Jorun Stiansen:

Bak luke 11 i KKs kjendisjulespalte finner du Jorun Stiansen

- Jeg har så mange juleminner! Blant annet da jeg pakket opp de brune cowboybootsene jeg hadde kikket på hver dag i flere måneder som åtteåring.

NOSTALGI: Jorun lever for nostalgi og har utført de samme juletradisjonene hver jul i 34 år.Hun pynter alltid til jul i november, har julekalender, spiser kakemenn og klementiner. FOTO: Truls Qvale
NOSTALGI: Jorun lever for nostalgi og har utført de samme juletradisjonene hver jul i 34 år.Hun pynter alltid til jul i november, har julekalender, spiser kakemenn og klementiner. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

Hver dag frem mot julaften tar vi i KK-redaksjonen en hyggelig juleprat med en ny norsk kjendis om deres beste juletradisjoner og juleminner. Sammen med oss og dem håper vi at dere lesere kommer i ordentlig julestemning frem mot den store dagen!

Ellevte kvinne ut er artist og tv-profil Jorun Stiansen (34):

Hva er ditt beste juleminne? Åh, jeg har så mange! Blant annet da jeg traff julenissen for første gang da jeg var tre år gammel, da jeg pakket opp de brune cowboybootsene jeg hadde kikket på hver dag i flere måneder som åtteåring, og ikke minst alle de herlige julekveldene jeg har ledd sammen med besta, bestemor Lillian og bestefar John.

Hvilke juletradisjoner står høyest hos deg? Jeg lever for nostalgi og har utført de samme herlige juletradisjonene hver jul i 34 år. Jeg pynter alltid til jul i november, jeg har julekalender, spiser kakemenn og klementiner. Hver dag fra første desember er julesanger på anlegget, jeg og pappa handler alltid juletre lille julaften (til mammas store fortvilelse da hun mener det er for sent). På kvelden er hele familien med og pynter treet sammen mens «Kvelden før Kvelden» står på i bakgrunnen. På julaften får jeg julesokk på morningen og ser frem til at vi skal stelle oss for å gå i Vennesla kirke og synge julesanger.

Hva er den beste gaven du noen gang har gitt? Det må være alt rælet jeg lagde til mamma og bestemor og de da jeg gikk på barneskolen. Det var ekte, rett fra hjertet og kostet meg ingenting annet enn mye moro! Dagens fokus på dyre og unødvendige gaver til små og store er sinnsykt, spør du meg. Det enkle er alltid det beste, og det er ekstra gøy å få en gave som har en god tanke bak seg. Ellers er tid noe av det fineste vi kan gi hverandre.

Hvordan kommer du i julestemning? Jeg overpynter stua til jul i november, og når desember er her drikker jeg en sekspakning med Sørlands julebrus hver dag, spiser kakemenn og klementiner mens jeg ser på «Jul i skomakergata» og hører på julemusikk og skriver julekort. Julefilmer er også et must!

Hvordan og med hvem tilbringer du årets jul? I 34 år har jeg tilbragt jula i Vennesla sammen med hele familien - enten er hele gjengen samlet hjemme eller hos min bestemor og de, så i år er intet unntak. Vi feirer i mitt barndomshjem - og i år er det jeg som står for matlagingen.

Hva er din favorittjulesang? Nat King Cole - «The Christmas Song» og Frank Sinatra med «Have Your Self a Merry Little Christmas». Griner HVER gang!

LES OGSÅ: Guro Fostervold Tvedten: - Jeg kunne fått skumnisser intravenøst

FOTO: Truls Qvale
FOTO: Truls Qvale Vis mer

Vi har også noen evige juledilemmaer på lur:

1. Ribbe eller pinnekjøtt? Pinnekjøtt.

2. Julefilm eller julefest? Julefilmer i flertall! Jeg er ikke vant til å feste i jula, da er det varme sokker, kakao, kos og ro som gjelder.

3. Ekte eller falskt juletre? Dønn ekte fra Venneslaheia.

4. Gløgg med eller uten rødvin? Med rødvin.

5. Rømmegrøt eller risgrøt? Risgrøt.

6. Marsipangris eller skumnisser? Skumnisser.

7. «Home for Christmas» eller «All I want for Christmas»? «All I want for Christmas»!

8. Pen og moderne julepynt eller tradisjonelt og hjemmelaget? Litt av begge deler.

9. Bar bakke eller snø? I desember: helt klart masse snø. Men her på Sørlandet kan snøen gjerne dra til fjells igjen med en gang jula er ferdig.

10. Julegaver: ute i god tid eller i siste liten? Jeg starter i november. Jula for meg er kos, nytelse og anti-stress. Hver dag i desember bringer med seg litt hint av julemagi, så jeg synes det er viktig å ta seg tid til å virkelig oppleve og nyte den.

LES OGSÅ: Jorun Stiansen: - Jeg har aldri følt behov for å oppsøke moren min

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer