Kylie Jenner

Ble kåret til verdens rikeste gründer: - Jeg kan ikke si at jeg har gjort det selv

21-åringens selskap er verdt over 900 millioner dollar.

KYLIE JENNER: Kylie Jenner (21) ble nylig kåret til verdens rikeste under 30 år. FOTO: NTB scanpix
KYLIE JENNER: Kylie Jenner (21) ble nylig kåret til verdens rikeste under 30 år. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

«Even when bad things happen to the Kardashians, they still make money».

Slik åpner New York Times artikkelen om Kardashian/Jenner-søstrene da de spør: «Er Kourtney, Kim, Khloé, Kendall og Kylie Amerikas mest erfarne CEOs?».

Og ja, det kan nok stemme. Gjennom de siste 10 årene har de berømte søstrene vært oppslagsverk i pressen over hele verden, enten det er for små eller store skandaler, baby-nyheter, sjokkerende antrekk, ny sesong av «Keeping up with the Kardashians» eller for hvor mye penger de tjener.

SØSTRE: Kylie Jenner sammen med søsteren Kim Kardashian. FOTO: NTB Scanpix
SØSTRE: Kylie Jenner sammen med søsteren Kim Kardashian. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Verdt 900 millioner dollar

Det er ingen hemmelighet at Kardashian/Jenner-søstrene gjort seg rike gjennom årene, både gjennom sin egen tv-serie, men også ved å lansere egne produkter med navnet som største varemerke.

Kim, Kourtney og Khloé Kardashian var tidlig ute med å åpne klesbutikken DASH, og Kim fortsatte deretter med sitt eget parfymemerke, som nå har utviklet seg til KKW Beauty, et av verdens største skjønnhetsmerker. Khloé har i ettertid lansert sitt eget klesmerke «Good American», mens Kourtney er aktuell med Poosh, et skjønnhets- og velvære nettsted.

De fleste av disse produktene selges nesten utelukkende på søstrenes egne nettsider og med nesten ingen markedsføringsbudsjett, takket være deres massive tilstedeværelse på sosiale medier.

Bare hør her: Da Kim Kardashian (38) lanserte KKW Beauty i 2017, solgte hun et estimert produkt på 14,4 millioner dollar i løpet av de første fem minuttene! Lillesøster Kendall Jenner (23), som er blitt en av verdens mest betalte modeller, tjente over 26 millioner dollar i fjor, kun ved å legge ut 53 sponset Instagram-innlegg.

Så har vi den yngste, Kylie Jenner (21) som på sine 21 år har oppnådd alle sine drømmer. Det kan virke som alt hun tar i blir til gull. Allerede som 15-åring lanserte hun lipglosser gjennom sitt eget merke, Kylie Cosmetics, som i dag er verdt 900 millioner dollar, ifølge Forbes. Og ja, hun eier selskapet 100 prosent selv.

- Har ikke gjort det helt selv

Det er kanskje da ikke rart at hun i forrige måned ble kåret av Forbes til den yngste «self-made» milliardæren noensinne, der hun blant annet gikk fordi Facebook-eier Mark Zuckerberg. I en artikkel publisert av New York Times, innrømmer derimot 21-åringen at hun ikke er blitt en billionær helt på egen hånd - selv om hun insisterer på at hun har jobbet for det hele veien.

- Jeg kan ikke si at jeg har gjort det selv, fortalte hun og la til:

- Hvis de bare mener finans, teknisk, ja. Jeg har ikke arvet noen penger. Men jeg har fått mye hjelp og har en stor plattform. Men når de sier «self-made», så stemmer det.

- Fikk ikke penger av foreldre mine etter jeg fylte 15 år

Til Interview Germany har hun tidligere fortalt at familiens berømmelse var med på å gi henne en plattform, men at hun har vært økonomisk uavhengig de siste seks årene.

- Jeg er nok et spesielt tilfelle, fordi før jeg startet Kylie Cosmetics hadde jeg en stor plattform og mange fans. Etter jeg fylte 15 år fikk jeg ikke penger fra foreldrene mine. Jeg brukte 100 prosent av mine egne penger til å starte selskapet, og ikke én krone på bankkontoen min er arvet. Og det er jeg veldig stolt over.

I tillegg stammer Jenners dollar-imperium fra hennes andre inntekter, som inkluderer blant annet sponsede innlegg på Instagram, (der hun i dag har over 130 millioner følgere!) lønnsslippen fra realityserien «Keeping up with the Kardashians» og Kendall + Kylie-kleskolleksjonen. Hun har også hatt flere samarbeid, blant annet med klesgiganten Adidas.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer