Scarlett Johansson:

- Ble sett på som et kjøttstykke

Skuespilleren letter på sløret om seksualiseringen av Black Widow i de tidligere Marvel-filmene.

BLACK WIDOW ER TILBAKE: Scarlett Johansson ble i 2019 nominert til en Oscar som beste kvinnelige skuespiller for filmen Marriage Story. Nå er hun tilbake i Marvel-universet som Black Widow. FOTO: NTB
BLACK WIDOW ER TILBAKE: Scarlett Johansson ble i 2019 nominert til en Oscar som beste kvinnelige skuespiller for filmen Marriage Story. Nå er hun tilbake i Marvel-universet som Black Widow. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I et intervju med Collider forteller skuespilleren Scarlett Johansson (36) at hun er lettet over at karakteren, Black Widow, ikke lenger blir overseksualisert slik som i tidligere Marvel-filmer.

Den 36 år gamle skuespilleren har spilt rollen som Black Widow i Marvel-universet i over et tiår. Nå er hun tilbake på storskjermen igjen i hovedrollen av filmen «Black Widow».

- Mye har skjedd de siste ti årene og jeg har utviklet en helt annen type forståelse av meg selv. Som kvinne er jeg på et helt annet sted i livet.

Ble sett på som kjøttstykke

Johansson har spilt rollen som Black Widow i over et tiår og har en lang rekke Marvel-filmer som «Iron Man 2», «Avengers»-serien og «Captain Marvel» på CV-en.

I Collider-intervjuet snakker skuespilleren ut om skiftet i måten kvinnelige karakterer blir fremstilt på i film i løpet av den tiden.

- Jeg tror jeg aksepterer meg selv i større grad. Alt dette bunner i valget om å gå bort fra hyperseksualiseringen av karakteren. Til tross for at det var mange gode øyeblikk i «Iron Man 2» ser man bare tilbake og tenker, Black Widow ble veldig seksualisert. Helt seriøst, de snakket om henne som at hun var et objekt, sier skuespilleren.

Skuespilleren forteller hvordan tidligere «Avengers»-kollega Robert Downey Jrs karakter, Tony Stark objektiverte Johanssons karakter i den andre «Iron Man»-filmen.

- På et punkt i filmen refererer Tony Stark faktisk til henne som et kjøttstykke. Min tankegang på den tiden var veldig annerledes, og på den tiden ville en sånn kommentar kanskje føltes som en kompliment. Jeg ville målt min verdi opp mot sånne kommentarer og kanskje etterhvert, slik som mange andre unge kvinner ville jeg måttet vokse utover det og finne min egen verdi.

- Nå er det annerledes. Unge jenter får et mye mer positivt budskap, og det er utrolig flott å kunne være del av det skiftet og utvikle meg. Det synes jeg er veldig kult, sier «Black Widow»-skuespilleren til Collider.

BLACK WIDOW: Johansson har spilt rollen som Black Widow i over et tiår og har en lang rekke Marvel-filmer som «Iron Man 2», «Avengers»-serien og «Captain Marvel» på CV-en.FOTO: NTB
BLACK WIDOW: Johansson har spilt rollen som Black Widow i over et tiår og har en lang rekke Marvel-filmer som «Iron Man 2», «Avengers»-serien og «Captain Marvel» på CV-en.FOTO: NTB Vis mer

Ikke den eneste

Johansson er ikke den eneste som har tatt opp samtalen om seksualisering i superheltfilmer. I 2015 startet #metoo-bevegelsen etter at flere kvinner sto fram med sine opplevelser av seksuell trakassering og overgrep fra filmprodusenten Harvey Weinstein.

I 2015 snakket også «Zero Dark Thirty»-skuespilleren, Jessica Chastain, ut om Hollywoods problem med seksualisering av kvinnelige superhelter i et intervju med Radio Times.

- Problemet i filmer som «Elekta» og «Aeon Flux» er at produksjonsselskapene alltid prøver å seksualisere tøffe kvinner, de bare må ha på seg catsuit. Hvis du ser på de beste, sterke kvinnerollene, som Ripley i «Alien» ser du at hun er en veldig sexy kvinne, men hun har ikke på seg masse sminke. Hun har på ei T-skjorte og jeans. Det mest sexy med henne er at hun er dyktig, sa Chastain til Radio Times.

Bedre seint enn aldri

Johansson forteller at ideen til en «Black Widow»-film lenge har stått på blokka, men at de virkelig startet å tenke på å ta den inn i produksjon under innspillingen av «Avengers: Infinity War».

Skuespilleren sier hun er glad for at filmen ikke ble laget tidligere.

- Filmen hadde vært veldig annerledes hvis den hadde blitt laget for 10 år siden. Jeg tror vi alle kan være enige om at det var en helt annen tid.

- På noen måter er jeg utrolig takknemlig for at den kommer ut nå, og at vi kan lage en film som handler om ekte greier publikum faktisk vil se. Det er bare bra at produksjonsselskapene endelig har innsett det, bedre sent enn aldri, forklarer Johansson.

«Black Widow» skulle kommet på kino i 2020, men på grunn av pandemien er premieren blitt flyttet til 2021.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer