Ellen Wisløff:

Bak luke åtte i KKs kjendisjulespalte finner du Ellen Wisløff

- Mitt beste juleminne må være julen da jeg var 15 år… Fem dager før julaften ble jeg kjæreste med Håvard, trommis, to år eldre, superkjekk - og min STORE forelskelse i lang tid.

ALMANAKKER: Ellen bruker mye tid hvert år på å lage almanakker til moren og søsteren for hånd. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
ALMANAKKER: Ellen bruker mye tid hvert år på å lage almanakker til moren og søsteren for hånd. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver dag frem mot julaften tar vi i KK-redaksjonen en hyggelig juleprat med en norsk kjendis om deres beste juletradisjoner og juleminner. Sammen med oss og dem håper vi at dere lesere kommer i ordentlig julestemning frem mot den store dagen!

Åttende kvinne ut er driver av Ren Poesi, podkastprofil og tidligere KK-redaktør Ellen Wisløff (45):

Hva er ditt beste juleminne?
- Det må være julen da jeg var 15 år… Fem dager før julaften ble jeg kjæreste med Håvard, trommis, to år eldre, superkjekk - og min STORE forelskelse i lang tid. Jeg fikk U2s Angels Of Harlem på singel av ham i julegave, og jeg blir fremdeles litt tenårings-juleforelska av å høre den.

Hvilke juletradisjoner står høyest hos deg?
- Julegudstjenesten i Haslum kirke, etterfulgt av besøk på kirkegården hvor vi tenner lys for kjære familiemedlemmer som ikke er her mer.

Hva er den beste gaven du noen gang har gitt?
- Jeg har laget almanakker til mamma og storesøster for hånd i mange år, linjet opp, skrevet inn dato for dato, limt inn masse bilder og sånn. Det tar i hvert fall ganske mye tid - og ligger endel omtanke bak. Jeg håper de synes det er en bra gave.

Hvordan kommer du i julestemning?
- Jeg er jo latterlig juleglad, og starter kjempetidlig med gavelister, julemusikk og ikke minst: Å se ALLE julefilmene på netflix sammen med nabo Bente, uavhengig av filmenes kvalitet. Sånn sett går akkurat det med julestemninga veldig av seg selv.

Hvordan og med hvem tilbringer du årets jul?
- I år skal guttene mine på 9 og 12 år og jeg feire julaften hos mamma og pappa. Vi starter dagen med pysj, tegnefilmer og Tre nøtter til Askepott mens vi spiser godteri, og så drar vi til kirken. Julemiddagen består av nydelig kalkun, før juletregang - hvor alle får bestemme en sang hver - og så gavene.

Hva er din favorittjulesang?
- «Carol of the Bells», som både guttene mine og jeg er veldig glade i. Det blir rett og slett veldig entusiastisk stemning og morsom allsang i bilen av den, hehe.

JULAFTEN: Sammen med sønnene starter Ellen julaften med pysj, tegnefilm og Tre nøtter til Askepott. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
JULAFTEN: Sammen med sønnene starter Ellen julaften med pysj, tegnefilm og Tre nøtter til Askepott. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: Sjekk ut disse smarte julekalenderne!

Vi har også noen evige dilemmaer på lur:

Ribbe eller pinnekjøtt?
- Pinnekjøtt! Jeg vokste opp med engelsk jul og kalkun i Sierra Leone, og gråt da jeg kom hjem til den norske ribba, som jeg syntes smakte superrart. Jeg var liten den gang. Men fremdeles takler jeg ikke ribbe.

Julefilm eller julefest?
- Julefilm. Hos nabo Bente. Med masse sjokolade, vin og et stort ullteppe.

Ekte eller falskt juletre?
- Ekte.

Gløgg med eller uten rødvin?
- Med.

Rømmegrøt eller risgrøt?
- Risgrøt.

Marsipangris eller skumnisser?
- Marsipangris.

«Home for Christmas» eller «All I want for Christmas»?
- «Home for Christmas», uten tvil.

Pen og moderne julepynt eller tradisjonelt og hjemmelaget?
- Tradisjonelt og hjemmelaget. Jeg samler på gammel julepynt, og har arvet så mye vakkert etter oldeforeldrene mine, som jeg blir så lykkelig av å sette fram hvert år.

Bar bakke eller snø?
- Snø! Asså.

Julegaver: ute i god tid eller i siste liten?
- Ute i komisk god tid.

LES OGSÅ: Rachel Nordtømme: - Når jeg kommer hjem til Steinkjer på lille julaften, da er det jul

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer