta». Nå avslører de opptakten til tv-deltakelsen. Foto: TV 2
VINNERE: Levi Try og Øyunn Krogh vant den fjerde sesongen av «Sommerhytta». Nå avslører de opptakten til tv-deltakelsen. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

I fjor høst gikk kjæresteparet Levi Try (24) og Øyunn Krogh (25) helt til topps i TV 2-programmet «Sommerhytta». De fikk dermed beholde sin drømmehytte, mens de andre hyttene ble lagt ut for salg.

Pssst, dette skjer med hyttene til de tapende lagene!

I etterkant av seieren fikk paret kritikk fordi mange mente at de var de dårligste håndverkene blant deltakerne, og at de dermed ikke fortjente å vinne.

Nå forteller Try hvordan «Sommerhytta»-eventyret egentlig startet.

Ante ingenting

Try og Krogh deltok i TV-programmet som et par. Det var førstnevnte som meldte dem på - og dét uten å si noe til kjæresten.

- Jeg satt og scrollet på Facebook, så ser jeg en lenke hvor det står: «Vil du vinne en hytte?». Jeg tenkte at det hadde vært fett, så jeg klikket meg videre, forteller 24-åringen til Se og Hør.

Det som møtte ham var en deltakerside hos TV 2 med påmeldingsskjema. Der sto det litt informasjon om programmet, og naturligvis at vinneren av TV-konkurransen ville få en hytte.

- Jeg ante ikke hva det («Sommerhytta», journ.anm.) var, jeg hadde aldri sett programmet. Det var veldig spontant at jeg sendte inn påmeldingsskjemaet.

Løgn og fanteri

Try forklarer videre at han og Krogh den gang bare hadde vært sammen i omtrent tre måneder, og at han var redd produksjonsselskapet ikke ville satse på dem om de visste hvor ferskt kjærestepar de var.

- I søknaden skrev jeg at vi hadde vært sammen et par år, så vi skulle fremstå mer stabile. Jeg dro på en del andre steder også, hele søknaden var egentlig løgn og fanteri, innrømmer han til Se og Hør.

Etterhvert som tiden gikk, glemte han hele «Sommerhytta»-søknaden, og ble derfor svært overrasket da han og Krogh ble innkalt til casting-intervju.

- Da måtte jeg jo fortelle det til Øyunn, og hun hadde heller ikke sett noe særlig på programmet, så under intervjuet måtte vi bare jatte med.

Krogh, som nylig er kommet hjem fra «Farmen kjendis»-innspilling, forteller at hun ble overrasket da hun hørte hva kjæresten hadde meldt dem på.

- Jeg syntes det var veldig gøy at han hadde lyst til å bygge en hytte med meg, selv om vi hadde vært sammen så kort. Og så tenkte jeg at «dette kan bli heavy», innrømmer hun.

Ville trekke seg

Til parets store overraskelse ble de plukket ut som to av de åtte deltakerne som skulle krige om seieren i den fjerde sesongen av «Sommerhytta».

Try forteller at da de fikk beskjeden, tenkte han at det ikke skulle bli særlig problematisk, men heller forholdsvis enkelt.

- Jeg trodde jo det var snekkere som fikset det meste bak kamera, og at vi bare skulle gjøre finpussen. Jeg stresset ikke i det hele tatt.

Krogh på sin side var mer realistisk, men trodde også at de kom til å få litt hjelp. Men slik ble det altså ikke. Det finnes ingen snekkere bak kamera og de måtte dermed gjøre alt selv.

- Vi visste ikke at vi skulle bygge hytta helt selv, men det var jo akkurat det vi skulle. Det ble mye tøffere enn vi så for oss, forteller Try.

- Det var veldig brutalt, jeg ble litt sjokkert over hvor lite hjelp vi fikk. Det eneste var HMS-innføring i verktøy, forklarer Krogh.

Try innrømmer at etter den første uken begynte begge to å gråte i bilen på vei hjem, og etter tre uker var han veldig nær ved å trekke seg.

- Jeg tror jeg er litt mer vant til å tape enn Levi, så for meg var det tyngste å se han få den motgangen. Heldigvis løsnet det veldig da vi vant et ukeoppdrag og fikk vår første hammer, understreker Krogh.

Kjent med forholdet

At paret ønsket å trekke seg, var produksjonen kjent med. I en e-post til Se og Hør forklarer pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, følgende:

- Det stemmer at Levi og Øyunn synes det var tøft de første ukene, men vi oppfattet ikke at det var en reell problemstilling.

På spørsmål om «Sommerhytta» er for tøft, svarer Dahl:

- Å bygge en hytte i ti uker er hardt og slitsomt, men vi har regler for arbeidstid og ukeprosjekter som begrenser hvor mye deltakerparene kan jobbe, fastslår han.

- Det er helt klart en fordel å ha sett programmet og vite hva det går ut på før innspillingen starter, legger han til.

Når det gjelder måten fjorårets «Sommerhytta»-vinner pyntet på sannheten i søknaden til programmet, har pressesjefen følgende kommentar:

- At Levi ga et inntrykk av at de to var et mer etablert par enn det de var kan nok stemme, uten at det hadde noen som helst betydning for utvelgelsen av dem som deltakerpar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer