Bill Clinton og Monica Lewinsky-skandalen blir tv-serie

Lewinsky selv er produsent.

HEMMELIG AFFÆRE: Slik så det ut under Monica Lewinsky og daværende president Bill Clintons høringer i 1998. FOTO: Scanpix
HEMMELIG AFFÆRE: Slik så det ut under Monica Lewinsky og daværende president Bill Clintons høringer i 1998. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Det går sjelden en uke uten at USAs nåværende øverste leder skaper overskrifter – enten det er snakk om barnslige Twitter-meldinger eller murbygging. For ikke å glemme «grab them by the pussy», så klart.

Presidentskandaler har blitt hverdagskost, og vi har (nesten) sluttet å la oss sjokkere.

Det er et trist symptom på virkeligheten vi lever i, men sant: Hvis Donald Trump blir beskyldt for å for å ha en affære med en 24 år yngre praktikant i morgen, kommer vi knapt til å heve et øyenbryn.

Slik var det ikke for 20 år siden.

En hel verden sto stille da det i 1998 ble kjent at landets gifte president, Bill Clinton, hadde hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky.

Mens Lewinsky i begynnelsen nektet å snakke ut om affæren, nektet Bill Clinton – hardnakket – for at den i det hele tatt var et faktum: «I did not have sexual relations with that woman.»

Det var først da den tidligere praktikanten i Det hvite hus sikret seg immunitet mot straffeforfølgelse, i bytte mot vitnemål, at sannheten kom for en dag.

LES OGSÅ: Hvor går grensen mellom flørting og trakassering?

UTROSKAP: Bill og Hillary Clinton giftet seg i 1975. I 1998, samme år som dette bildet er tatt, ble det kjent at førstnevnte hadde hatt en affære med praktikanten Monica Lewinsky. FOTO: Scanpix
UTROSKAP: Bill og Hillary Clinton giftet seg i 1975. I 1998, samme år som dette bildet er tatt, ble det kjent at førstnevnte hadde hatt en affære med praktikanten Monica Lewinsky. FOTO: Scanpix Vis mer

Lewinsky og Clinton skal ha hatt møter av seksuell natur ved ni anledninger mellom 1995 og 1997.

Det avgjørende beviset i saken ble en sædflekk på en nå berømt, blå kjole.

I kjølvannet av skandalen ble den da 22 år gamle kvinnen sjikanert av både medier og privatpersoner. Oftest gikk angrepene på vekt og promiskuitet.

Lewinskys eneste ønske var å legge hendelsen bak seg og leve et normalt liv «under radaren», men dét ble vanskeligere enn forventet. Ingen ville ansette henne – og i et intervju med The Guardian har hun uttalt at hun ikke engang fikk jobbe frivillig med veldedighetsarbeid.

Historien om den sjokkerende affæren er både interessant og provoserende. Nå blir det TV-serie.

LES OGSÅ: – Jeg har opplevd å bli spyttet på av vilt fremmende mennesker

SJELDENT: Dette er et av få bilder av Bill Clinton og Monica Lewinsky, tatt utenfor Det hvite hus i 1996. FOTO: Scanpix
SJELDENT: Dette er et av få bilder av Bill Clinton og Monica Lewinsky, tatt utenfor Det hvite hus i 1996. FOTO: Scanpix Vis mer

Lewinsky-Clinton-sagaen blir tredje tilskudd i American Crime Story-franchisen, som tidligere har tatt for seg historiene bak O. J. Simpsons rettsak og mordet på designeren Gianni Versace (henholdsvis i «The People vs. O. J. Simpson» og «The Assassination of Gianni Versace»).

Den kommende serien har fått navnet «Impeachment», som på norsk kan oversettes løst til «anklagelse», og har premiere 27. september 2020 – kun to uker før presidentvalget i USA.

Manuset er basert på Jeffrey Toobins bok «A vast conspiracy: The real story of the sex scandal that nearly brought down a president». Ifølge Vulture skal American Crime Story-skaperen Ryan Murphy ha kjøpt rettighetene allerede i 2017.

Det er Monica Lewinsky selv som skal være produsent.

I et intervju med The Hollywood Reporter i 2018, fortalte Murphy hva han hadde sagt til Lewinsky da han forsøkte å overtale henne til å ta jobben.

LES OGSÅ: Slik gikk det med Simpson-barna

– Ingen burde fortelle historien din utenom deg, og det er ekkelt hvis de gjør det. Hvis du vil være produsent med meg, så hadde jeg elsket det. Du burde være produsenten og du bør tjene alle pengene, sa han den gang.

Lewinsky, som i dag er 46 år gammel, lot seg overtale – og resten er historie.

Det er skuespillerinnen som Beanie Feldstein som skal portrettere Lewinsky. Hun har tidligere spilt i filmer som «Booksmart», «Lady Bird» og «Bad Neighbours 2».

Hvem som tar på seg rollen som Clinton er foreløpig ikke kjent.

KAPRET HOVEDROLLEN: 26 år gamle Elizabeth Greer «Beanie» Feldstein skal spille Monica Lewinsky – vi ser likheten! FOTO: Scanpix
KAPRET HOVEDROLLEN: 26 år gamle Elizabeth Greer «Beanie» Feldstein skal spille Monica Lewinsky – vi ser likheten! FOTO: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer