Austin Butler

Bekrefter stemmeendringer etter å ha levd som Elvis i to år

- Har nesten glemt hvordan min naturlige stemmer er.

DET ER EN NY ELVIS I BYEN: Austin Butler har store sko å fylle når han inntar kinolerretene som hele verdens rockestjerne. FOTO: NTB
DET ER EN NY ELVIS I BYEN: Austin Butler har store sko å fylle når han inntar kinolerretene som hele verdens rockestjerne. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Filmregissør Baz Luhrman sparer ikke på kruttet i sitt nye musikkdrama basert på rockelegenden Elvis Presleys liv. Skoene til «The King of Rock'n Roll» er store å fylle, og flere aktuelle kandidater prøvde seg i rollen før avgjørelsen ble tatt.

Artist – og etter hvert også skuespiller – Harry styles (28) lettet på sløret i et intervju med The Rolling Stones i mai. Den tidligere One Direction-sangeren var på audition til rollen som selveste Elvis Presley.

«Elvis var sannsynligvis den første personen jeg kjente til utenom familien min da jeg var barn. Derfor var det noe utrolig hellig rundt han, så jeg tenkte jeg skulle prøve å få rollen», uttalte han til magasinet.

Det skulle vise seg å ikke være så enkelt. Konkurransen kan være beinhard om de store rollene i Hollywood. Harry Styles ble utkonkurrert av den jevnaldrende kjekkasen Austin Butler (30) – kjent for mange fra «The Carrie Diaries» (2013) og som ekskjæresten til musikaldronning Vanessa Hudgens (33).

GANSKE LIKE? Austin Butler i rollen som Elvis. FOTO: NTB
GANSKE LIKE? Austin Butler i rollen som Elvis. FOTO: NTB Vis mer

Har bevist at han var rett skuespiller

I sommer blir 30-åringen dermed å se på det store lerretet verden over som mannen som satte rock på agendaen og toppet hitlistene i flere tiår. For legende er nettopp det man kan kalle han når generasjon etter generasjon kjenner til musikken hans.

Derfor er det også på høy tid med et Hollywood-drama om livet til en av de største artistene verden har vært vitne til. Kinofilmen har premiere på norske kinoer 24. juni.

DOBBEL PRESLEY: Priscilla Presley, ekskona til Elvis, sammen med skuespilleren i rollen som hennes tidligere ektefelle på filmfestivalen i Cannes i mai. FOTO: NTB
DOBBEL PRESLEY: Priscilla Presley, ekskona til Elvis, sammen med skuespilleren i rollen som hennes tidligere ektefelle på filmfestivalen i Cannes i mai. FOTO: NTB Vis mer

Butler skal også ha bevist i ettertid – ikke bare på audition – at han fortjente rollen. Han satte seg inn i rollen ved å lære seg å snakke med en dypere røst og å synge som Elvis. Det er ikke uvanlig at skuespillere gjør research og setter seg nøye inn i rollen de skal spille. Men Butler valgte også å gå til en bevegelses-coach for å lære seg å bevege seg som Elvis, ifølge det britiske magasinet GQ.

Han sørget også for å besøke ekskona til den avdøde rockelegenden i Graceland for å lære mer om han. Butler skal ha fått hennes fulle støtte til rollen som hennes tidligere ektemann.

Levde som Elvis

Innspillingen skulle foregå i Australia i 2020, men da opptak ble utsatt på grunn av korona, ble Butler værende «down under» for å konsentrere seg om å bli en best mulig kopi av Elvis.

«Jeg tror filmen ville vært veldig annerledes hvis vi hadde startet filmingen da vi skulle, og jeg er takknemlig for at jeg fikk latt meg selv modne», fortalte han til GQ.

Og allerede fra første audition-tape har han snakket sørstatsdialekt som Elvis. Regissør Luhrman har uttalt nylig at det tok han lang tid etter innspillingen var over å innse at Butler kommer fra California og ikke egentlig snakker sørstatsdialekt.

Både venner, kjente og engasjerte følgere i sosiale medier har påpekt at han snakker i en dypere røst enn før han la sjelen sin i rollen som Elvis.

En engasjert TikTok-bruker har satt sammen en snutt som støtter opp om teorien om stemmeendringen:

Svarer på beskyldningene

Denne uken kom 30-åringen med en respons til beskyldningene som sirkulerer i sosiale medier. Han innrømmer å ha lagt om stemmen fordi det føltes naturlig ettersom det var slik han snakket i to år i forbindelse med forberedelser og innspilling av filmen.

«Det blir en vane til slutt, og så er du ferdig og du har nesten glemt hvordan din naturlige stemmer er», sa han nylig til Yahoo! Lifestyle.

Det var etter et videointervju med Variety på Met-gallaen i mars at spekulasjonene begynte å spre seg i sosiale medier.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer