Ole Brumm:

Blir skrekkfilm

Den folkekjære duoen Ole Brumm og Nasse Nøff blir nådeløse mordere i ny film.

SLEMME: Ole Brumm og Nasse Nøff har blitt slemme i den nye filmatiseringen «Winnie-The-Pooh: Blood and Honey». Foto: Jagged Edge Productions
SLEMME: Ole Brumm og Nasse Nøff har blitt slemme i den nye filmatiseringen «Winnie-The-Pooh: Blood and Honey». Foto: Jagged Edge Productions Vis mer
Publisert

«Her kommer Ole Brumm...» en seriemorder i skogen? Den i utgangspunktet så uskyldige eventyrskikkelsen Ole Brumm og hans gode venn Nasse Nøff blir hovedkarakterer i en ny, britisk slasherfilm.

I «Winnie-The-Pooh: Blood and Honey» har den ellers så nusselige duoen blitt onde, etter at Kristoffer Robin har forlatt dem til fordel for en utdannelse på universitet.

- På grunn av at de har måttet klare seg alene så lenge har de blitt ville. De har gått tilbake til sine dyriske instinkter, sier regissør Rhys Frake-Waterfield til Variety.

«Falt i det fri»

Årsaken til at man nå kan plassere Ole Brumm i en så grusom setting, er at den første boka om bjørnen og hans bestevenn ble utgitt i 1926. Ettersom det nå har gått 95 år siden originalutgivelsen av A.A. (Alan Alexander) Milne kom, har Brumms univers «falt i det fri», og er ikke lenger opphavsrettslig beskyttet.

Dermed trenger ikke produksjonsselskapet Jagged Edge Productions å frykte at Disneys advokater skal komme etter dem, så lenge de baserer alt innhold på Milnes første bok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer