Beau Biden

Bildet fra Biden-graven har gått viralt

Ser du hvorfor det har gjort det?

BEAU BIDEN: En ensom politimann kneler ved graven til Beau Biden i Delaware, nøyaktig samtidig med at faren Joe Biden blir tatt i ed som USAs 46. president. FOTO: Patricia Talorico/The News Journal via USA TODAY NETWORK/Sipa USA/ NTB
BEAU BIDEN: En ensom politimann kneler ved graven til Beau Biden i Delaware, nøyaktig samtidig med at faren Joe Biden blir tatt i ed som USAs 46. president. FOTO: Patricia Talorico/The News Journal via USA TODAY NETWORK/Sipa USA/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

20. januar 2021 vil for alltid gå inn i historiebøkene - det var da demokraten Joe Biden (78) tok over stafettpinnen etter en mann som sørget for mer splittelse i USA enn noen annen president før ham, og det var også da USA fikk sin aller første kvinnelige visepresident, nemlig Kamala Harris (56).

President Joe Biden er den eldste presidenten som er blitt tatt i ed, og har vært en del av politikken i over fire tiår. Alle gode ting er tre for Biden, som har forsøkt å bli president ved nettopp tre anledninger - i 1988, i 2008 og nå i 2020. På det siste forsøket lyktes han.

Men samtidig med at det var en gledens dag for Joe Biden, var det også en dag til ettertanke - og Bidens tanker gikk til hans avdøde sønn Beau Biden, sin første kone Neilia og datter Naomi (1). Neilia og Naomi døde i en tragisk bilulykke i 1972, mens eldstesønnen Beau døde av kreft i hjernen i mai 2015.

Beau Biden ble 46 år. Og mange har trukket paralleller til symbolikken i at Joe Biden nå er blitt USAs 46. president.

Oppdaget en enslig politimann ved gravplassen

Samtidig med at Joe Biden ble tatt i ed utenfor kongressbygningen Chapitol Hill i Washington D.C, ganske nøyaktig på slaget 12 amerikansk tid, skjedde det også ting ved graven til Beau Biden i Delaware. På samme kirkegård ligger også Neilia og Naomi begravet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer