Caroline Dina Kongerud

«Bli hos meg-Dina»: - Jeg fikk drapstrusler

Caroline Dina (36) var bare 17 år gammel da hun over natten ble en kjent artist over hele landet: - Jeg må innrømme at jeg savner det litt, sier hun til KK.

DINA: Caroline Dina Kongerud lagde en av 2000-tallets største hits. Foto: Aller Media
DINA: Caroline Dina Kongerud lagde en av 2000-tallets største hits. Foto: Aller Media Vis mer
Publisert

Du har garantert danset og sunget med til hiten «Bli hos meg», som ble den store landeplagen i 2003. Artisten bak låten, var 17 år gamle Dina – som egentlig heter Caroline Dina Kongerud.

Låten var på topp 10 på VG-lista i Norge i 20 uker på rad, inkludert tre uker på førsteplass.

KK ringer Caroline for å ta en prat om hvordan det var å bli kjent over natten, og hva hun gjør i dag. Caroline forteller at hun synes det er veldig hyggelig at folk fortsatt snakker om sangen – som neste år er hele 20 år gammel.

- Det er tydelig at folk fortsatt hører på den. Jeg får noen konsertforespørsler her og der, og det er enkelte konserter jeg takker ja til, forklarer hun.

Sist Caroline opptrådte på et stort arrangement, var «We love the 2000’s» på Telenor arena, før pandemien slo til.

- Det er gøy å holde det litt i live, men jeg har en travel hverdag, så det er umulig å si ja til alt. Men det er veldig hyggelig å opptre innimellom, og jeg må innrømme at jeg savner det litt, når jeg står det og føler på stemningen. Nå er det egentlig ekstra gøy, siden det er så uforpliktende. Det føles litt luksus, sier hun med et smil.

- Responsen var helt ekstrem

Det hele begynte som en ren tilfeldighet. Caroline hadde jobbet litt med musikk ved siden av skolen, og hun sang på et arrangement på Aker brygge i regi av Jan Teigen. Et plateselskap som var til stede la merke til 17-åringen, og lurte på om hun ønsket å samarbeide med dem. Det resulterte i låten «Bli hos meg».

- Responsen var helt ekstremt. Låten kom raskt på førsteplass, og jeg visste egentlig ikke helt omfanget av det, der og da. Men jeg skjønte at det var veldig stort. Jeg har ikke fått det til siden, for å si det sånn, sier hun med en latter.

STOR SUKSESS: Låten "Bli hos meg" toppet VG-lista i mange uker. Foto: Espen, Dagbladet
STOR SUKSESS: Låten "Bli hos meg" toppet VG-lista i mange uker. Foto: Espen, Dagbladet Vis mer

Forespørslene lot ikke vente på seg – Caroline reiste landet rundt for å opptre, være med på TV-innspillinger og signere singler, samtidig som hun fullførte videregående, og gikk rett over på jusstudier da videregående var over.

- Jeg husker at det ble mye taxi frem og tilbake mellom opptredener og lesesalen. Jeg var borte hver helg, samtidig som jeg prøvde å være en god student i ukedagene. Det var en heftig periode, og jeg innså på et tidspunkt at jeg måtte ta et valg.

Deltok i «Skal vi danse»

Men da Caroline fikk tilbud om å delta i første sesong av «Skal vi danse», i 2006, klarte hun ikke å si nei.

- Jeg syntes det virket gøy – derfor ble jeg med. Men det var krevende, og opptok mye tid, samtidig som jeg hadde eksamener å lese til. Det var da jeg virkelig innså at jeg måtte fokusere på én ting av gangen, og ikke gjøre alt på én gang. Jeg ønsket å gi 100 prosent, og ikke gjøre noe halvveis. Men det var en utrolig morsom opplevelse, sier hun.

«Skal vi danse»-eventyret endte med en 7. plass. Caroline forklarer at det var helt greit å ryke ut på det tidspunktet – hun innså at det var flere av de andre deltakerne som hadde større ambisjoner om å vinne.

SKAL VI DANSE: Caroline sammen med dansepartner Gustav Lundin.Foto: Ole C. H. Thomassen, Dagbladet
SKAL VI DANSE: Caroline sammen med dansepartner Gustav Lundin.Foto: Ole C. H. Thomassen, Dagbladet Vis mer

Caroline kom seg gjennom jusstudiene, og har jobbet som jurist siden. Nå jobber hun i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

- Har du noen gang angret på karrierevalget?

- Nei, jeg har ikke det. Dessuten har jeg fått holde på litt med musikk ved siden av – sånn sett har jeg fått i både pose og sekk. Kan ikke klage da, sier hun fornøyd.

Fikk drapstrusler

Blant de mange tilbakemeldingene, kom det også en del hets. Caroline forteller at hun ikke var helt forberedt på det.

- Kommentarene kom på mail den gangen, og mange av dem var veldig lite hyggelige. Jeg fikk drapstrusler, blant annet. Det er helt utrolig hvordan den sangen engasjerte, sier hun lattermildt.

Hun opplevde også det enorme fokuset på utseende.

- Alle detaljer, ting jeg ikke hadde tenkt over selv, ble påpekt i alle mulige sammenhenger. Å klare å ikke bry seg om det negative, og ta til seg det positive, er ikke så lett til å begynne med. Jeg fikk en liten reality check, og innså at jeg hadde levd et ganske skjermet liv inntil det.

REALITY CHECK: - Å klare å ikke bry seg om det negative, og ta til seg det positive, er ikke så lett til å begynne med, forklarer Caroline. Foto: Privat
REALITY CHECK: - Å klare å ikke bry seg om det negative, og ta til seg det positive, er ikke så lett til å begynne med, forklarer Caroline. Foto: Privat Vis mer

Beholdt bakkekontakten

Når man som 17-åring brått får ekstremt mye oppmerksomhet, kan det være lett at det går til hodet på en. Caroline er glad hun hadde folk rundt seg, som sørget for at hun beholdt bakkekontakt.

- Jeg kommer fra en relativt konservativ familie, hvor utdanning er viktig, og da kunne jeg ikke sveve av gårde som en superstjerne, sier hun med en latter, og legger til:

- Jeg hadde bestemt meg tidlig for at jeg skulle bli advokat. Å ikke fullføre, var ikke et alternativ, og da måtte jeg være strukturert – selv om det var så mye annet gøy som skjedde. Det ble lite søvn på den tiden. Det livet hadde jeg ikke holdt ut nå.

Tobarnsmor

Utenom noen spillejobber her og der, lever Caroline er ganske vanlig liv. Hun møtte mannen sin for 15 år siden, og de har vært gift i 10 år. Sammen har de to barn, på syv og fem år.

- Vi holder det fortsatt gående, vi! Det er veldig koselig, sier hun med et smil.

FAMILIELIV: Caroline sammen med familien sin. Foto: Privat
FAMILIELIV: Caroline sammen med familien sin. Foto: Privat Vis mer

- Hvor ofte hører du «Bli hos meg»?

- Jeg hører den stadig vekk – senest på afterski i påsken. Da den kom på, sto jeg midt på dansegulvet. Før kunne det være litt slitsomt, da den ble avspilt i alle sammenhenger, men nå som jeg har fått det på avstand, er det bare gøy. Det blir alltid god stemning. Egentlig er det helt utrolig at så mange har et sterkt forhold til låten, så mange år senere. Den blir aldri glemt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer