Selda Ekiz:

Bak luke 13 i KKs kjendisjulespalte finner du Selda Ekiz

- Den beste gaven jeg har gitt til vennene mine tror jeg har vært «du slipper å kjøpe noe til meg i år». Hvor mange ferdigpakka deodorantsett kan man gi til folk liksom?

JULETRADISJONER: Seldas beste juletradisjon er å møte familien og bruke tid sammen med dem. FOTO: Privat
JULETRADISJONER: Seldas beste juletradisjon er å møte familien og bruke tid sammen med dem. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Hver dag frem mot julaften tar vi i KK-redaksjonen en hyggelig juleprat med en norsk kjendis om deres beste juletradisjoner og juleminner. Sammen med oss og dem håper vi at dere lesere kommer i ordentlig julestemning frem mot den store dagen!

Trettende kvinne ut er fysiker og NRK-programleder Selda Ekiz (34):

Hva er ditt beste juleminne? Det må være da jeg var 8-9 år. Vi fikk ikke mange gaver da vi var små, for jeg kommer fra en ganske fattig familie, men det året var det en gave under juletreet som jeg gleda meg utrolig mye til. Det var en eske og det så ut som det kunne være en barbie i den. Noe jeg ønsket meg veldig. Jeg trippet rundt hele dagen og ventet på at klokka skulle bli 17, og forventningene til denne barbien ble bare større og større. Så åpnet jeg pakken, og selvfølgelig var det ikke en barbie, men en fake, liten, pinglete dukke som jeg SELV var med og velge ut for flere måneder siden. Mamma hadde ikke råd til å kjøpe barbie og lurte på hvilken annen dukke jeg kunne tenke meg, og da fant jeg denne. Jeg skammet meg sånn over at jeg ble så skuffa, og tenkte heller at jeg skulle bruke den dukka for det den var verdt, for jeg hadde jo selv valgt den. Det høres kanskje ut som en trist opplevelse, men den dukka ble min favorittleke som jeg hadde altfor lenge, jeg tror jeg fortsatt har torsoen et eller annet sted.

Hvilke juletradisjoner står høyest hos deg? Det er å møte familien og være med dem. Har feiret med kjæreste i utlandet før, og selv om det er veldig koselig blir det alltid litt fattigere når man ikke kan henge med hele gjengen og se hvor mye barna koser seg.

Hva er den beste gaven du noen gang har gitt? Jeg har pleid å være med på å gi opplevelser til nevøene til eksen min. De besøkte oss i Oslo og vi har vartet dem opp en hel helg. Det ble veldig godt mottatt. Ellers tror jeg den beste gaven jeg har gitt til vennene mine har vært «du slipper å kjøpe noe til meg i år». Det fint å gi/få gaver, men det er så digg å slippe det maset og heller kjøpe når man kommer over noe som virkelig passer en du kjenner. Gavepresset er bare tull - folk må slutte å kjøpe masse ræl ingen vil ha. Ønsker folk seg noe så kjør på for all del. Men, hvor mange ferdigpakka deodorantsett kan du gi til folk liksom? Lag et kort eller noe.

Hvordan kommer du i julestemning? Hører på julemusikk som de aller fleste, men det er også den skarpe kalde lufta ute om vinteren som kickstarter en form for julefølelse. Selv om følelse har blitt mindre og mindre for hvert år man blir eldre. Satser på at den kommer tilbake når jeg blir bestemor eller noe.

Hvordan og med hvem tilbringer du årets jul? Med familien, vi spiser mat og forteller skrøner.

Hva er din favorittjulesang? Åh. Alle! Men «Deilig er jorden» er nydelig. Selv om jeg ikke er kristen eller tror jesus engang har eksistert.

LES OGSÅ: Slik kommer modell Sonja Wanda i julestemning

Vi har også noen evige dilemmaer på lur:

Ribbe eller pinnekjøtt? Ribbe.

Julefilm eller julefest? Fest.

Ekte eller falskt juletre? Ekte.

Gløgg med eller uten rødvin? Med.

Rømmegrøt eller risgrøt? Rømme.

Marsipangris eller skumnisser? Marsipan.

«Home for Christmas» eller «All I want for Christmas»? Gaaah umulig valg!!

Pen og moderne julepynt eller tradisjonelt og hjemmelaget? Det siste har mer sjel selvom det ofte er stygt. Så jeg går for det siste.

Bar bakke eller snø? Snø seff.

Julegaver: ute i god tid eller i siste liten? Kjøper ikke gaver til noen. Jula handler ikke om å kjøpe/gi gaver, men å henge sammen med de man setter mest pris på.

LES OGSÅ: Dette er den dyreste julegaven Sigrid Bonde Tusvik har gitt

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer