Ole Brumm:

Blir skrekkfilm

Den folkekjære duoen Ole Brumm og Nasse Nøff blir nådeløse mordere i ny film.

SLEMME: Ole Brumm og Nasse Nøff har blitt slemme i den nye filmatiseringen «Winnie-The-Pooh: Blood and Honey». Foto: Jagged Edge Productions
SLEMME: Ole Brumm og Nasse Nøff har blitt slemme i den nye filmatiseringen «Winnie-The-Pooh: Blood and Honey». Foto: Jagged Edge Productions Vis mer
Publisert

«Her kommer Ole Brumm...» en seriemorder i skogen? Den i utgangspunktet så uskyldige eventyrskikkelsen Ole Brumm og hans gode venn Nasse Nøff blir hovedkarakterer i en ny, britisk slasherfilm.

I «Winnie-The-Pooh: Blood and Honey» har den ellers så nusselige duoen blitt onde, etter at Kristoffer Robin har forlatt dem til fordel for en utdannelse på universitet.

- På grunn av at de har måttet klare seg alene så lenge har de blitt ville. De har gått tilbake til sine dyriske instinkter, sier regissør Rhys Frake-Waterfield til Variety.

«Falt i det fri»

Årsaken til at man nå kan plassere Ole Brumm i en så grusom setting, er at den første boka om bjørnen og hans bestevenn ble utgitt i 1926. Ettersom det nå har gått 95 år siden originalutgivelsen av A.A. (Alan Alexander) Milne kom, har Brumms univers «falt i det fri», og er ikke lenger opphavsrettslig beskyttet.

KLEDD ANNERLEDES: Ole Brumm har blitt kledd i tømmerhogger-stil i den nye filmen. Foto: Jagged Edge Productions
KLEDD ANNERLEDES: Ole Brumm har blitt kledd i tømmerhogger-stil i den nye filmen. Foto: Jagged Edge Productions Vis mer

Dermed trenger ikke produksjonsselskapet Jagged Edge Productions å frykte at Disneys advokater skal komme etter dem, så lenge de baserer alt innhold på Milnes første bok.

- Vi har forsøkt å være ekstremt forsiktige. Vi har gjort alt vi kan for å sikre at filmen bare er basert på 1926-versjonen av dem, sier Frake-Waterfield.

DISNEY-BRUMM: Regissørene har måttet sørge for at den nye skrekk-versjonen av Brumm og Nasse Nøff ikke skal ligne Disneys versjon. Foto: Disney / Buena Vista / NTB
DISNEY-BRUMM: Regissørene har måttet sørge for at den nye skrekk-versjonen av Brumm og Nasse Nøff ikke skal ligne Disneys versjon. Foto: Disney / Buena Vista / NTB Vis mer

Ikke på Hollywood-nivå

De har blant annet byttet ut den karakteristiske, røde T-skjorten til Brumm med en rutete skjorte og snekkerbukser, mens Nasse Nøff er kledd i sort.

«Winnie-The-Pooh: Blood and Honey» ble filmet på ti dager i England, ikke langt fra Ashdown Forest - skogen som inspirerte til Milnes Hundremeterskogen i fortellingene om Brumm.

Budsjettet for filmen er foreløpig ikke kjent, men ifølge regissøren selv, bør man tydeligvis ikke ha for store forhåpninger knyttet til skrekkfilmen.

- Publikum bør ikke forvente at dette skal være en film på Hollywood-nivå, sier Frake-Waterfield.

Filmen er tiltenkt et voksent publikum, og premieredatoen er ennå ikke bestemt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer