Meryl Streep letter på sløret

Ble deprimert av å spille Miranda Priestly

Meryl Streep røper at hun har tatt karrieregrep etter The Devil Wears Prada.

TUNG TID: Rollen som Miranda Priestly i The Devil Wears Prada ga Meryl Streep en Oscar-nominasjon. Men også uventede problemer. FOTO: Moviestore/REX/NTB
TUNG TID: Rollen som Miranda Priestly i The Devil Wears Prada ga Meryl Streep en Oscar-nominasjon. Men også uventede problemer. FOTO: Moviestore/REX/NTB Vis mer
Publisert

Da Meryl Streep hadde sin teaterdebut som 26-åring i 1975, gikk det bare ett år før hun ble nominert til sin første Tony-award. Siden har det gått slag i slag for den etter hvert verdenskjente skuespilleren.

Stjernen har spilt i nærmere 60 filmer, noe som har resultert i tre Oscar-statuetter, 21 nominasjoner, ni Golden Globe-statuetter og hele 32 nominasjoner.

Usympatisk

Streep er kjent for sin naturalistiske spillestil. Er det en flue på settet, bruker hun den, og lar rollefiguren hennes vifte den vekk.

Enkelte har kritisert henne for å ha en for mekanisk spillestil, der for eksempel bruk av aksent tar oppmerksomheten bort fra formidlingen, slik som i filmen A cry in the dark fra 1988, der hun med australsk aksent roper ut de legendariske ordene: The dingo's got my baby!

HJELP: I filmen A cry in the Dark spiller Meryl en mor som hevder at babyen hennes er blitt tatt av en dingo, mens hun siden blir beskyldt for å ha drept barnet. FOTO: NTB Photo by Snap Stills/REX (1931726c)Meryl Streep, Sam NeillA Cry In The Dark - 1988
HJELP: I filmen A cry in the Dark spiller Meryl en mor som hevder at babyen hennes er blitt tatt av en dingo, mens hun siden blir beskyldt for å ha drept barnet. FOTO: NTB Photo by Snap Stills/REX (1931726c)Meryl Streep, Sam NeillA Cry In The Dark - 1988 Vis mer

Manipulativ

Selv har stjernen sagt at hun ofte velger usympatiske karakterer, som det er vanskelig å føle sympati med. En av rollene der Meryl virkelig fikk briljere med sin spillestil, som på fagspråket kalles method acting, var i The Devil Wears Prada fra 2006.

I rollen som motemagasinredaktør Miranda Priestly, tok Streep oss med på innsiden av en motebransje som neppe kan kalles sympatisk. Karakteren hennes veksler mellom manipulativ og skruppelløs, med ørsmå blaff av menneskelighet.

FRYKTET: Å være usympatisk var ikke bare en rolle. Under hele innspillingen av The devil Wears Prada levde Meryl Streep som den kyniske Amanda Priestly i flere uker. FOTO: Barry Wetcher/20th Century Fox/Kobal/REX / NTB
FRYKTET: Å være usympatisk var ikke bare en rolle. Under hele innspillingen av The devil Wears Prada levde Meryl Streep som den kyniske Amanda Priestly i flere uker. FOTO: Barry Wetcher/20th Century Fox/Kobal/REX / NTB Vis mer

Men rollen ble faktisk så krevende for Meryl Streep å leve seg inn i, at hun etter filmen bestemte seg for å legge method acting på hylla for all ettertid.

Metoden

Method acting, ofte kalt The Method, ble utviklet på 1930-tallet av Group Theatre med legendariske Lee Stasberg i spissen.

Metoden går ut på at skuespillere gjennom et knippe teknikker lever seg inn i tankene og følelsene til sine rollefigurer. Målet er å oppnå så naturtro skuespill som mulig, gjennom å ta frem følelser og minner skuespilleren selv har erfart.

I et intervju med Entertainment Weekly forteller Meryl Streep at hun under innspillingen av The Devil Wears Prada, levde som den kalde og kyniske Miranda Priestly under hele innspillingsperioden på over tre uker.

KALD: Antrekkene var mange og varierte, men Mirandas personlighet var stort sett like kald hele veien. FOTO: Photo by Moviestore/REX/NTB
KALD: Antrekkene var mange og varierte, men Mirandas personlighet var stort sett like kald hele veien. FOTO: Photo by Moviestore/REX/NTB Vis mer

Natt og dag tenkte hun som den kalkulert og kalde Miranda Priestly. Men å leve som en kyniker, uten drag av empati, hadde sin pris:

– Det var forferdelig. Jeg satt i traileren min og følte meg helt elendig. forteller Meryl Streep i intervjuet og fortsetter:

– Jeg kunne høre de andre danset og lo. Jeg var så deprimert! Jeg sa: Vel, det er prisen du betaler for å være sjef. Det var aller siste gang jeg forsøkte meg på en method-ting.

Kollega redd for henne

Heller ikke for Meryls to medskuespillere, var stjernens spillestil uproblematisk. Emily Blunt, som spiller den streberske resepsjonisten, mener det var litt synd at Streep trakk seg unna til traileren sin:

– Meryl er så selskapelig og kjempemorsom, og på mange måter var det ikke så gøy for henne å måtte fjerne seg.

FASHION TRIO: Meryl Streep, omgitt av Anne Hathaway og Emily Blunt i The Devil Wears Prada. FOTO: Moviestore/REX/ NTB
FASHION TRIO: Meryl Streep, omgitt av Anne Hathaway og Emily Blunt i The Devil Wears Prada. FOTO: Moviestore/REX/ NTB Vis mer

Ann Hathaway, som spiller assistenten Andy, som ramler inn i motebransjen nærmest ved en tilfeldighet og raskt stiger i gradene, forteller at Streep faktisk skremte henne:

– Jeg visste at uansett hva hun gjorde for å skape den frykten i meg, så satte jeg pris på det, for samtidig visste jeg at hun passet på meg.

Men Meryl Streeps method acting-bestrebelser var uansett ikke forgjeves, den tunge tiden til tross. For rollen i The Devil Wears Prada fikk hun en Oscar-nominasjon for beste skuespiller.

Kilder: Insider, Entertainment Weekly

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer