Linda Johansen:

Bak luke ni i KKs kjendisjulespalte finner du Linda Johansen

- Fra jeg var ganske liten ble det gjennomført tvangslytting av O helga natt hjemme hos oss (av min mor) hver lille julaften.

JULESTEMNING: Linda liker godt å skape julestemning hjemme og adventstiden med julekalender til bonusguttene hennes setter henne i stemning. FOTO: Astrid Waller
JULESTEMNING: Linda liker godt å skape julestemning hjemme og adventstiden med julekalender til bonusguttene hennes setter henne i stemning. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Hver dag frem mot julaften tar vi i KK-redaksjonen en hyggelig juleprat med en ny norsk kjendis om deres beste juletradisjoner og juleminner. Sammen med oss og dem håper vi at dere lesere kommer i ordentlig julestemning frem mot den store dagen!

Niende kvinne ut er tidligere glamourmodell og nå gründer av eget skjønnhetsmerke Linda Johansen (51) :

Hvilke juletradisjoner står høyest hos deg? Helt fra jeg var liten har vi «barna» lest jule-evangeliet når vi setter oss til bords og spiser middag på julaften. Dette er en tradisjon som vekker barndomsminner og gir en trygg og god følelse.

Hva er den beste gaven du noen gang har gitt? Jeg vet ikke hvilken som har vært den beste, men jeg forsøker alltid å gi bort gaver som jeg vet at den som får den ikke ville kjøp/anskaffet seg selv. Det behøver ikke være dyrt, men det ligger mye tanker bak hver gave.

Hvordan kommer du i julestemning? Julestemning for meg er ikke selve høytiden, det er tiden før som vekker mest følelser. Jeg liker godt å skape julestemning hjemme og adventstiden med julekalender til bonusgutta mine setter meg i stemning. Juletreet må opp minst en uke før jul, helst to...

Hvordan og med hvem tilbringer du årets jul? I år er bonusgutta hos sin mamma så det blir en rolig julaften med Timm og meg + mine foreldre. I fjor var vi fulltallige med familie fra begges sider + gutta. Vi skal være hjemme hos oss på julaften, kanskje reiser vi utenlands et par dager.

Hva er din favorittjulesang? Uten tvil, O helga natt sunget av Håkan Hagegård eller Rein Alexander. Fra jeg var ganske liten ble det gjennomført tvangslytting hjemme hos oss (av min mor) hver lille julaften, og det var 2 sanger som ble avspilt høyt. Ingen fikk snakke før dette var gjennomført, gjerne to ganger. O Helga Natt med Håkan Hagegård var en av dem. Den andre sangen var Silent Night med Mahalia Jackson, en av tidenes største gospelsangere. Det var ganske ulidelig å sitte musestille med beskjed om å «lytte og ta inn» denne høytidelige musikken, men i dag er jeg veldig glad for at mamma gjorde dette. Det er ikke jul før jeg har sittet alene og lyttet i stillhet...

LES OGSÅ: Sonja Wanda: - Jeg kommer i julestemning av å høre på julemusikk fra andre land. Og jazz!

Vi har også noen evige dilemmaer på lur:

1. Ribbe eller pinnekjøtt? Ribbe på julaften, men med en kjæreste fra Stavanger blir det alltid romjuls-pinnekjøtt.

2. Julefilm eller julefest? Julefilm 3. Ekte eller falskt juletre? Egentlig ekte (edelgran), men kjæresten insisterer på falskt. Diskusjon hvert år!

4. Gløgg med eller uten rødvin? Alltid med!

5. Rømmegrøt eller risgrøt? Risgrøt, må være hjemmelaget.

6. Marsipangris eller skumnisser? Nei takk, men STORE mengder klementiner.

7. «Home for Christmas» eller «All I want for Christmas»? «All I want for Christmas» gjør meg glad, dessverre drepes den av kjøpesentrene lenge før jul.

8. Pen og moderne julepynt eller tradisjonelt og hjemmelaget? Pen og moderne, endres hvert år og må være farge-koordinert.

9. Bar bakke eller snø? Snø.

10. Julegaver: ute i god tid eller i siste liten? Siste liten... hvert år..

LES OGSÅ: Dette er den dyreste julegaven Sigrid Bonde Tusvik har gitt

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer