TikTok-trend

Billigparfymen rives ut av hyllene – vi har testet den

Kan en rimeligere parfyme erstatte originalen?

TIKTOK-TREND: Denne parfymen har blitt superpopulær gjennom videoer på TikTok. FOTO: Eline Lauritzen

TIKTOK-TREND: Denne parfymen har blitt superpopulær gjennom videoer på TikTok. FOTO: Eline Lauritzen

Vis mer
Publisert

Vi kan bruke årevis på å finne vår duft som vi føler oss vel med, og parfymen oppleves gjerne som noe personlig. KK har tidligere skrevet om at parfymen understreker personligheten din, og at du kan bruke duft til å skape den personen du ønsker å være.

TikTok har blitt en plattform som ulike trender har sitt utspring fra, og trender har en tendens til å spre seg i rekordfart på appen. Takket være flere brukere, har det spredd seg en teori om at det finnes en rimeligere versjon, en såkalt dupe, av parfymen My Way fra Armani.

Her Choice fra La Rive minner i så høy grad om Armani-parfymen at det har skapt rift om den rimeligere utgaven. Men er den like god? Vi har testet!

Rives ut av butikkhyllene

Trenden på TikTok har ført til at parfymen de siste par månedene har blitt revet ut av butikkhyllene hos lavpriskjedene Normal og Rusta, hvor den selges i Norge. Hver gang den kommer inn i butikkhyllene igjen, rives flaskene ut på kort tid.

Parfymen fra La Rive koster under hundrelappen hos de nevnte kjedene, og et kjapt søk på Finn.no viser at den her blir solgt til det dobbelte.

Edle dråper tar årevis å utvikle

Det kan være vanskelig å avgjøre hva som er inspirasjon og hva som er en ren kopi. Dupes er inspirert av kjente dufter. Mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, Ida Elise Eide Einarsdóttir, kan fortelle at patentering i duftverdenen er komplisert.

Produsentene kan ta patent på navn og flakong, men ikke på selve duften, noe hun påpeker at dessverre tilgjengeliggjør for dupes og kopier.

– På den ene siden er det fint at noe som i utgangspunktet har en stiv prislapp blir tilgjengelig for flere. På den andre siden har jeg full forståelse for at duftbransjen ikke liker denne utviklingen noe særlig, sier hun, og legger til at en duft kan ta mange år å utvikle.

@myperfumecorner La Rive Her Choice dupe for My Way by Giorgio Armani. Love to use it to bed , after shower and running errands 🥰 . . . #perfumetok #fragrancetok #dupes #perfumedupes #review #foryou #perfumelovers ♬ Sunny Day - Ted Fresco

– Ikke forvent det samme som fra originalen

Her Choice får god omtale av TikTok-brukere, og KK-redaksjonen er enig i at den har en tiltalende, søt og frisk duft. Du får en god lukt til en veldig rimelig penge.

Hvor lenge duften sitter på huden er derimot noe skuffende. Er målet å dufte Her Choice hele dagen, trengs en oppfriskning etter få timer.

At rimelige parfymer gjerne har kortere varighet kan KKs skjønnhetsansvarlig bekrefte.

– Det kan nok i visse tilfeller være vanskelig å skille såkalte dupes fra originalen sånn umiddelbart, men forskjellen ligger i hvor lenge duften vil sitte på huden. Mens en dupe gjerne vil forsvinne etter kort tid, gjør basenotene at dyrere dufter vil kunne sitte på huden i opptil 12 timer.

En duft er bygget opp på en svært kompleks måte av såkalte duftnoter; topp-, bunn- og hjertenote, forklarer Einarsdóttir.

En duft vil også kunne lukte ulikt fra person til person.

– Jeg tenker at det er helt ok å like kopier, men ikke forvent det samme som du ville fått fra originalen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer