«Maskorama» 2022

Ble deltakeren avslørt i forkant?

Maskorama-produksjonen har fått kritikk i kjølvannet av Fantorangen-avsløringen sist lørdag. Nå svarer de på ryktene.

DETEKTIVENE I PANELET: Jan Thomas, Marion Ravn og Nicoly Ramm. FOTO: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
DETEKTIVENE I PANELET: Jan Thomas, Marion Ravn og Nicoly Ramm. FOTO: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer
Publisert

Maskorama er inne i sin tredje sesong, og suksessen fortsetter med over én million seere. Bak maskene skjuler det seg kjente fjes – og den deltakeren med færrest stemmer må avsløre sin identitet.

I første episode var det Hytta som røk ut, som viste seg å være Birgit Skarstein. Før avsløringen gikk spekulasjonene i om det kunne være flere personer inni kostymet. Men det var ikke mange som spekulerte i om det kunne være noe annet enn levende personer bak masken,

Lørdag var det Snøroboten som fikk færrest stemmer og måtte ta av seg masken. Inni kostymet tittet barne-tv-figuren Fantorangen frem. Det har satt sinnet i kok hos flere seere.

Kritikken går blant annet ut på at Fantorangen er en dukke og ikke en menneskelig kjendis, noe flere i sosiale medier mener man bør kunne forvente av produksjonen.

Kritikken raser

NRK selv beskriver programmet som en gjettelek og at seerne kan «gjette hvilke kjendiser vi har maskert».

Flere seere omtaler årets casting som skuffende da det viste seg å være en dukke bak masken, og mener det ikke er aktuelt å følge med på programmet videre.

«Dette var skikkelig nedtur. Jeg tror svært få har tenkt på at det var en dukkefigur inni. Man forventer å se et menneske,» skriver én i kommentarfeltet på NRKs Facebook-side.

Andre spør seg om hvordan det skal være mulig å gjette seg frem til at det er en dukke som er skjult bak masken.

– Tar barna på alvor

Tilbakemeldingene har imidlertid ikke vært utelukkende negative. I kommentarfeltet deler småbarnsforeldre sin glede over avsløringen av kjendisen fra barne-tv.

«Har sjelden sett jentungen så glad da Fantorangen kom fram. Unger ser på, lojalt og koser seg, men kjenner få av dem som er inni. Nå var det deres tur synes jeg, til å få sin kjendis», skriver én, med god støtte:

«Jeg ELSKER at dere tar barna på alvor – tusen hjertelig takk. Fantorangen var den perfekte Maskorama-deltaker i barnas øyne og dette var rett og slett genialt»

KRITISKE SEERE: Under lørdagens sending av Maskorama ble barne-tv-kjendisen Fantorangen avslørt som Snøroboten. Det har skapt en storm av tilbakemeldinger. FOTO: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
KRITISKE SEERE: Under lørdagens sending av Maskorama ble barne-tv-kjendisen Fantorangen avslørt som Snøroboten. Det har skapt en storm av tilbakemeldinger. FOTO: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer

Mener deltaker ble avslørt

Andre engasjerte seere mener det er en god forklaring bak valget av barne-tv-figuren som «en kjendis».

Det er et ekstremt hemmelighold både i planleggingsprosessen, og med sangprøver og kostymeprøver, samt underveis i direktesendingen. Trår man litt feil, slurver med kostymet eller forteller litt for mye til personer rundt, kan man fort risikere å være avslørt som deltaker.

Det har gått spekulasjoner i om en av de opprinnelige deltakerne for sesongen ble avslørt i forkant. Da det kan være vanskelig å finne en deltaker på kort varsel, skal det ha medført at Fantorangen måtte steppe inn som en plan B.

Må ta hensyn til hemmelighold

Jan Egil Ådland er prosjektredaktør i NRK. På spørsmål om teorien stemmer, svarer han følgende til KK:

– Produksjonen kan dessverre ikke uttale seg om casting-prosessen av hensyn til hemmeligholdet.

Produksjonen vil med det verken bekrefte eller avkrefte ryktet.

Flere generasjoner i målgruppen

Flere observante seere har koblet valget av Fantorangen som deltaker med at «Kermit the Frog» var med i USAs svar på Maskorama, «The Masked Singer».

– Var valget av Fantorangen inspirert av dette?

– Vi har fått med oss at Kermit deltok i den amerikanske versjonen, uten at det har vært noen mal for oss, sier Ådland til KK.

Prosjektredaktøren sier at produksjonen var forberedt på at Fantorangens avsløring ville skape engasjement. Til tross for at noen har reagert med skuffelse skal reaksjonene jevnt over ha vært overveiende positive.

– På lørdag var det barna som var de beste detektivene, og vi er ekstremt fornøyd med at Fantorangen ville være med på Maskorama, sier Ådland før han avslutter:

– Tenk så gøy for de yngste seerne våre!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer