«Maskorama» 2022

Avslører: – Vi «gærninger» i Norge, er de eneste som tør å risikere dette

Kostymedesigner i Maskorama, Kjell Nordström, kommer med en avsløring om de norske Maskorama-sendingene.

MASKORAMA 2021: Maskoramas første sesong i 2020 vant pris for beste underholdningsprogram under Gullruten 2021. Produsent Kim Strømstad og programleder Silje Nordnes tok imot prisen. FOTO: NTB
MASKORAMA 2021: Maskoramas første sesong i 2020 vant pris for beste underholdningsprogram under Gullruten 2021. Produsent Kim Strømstad og programleder Silje Nordnes tok imot prisen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag går ny sesong av seersuksessen Maskorama av stabelen. Etter at 16 masker har falt over to sesonger, har spenningen bare vokst ifølge seertallene. I gjennomsnitt klistret 1.228.000 seere seg til skjermen under fjorårets sesong, som er omtrent 100 000 flere enn i 2020.

Programleder for NRKs store lørdagshit er Silje Nordnes (37), og i detektivpanelet finner vi også i år Jan Thomas, Nicolay Ramm og Marion Ravn. Nytt for denne sesongen er at de tre i panelet får med seg en fjerde person – én gjest i hvert program. Det er foreløpig ikke kjent hvem disse er.

Sarah Natasha Melbye (46) leder Maskorama-podkasten. Den kan beskrives som enn gullgruve for engasjerte seere som er nysgjerrig på hva som skjer i kulissene – i tillegg til at til stadighet dukker opp hint om deltakerne.

I høstens andre episode av podkasten avslører kostymedesigner Kjell Nordström at Norge skiller seg fra andre lands produksjoner med sin versjon av Maskorama.

– Oss gærninger i Norge

Nordström avslører nemlig at blant de 43 landene som sender Maskorama-konseptet, er den norske statskanalen den eneste produksjonen som gjør det direkte og med interaksjon fra seerne.

«Ingen tør å kjøre på direkten unntatt oss gærninger i Norge. Og det gjør at det blir en ekstra spenning i det – også for oss som jobber med det, men framfor alt for seerne som får se det direkte.»

Risikoen for at noe ikke går etter planen er større under direktesendinger, helt blottet for etterredigering og klipping. Akkurat det synes den anerkjente kostymedesigneren er gøy, til tross for at han selv står bak scenen med hjertet i halsen under hver direktesending.

«Vi har et motto i Maskorama, og det er at uansett hva som skjer, blir det en historie,» sier han med et håp om at slike historier skal kunne bringe med seg latter.

– Et elitelag

Til tross for nerver, har det i løpet av de to foregående sesongene ikke vært grunn til bekymring for Nordström og de andre i produksjonen.

Engasjerte seere har oppført seg som detektiver uke etter uke, men likevel ikke lykkes med å avsløre deltakerne før masken har falt.

Produsent i Fremantle, Kim Strømstad forklarer til KK at å sende direkte gjør både produksjon og hemmelighold mer komplisert. Men han er tydelig på fordelen:

– Det blir jo enda gøyere da! sier han og legger til:

– Det er heldigvis et elitelag av ekstremt profesjonelle personer som jobber med Maskorama, og det er veldig betryggende på alle måter.

Gjettelek for publikum

At Fremantle og NRK sender Maskorama direkte gjør at publikum kan være med på gjetteleken og stemme fram sine favoritter. Den norske versjonen gir derfor seerne en interaktiv opplevelse og skiller seg dermed stort fra de andre landene som ikke sender direkte.

– Man kan sitte hjemme i stua, alene eller med familie og avgjøre hvem som skal ta av seg masken, gjette sammen med hele Norge og kanskje vinne en Maskorama-boks, sier Strømstad til KK.

– Det er nok det som peker seg mest ut.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer