Beyoncé og Jay-Z ga rørende tale etter de vant LGBT-pris

- Å velge hvem du elsker er din menneskelige rett. Hvordan du identifiserer og ser deg selv er også din menneskelige rett.

BEYONCE OG JAY Z: Stjerneparet vant pris for sitt arbeid for LGBTQ-samfunnet. FOTO: NTB scanpix
BEYONCE OG JAY Z: Stjerneparet vant pris for sitt arbeid for LGBTQ-samfunnet. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Et av verdens mektigste par, Beyoncé og ektemannen Jay Z, ble i helgen hyllet for sitt arbeid for å fremme likeverdighet for LGBTQ-fellesskapet, og mottok Vanguard-prisen under GLAAD Media Awards for deres arbeid for aksept.

GLAAD selv skrev på deres hjemmeside: «Beyoncé og Jay Z er støttespillere til LGBTQ-fellesskapet og bruker sine globale plattformer for å dele meldinger som inspirerer og forandrer verden til det bedre».

Stjerneparet var tydelig stolte og rørte over å motta prisen, og under takketalen snakket begge om kjærlighet og aksept.

- Å velge hvem du elsker er din menneskelige rett. Hvordan du identifiserer og ser deg selv, er din menneskelige rett. Hvem du elsker med og hvem du tar med til Red Lobster, er din menneskelige rett, sa Beyoncé og refererte til sangen «Formation».

Onkelen døde av HIV

Videre dedikerte Beyoncé prisen til sin homofile onkel, som døde av HIV.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

- Jeg vil dedikere denne prisen til onkel Johnny, den mest fantastiske homofile mannen jeg noen gang har møtt. Han levde sin sannhet. Han var modig og kompromissløse i en tid da dette landet ikke var aksepterende. Å vitne hans kamp med HIV var en av de mest smertefulle opplevelsene jeg noen gang har opplevd, sa hun og la til:

- Jeg håper at hans kamp åpner dører for andre unge mennesker til å leve mer fritt. LGBTQIA-rettigheter er menneskerettigheter.

Jay Z valgte å hedre sin mor, som stod frem som lesbisk gjennom hans låt «Smile» i 2017. I låta rapper han følgende, før moren avslutter med å lese opp et vers:

«Mama had four kids, but she's a lesbian/ Had to pretend so long that she's a thespian/ Had to hide in the closet, so she medicate. Society shame and the pain was too much to take/ Cried tears of joy when you fell in love/ Don't matter to me if it's a him or her.»

Se og hør den sterke talen hennes fra 6:00 i videoen her!

MOR OG SØNN: Gjennom sangen «Smile» stod mammaen til Jay Z, Gloria Carter, frem som lesbisk. FOTO: NTB scanpix
MOR OG SØNN: Gjennom sangen «Smile» stod mammaen til Jay Z, Gloria Carter, frem som lesbisk. FOTO: NTB scanpix Vis mer

- Jeg vil hedre min mor. Jeg kommer til å følge i hennes fotspor for å spre kjærlighet og aksept, og takker henne for hennes vakre tale i slutten av sangen «Smile», og for å la meg fortelle historien hennes, sa han under talen.

Se et klipp av talen her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer