Hertuginne Kate fødsel:

Babylykke i England: - Alt står bra til med mor og barn

Den gledelige nyheten bekreftes av Kensington Palace.

HERTUGINNE KATE FØDSEL: Nok et barn har ankommet familien til hertugparet av Cambridge. 23. april ble den lille gutten født, og dermed har prins George og prinsesse Charlotte fått en lillebror - og bare noen timer etter fødselen fikk verden se en strålende opplagt og nybakt mor, og den lille prinsen utenfor sykehuset. Foto: NTB Scanpix
HERTUGINNE KATE FØDSEL: Nok et barn har ankommet familien til hertugparet av Cambridge. 23. april ble den lille gutten født, og dermed har prins George og prinsesse Charlotte fått en lillebror - og bare noen timer etter fødselen fikk verden se en strålende opplagt og nybakt mor, og den lille prinsen utenfor sykehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september i fjor ble det kjent at hertuginne Kate (36) og prins William (35) ventet barn nummer tre, og tidlig mandag morgen den 23. april annonserte det britiske kongehuset at familiens tredje barn var på vei, og kort tid senere bekreftet de at parets tredje barn var en gutt.

Den lille prinsen ble født klokken 11.01 på St Mary’s Hospital, og pappa prins William var til stede da han ble kom til verden. Alt står bra til med mor og barn, skriver Kensington Palace. Den lille gutten veide 8lbs 7oz da han ble født - som blir 3,8 kilo.

Noen timer etter fødselen ankom den nybakte pappaen sammen med parets to eldste barn til sykehuset for å hilse på deres ferske lillebror, og kort tid senere viste hertugparet frem den lille prinsen til folket foran inngangen til sykehuset - slik de har gjort ved de to tidligere fødslene. Det er ingen tvil om at hertuginne Kate har gjort en fantastisk innsats!

LILLEBROR: Prins George og prinsesse Charlotte kom hånd i hånd med pappa prins William til sykehuset for å hilse på sin nye lillebror. For noen skjønne barn! FOTO: NTB Scanpix
LILLEBROR: Prins George og prinsesse Charlotte kom hånd i hånd med pappa prins William til sykehuset for å hilse på sin nye lillebror. For noen skjønne barn! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Kensington Palace annonserte at fødselen var i gang via Twitter tidlig mandag morgen:

Ifølge BBC har de to forestående fødslene skjedd på naturlig måte, og dette er noe hertuginnen også har ønsket at skulle bli tilfelle ved den tredje fødselen. Den lille prinsen blir den femte i rekken til den britiske tronen, etter farfar prins Charles (69), pappa prins William, storebror prins George (4) og storesøster prinsesse Charlotte (2).

Via Twitter opplyses det også om at dronningen, oldefar prins Philip (96), farfar prins Charles og onkel prins Harry (33) og resten av familien er glade på prins William og hertuginne Kates vegne:

LES OGSÅ: Den vordende trebarnsmorens BAFTA-antrekk skapte nok mer oppmerksomhet enn hun hadde regnet med

KUNNGJØRING: Utenfor Buckingham Palace ble det mandag ettermiddag satt opp en høytidelig kunngjøringsbeskjed i forbindelse med fødselen av den lille prinsen. FOTO: NTB Scanpix
KUNNGJØRING: Utenfor Buckingham Palace ble det mandag ettermiddag satt opp en høytidelig kunngjøringsbeskjed i forbindelse med fødselen av den lille prinsen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Ble født to dager etter dronningens fødselsdag

Navnespekulasjonene er for lengst i gang, og blant de hotteste guttenavnene som er forespeilet den lille prinsen troner blant annet Arthur, Albert, Jack, Philip, Henry, James og Alexander, skriver The Sun. Ekteparet William og Kate har tidligere valgt tradisjonsrike royale navn til sine barn.

Fire dager etter fødselen ble det kjent at den lille prinsen hadde fått navnet Louis Arthur Charles. Han skal gå under navnet prins Louis.

Dagen før fødselen ble det kjent at Pippa Middleton (34), hertuginne Kates søster, venter sitt første barn med ektemannen James Matthews (42). Det melder The Sun. Paret giftet seg i mai i fjor.

Prins Louis ble født to dager etter at oldemor, dronning Elizabeth II, feiret 92-årsdagen sin. Som seg hør og bør ble dagen markert med en storslått feiring, og det var blant annet duket for festligheter i Royal Albert Hall. Dronningen ble hyllet med en stjernespekket konsert.

STORSLÅTT FEIRING: 21. april feiret dronning Elizabeth II 92-årsdagen med en stjernespekket konsert i Royal Albert Hall. Her er hun omringet av sin nærmeste familie. Hertuginne Kate var ikke til stede, ettersom festlighetene ble avholdt kort tid før termin. To dager etter dronningens fødselsdag ble prinsen født. FOTO: NTB Scanpix
STORSLÅTT FEIRING: 21. april feiret dronning Elizabeth II 92-årsdagen med en stjernespekket konsert i Royal Albert Hall. Her er hun omringet av sin nærmeste familie. Hertuginne Kate var ikke til stede, ettersom festlighetene ble avholdt kort tid før termin. To dager etter dronningens fødselsdag ble prinsen født. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Nok en gang rammet av ekstrem svangerskapskvalme

Også i det tredje svangerskapet ble hertuginne Kate rammet av hyperemesis gravidarum, som er en ekstrem variant av svangerskapskvalme. Ifølge Lommelegen kan sykdommen få alvorlige konsekvenser for mor og barn dersom man ikke får riktig behandling. Sykdommen rammer 1-2 av hver 100. gravide kvinne.

Men til tross for svangerskapskvalmen har hertuginne Kate vært svært aktiv under graviditeten, og da hun og prins William besøkte Skandinavia og Norge på offisielt oppdrag for aller første gang i begynnelsen av februar i år, lot hun ikke kulde og tettpakket program stoppe henne.

GREPA DAME: Hertuginne Kate hjalp et av barna på beina igjen da hun besøkte Øvresetertjern ved Tryvann i begynnelsen av februar. Foto: NTB Scanpix
GREPA DAME: Hertuginne Kate hjalp et av barna på beina igjen da hun besøkte Øvresetertjern ved Tryvann i begynnelsen av februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Kate hadde i utgangspunktet meldt avbud på et av postene på programmet, men snudde i siste sekund, og dukket frisk og rask opp på innovasjonshuset MESH i Oslo sentrum med ektemannen og det norske kronprinsparet. Dagen etter var det duket for folkefest ved Øvresetertjern ved Tryvann da Haakon og Mette-Marit tok med hertugparet på vinteraktiviteter i regi av friluftsbarnehagen Tomm Murstad.

I slutten av februar var det en svært opplagt hertuginne som deltok i et panel arrangert av The Royal Foundation Forum i London, side om side med ektemannen, svigerbroren prins Harry (33) og sin kommende svigersøster Meghan Markle (36). Dette var for øvrig aller første gang Kate og Meghan deltok på sitt aller første offisielle oppdrag sammen, og det er ingen tvil om at de to 36-åringene trives i hverandres selskap!

LES OGSÅ: Meghan Markle åpnet opp om det romantiske frieriet

De offisielle pliktene ble lagt til London siste del av svangerskapet

Det har vært mye reising på hertugparet av Wales det siste året, men den aller siste måneden av svangerskapet ble altså de offisielle pliktene lagt til London, slik at hertuginnen kunne være i nærheten av St. Mary's Hospital i Paddington i Vest-London. Her ble også prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) født.

17. mars ble den tradisjonsrike irske høytiden St. Patrick's Day feiret over hele Irland og Storbritannia, og som seg hør og bør var prins William og hertuginne Kate med på festlighetene. Nok en gang var den høygravide hertuginnen i storform, og virket svært opplagt under arrangementet som ble avholdt på militærbasen Cavalry Barracks i Hounslow i Vest-London.

SKÅLTE I VANN: Den høygravide hertuginnen var i storform under St. Patrick's Day-feiringen i midten av mars, og skålte selvfølgelig i vann. Den kommende trebarnsfaren så ut til å hygge seg med et glass Guinness under den årlige Irish Guards St. Patrick’s Day-paraden i London. Foto: NTB Scanpix
SKÅLTE I VANN: Den høygravide hertuginnen var i storform under St. Patrick's Day-feiringen i midten av mars, og skålte selvfølgelig i vann. Den kommende trebarnsfaren så ut til å hygge seg med et glass Guinness under den årlige Irish Guards St. Patrick’s Day-paraden i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den aller siste uken i mars var barn og ungdom i fokus, og hertugparet deltok både på sportslige aktiviteter, matlagingskurs og foredrag i forkant av The Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM) som arrangeres i England i perioden 16. - 20. april. Her har oldemor dronning Elizabeth (91) en finger med i spillet, og skal blant annet være vertskap for arrangementet - ettersom hun jo tross alt har vært Head of the Commonwealth i 66 år.

Søndag 1. april var hele den britiske kongefamilien samlet til 1.påskedagsgudstjeneste i St. George's Chapel på Windsor Castle, og også her strålte den høygravide hertuginnen side om side med ektemannen og resten av familien.

Vi krysser fingrene for at den nybakte trebarnsmoren er i fin form til å delta i prins Harry og Meghan Markles storslåtte bryllup, som avholdes på nettopp Windsor Castle lørdag 19. mai.

Se flere bilder av høygravide hertuginne Kate i tiden før fødselen under:

LES OGSÅ: Slik svarer Meghan Markle på rasismehetsen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer