Den danske kongefamilien

– Barna mine er veldig lei seg

Sjokkendring for dronning Margrethes yngste sønn og barna hans.

SJOKK: Danske prins Joachim er svært overrasket over morens beslutning. Her ankommer prinsesse Marie og prins Joachim Fredensborg Slot for å feire dronning Margrethes 75-års dag. FOTO: Lise Åserud/NTB
SJOKK: Danske prins Joachim er svært overrasket over morens beslutning. Her ankommer prinsesse Marie og prins Joachim Fredensborg Slot for å feire dronning Margrethes 75-års dag. FOTO: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

I september 2022 går det sjokkbølger gjennom deler av det danske kongehuset. Hvert fall om vi skal dømme ut fra prins Joachims uttalelser i Berlingske Tidende.

Det var etter at dronning Margrethe i september 2022 sendte ut pressemelding om endringer i titulering av prins Joachims barn, at prinsen lot seg intervjuet. I pressemeldingen fremgår det nemlig at alle hans fire barn fra januar 2023 mister sine prins- og prinsessetitler. De kongelige titlene ble gitt dem da de ble født, men nå har altså dronningen bestemt å fjerne dem. Begrunnelsen på slottets hjemmeside er at dronningen ønsker å gi de fire barnebarna med frihet til å ta egne yrkesvalg:

«Hennes Majestet Dronningen ønsker med sin beslutning å skape rammer for at de fire barnebarna i langt høyere grad skal kunne forme sin egen tilværelse uten å være begrenset av de spesielle hensyn og forpliktelser som en formelt tilhørighet til Kongehuset som institusjon innebærer».

Prins Joachim skal ikke ha vært forberedt på endringen, og sier til danske BT:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer