Malin Berghagen

Ble oppfordret til å ta Botox

– Jeg følte meg stygg, sier Lill-Babs' datter Malin Berghagen om kommentaren om «å gjøre noe med rynkene».

MALIN BERGHAGEN: Lill-Babs' datter Malin Berghagen reflekterer rundt det å bli eldre i et blogginnlegg desember 2022. Selv ble hun satt ut av spill av en kommentar om utseendet hennes. FOTO: Astrid Waller
MALIN BERGHAGEN: Lill-Babs' datter Malin Berghagen reflekterer rundt det å bli eldre i et blogginnlegg desember 2022. Selv ble hun satt ut av spill av en kommentar om utseendet hennes. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

den svenske foredragsholderen og yogainstruktøren Malin Berghagen (60) forteller i et nytt blogginnlegg på svenske MåBra om hvilke reaksjoner hun har fått på det å bli eldre.

Malin er datter av den svenske artisten Lill-Babs som døde i 2018. Da moren gikk ut av tiden sørget ikke bare svenskene. Også i Norge hadde Barbro «Lill-Babs» Svensson et stort publikum, og hun hadde dessuten vært gift med den norske landslagskapteinen i fotball Kjell Kasperen, som hun har datteren Kristin Kaspersen med.

I boken «Vår mamma Lill-Babs», som kom ut i Sverige april 2022, forteller Lill-Babs tre døtre om sitt helt spesielle forhold til en mamma som var mer på turne enn hjemme, og som forsørget flere generasjoner. Da KK intervjuet Malin Berghagen i 2019, fortalte hun om savnet etter en mor som i barnas oppvekst var mye på turne, og som opptrådte lange perioder i Norge, og at Malin selv identifiserte seg mer med bestemoren enn med moren:

– Når mamma hadde vært i Norge ville jo vi barna ha henne for oss selv. Men så fort vi gikk utenfor døren ba folk om autografen. Det har gjort at jeg er veldig nøye med det. Om noen kommer bort til oss når jeg er sammen med barna mine, sier jeg alltid at det ikke passer. Jeg vil vise barna at jeg prioriterer dem.

I intervjuet fortalte Malin videre at moren var mye å leve opp til, men at hennes bortgang i 2018 samtidig åpnet et rom der andre kunne tre frem.

Høy pris

Og å hele tiden være i søkelyset hadde en høy pris for moren, og også for datteren Malin Berghagen, blogginnlegget hennes på svenske MåBra. Der reflekterer Malin Berghagen (60) rundt det å bli eldre, og forteller om et fotoopptak der hun bestemte seg for å vise frem de grå hårene sine med stolthet.

Slik har det imidlertid ikke alltid vært. Malin skriver at hun har jobbet mye med selvtilliten for å omfavne det å bli eldre og at det faktisk ikke var det minste vanskelig å la seg avbilde med grått hår:

– Jeg følte meg aldri gammel og jeg merket at min «kjærlighetsbombing» til meg selv hadde fungert.

I innlegget mener hun at kvinner ofte dømmes dobbelt. Vi får kritikk om vi farger håret, og kritikk om vi ikke gjør det, som en slags ond sirkel. Hun mener ekte kjærlighet er å la folk gjøre som de vil og at vi ikke må tvinge våre egne vurdering over på andre, men elske dem som de er.

Moren usikker

I KK-intervjuet fortalte Malin at hun i ungdommen og som ung voksen slet med bulimi, og forklarte at hun var mye redd. Hun jobbet en stund som modell, og i sitt nye blogginnlegg reflekterer hun over hvordan hun i oppveksten ble påvirket av sin moren Lill-Babs forhold til utseende sitt:

– Når man som jeg har vokst opp med en mor som var veldig usikker på sitt eget utseende, er det lett at man på en måte arver det.

Malin beskriver sitt forhold til kroppen etter at hun kom i overgangsalderen, og forteller åpenhjertig at selvfølelsen fikk seg en trøkk, spesielt da hun fikk kommentarer på at hun burde «gjøre noe med rynkene sine».

– Da en mann for noen år siden sa til meg at jeg burde ta Botox, var jeg såret i ukevis. Selv om det sa mest om ham, rykket jeg på en måte tilbake til start. Jeg ble lei meg for at han bevisst gikk inn for å såre meg, og jeg følte meg stygg. Dessuten sa han det foran Martin (Malins forlovede red.anm.). Som om han ville skade oss. Huff det satt lenge i.

Blomstrende tid

Malin Berghagen var tidligere gift med musiker Tommy «Öppna din dørr» Nilsson. Martin møtte hun på middag hos Pernilla Wahlgrens bror, tre uker etter at Lill-Babs døde, da familien Wahlgren ville trøste. På middagen ble de to sittende rett overfor hverandre. I Intervjuet fra 2019, der også Martin var til stede, gjorde Malin seg følgende refleksjoner rundt å finne kjærligheten på nytt i voksen alder.

– Martin og jeg har en veldig morsom og herlig tid. Å bli forelsket i vår alder! Vi har så mye tid til hverandre, og det føles som om vi har vært på et halvt års bryllupsreise. Vi skal sørge for at de kommende årene blir så gøy som mulig, før vi blir gamle og skrøpelige. Hver måned feirer vi dagen vi møttes, ved å gjøre romantiske ting for hverandre.

LYKKE: Malin Berghagen fant lykken i voksen alder med Martin Charlton. FOTO: Astrid Waller
LYKKE: Malin Berghagen fant lykken i voksen alder med Martin Charlton. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hun antydet videre at også livet under dyna blir mer blomstrende i med årene:

– Ja! Det er jo helt fantastisk i denne alderen, sa Malin Berghagen til KK.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer