Prins Charles

Beskyldes for å ha glemt barnebarnet

Da lille Archie fylte to år, tok det ikke lang tid før kritikken begynte å hagle mot prins Charles.

BESKYLDNINGER: Fansen var ikke nådig, og mente prins Charles forskjellsbehandlet barnebarna i forbindelse med Arhies toårsdag. FOTO: Instagram @clarencehouse/Chris Allerton
BESKYLDNINGER: Fansen var ikke nådig, og mente prins Charles forskjellsbehandlet barnebarna i forbindelse med Arhies toårsdag. FOTO: Instagram @clarencehouse/Chris Allerton Vis mer
Publisert

6. mai 2021 er det allerede gått to år siden lille Archie kom til verden, til stor glede for foreldrene, familien og alle elskere av det britiske monarkiet .

Archie, med etternavnet Mountbatten-Windsor, er sønnen til prins Harry og hertuginne Meghan, som giftet seg i Windsor i 2018, og bare et drøyt år senere sa fra seg sine kongelige plikter og flyttet til USA.

Forfulgt

I det mye omtalte TV-intervjuet paret gjorde med Oprah, kom det fram at Meghan ikke hadde følt seg godt tatt imot i den britiske kongefamilien, og at det var tungt å bli hengt ut av britiske tabloider.

Harry fortalte at han var redd for at historien skulle gjenta seg, med klar adresse til hans mor Diana og hvordan hun ble forfulgt av pressen frem til sin død.

Ville Meghan dukke opp?

Da Harrys bestefar, prins Philip ble gravlagt i april 2021 knyttet det seg stor spenning til hvorvidt Harry og Meghan ville komme i begravelsen, men snart kom meldingen om at Meghan grunnet graviditet var blitt rådet av legen til å holde seg hjemme.

Harry dro alene, og ble i begravelsen sett småpratende med broren William og hertuginne Kate.

Ut av proporsjoner?

Hvorvidt den påståtte konflikten mellom de to brødrene er blåst ut av proporsjon, vites ikke.

På Archies bursdag var William og Kate imidlertid raskt ute med å gratulere den lille nevøen med dagen, med et familiebilde, tatt i Archies dåp et drøyt år tidligere.

Oldemors hilsen

Også dronningens offisielle instagramkonto har lagt ut en hilsen til oldebarnet Archie på toårsdagen. Bildet er tatt like etter at Archie ble født, med ordene: «Ønsker Archie Mountbatten-Windsor gratulerer med 2-årsdagen i dag».

Også da William og Kates datter prinsesse Charlotte fylte seks år bare dager tidligere, passet dronningen på å gratulere henne.

– Forskjellsbehandler

Men i forbindelse med Archies bursdag er det er en annen gratulant som har fått fansen til å reagere.

Prins Charles og kona Camilla har instagramkontoen @Clarencehouse, og på Archies toårsdag sendte de ham sine gratulasjoner, med et bilde av Archie, Harry og Charles.

«Gratulerer med dagen til Archie, som blir to år i dag», skriver de, etterfulgt av en bløtkakeemoji.

Men i kommentarfeltet påpekes det fort at Charles med bildet dermed forskjellsbehandler barnebarna.

Da Charlotte fylte seks år bare dager før, ble nemlig dagen hennes forbigått i stillhet på kontoen. Heller ikke Kate og Williams yngste sønn Louis skal ha fått en hilsen på bursdagen sin.

Kanskje er prins Charles' hilsen til Archie bare et forsøk fra bestefaren på å vise at han savner barnebarnet, som i rettferdighetens navn bor på den andre siden av Atlanteren.

De andre barnebarna kan han tross alt møte langt oftere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer