Inger Houghton

Blogger og Instagram-kjendis Inger Houghton «tok en Fotballfrue» da hun ble mamma

– Det var nesten en selvfølge at jeg skulle legge ut et bilde av hvordan kroppen så ut etter fødselen, sier hun til KK.no.

FORSKJELLER: Kritikken haglet da Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen i 2013 delte et bilde av sin stramme kropp kort tid etter fødsel. Nylig gjorde bloggkollega Inger Houghton det samme, men de negative reaksjonene har latt vente på seg. Foto: Frode Hansen / VG
FORSKJELLER: Kritikken haglet da Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen i 2013 delte et bilde av sin stramme kropp kort tid etter fødsel. Nylig gjorde bloggkollega Inger Houghton det samme, men de negative reaksjonene har latt vente på seg. Foto: Frode Hansen / VG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2013, fire dager etter at hun hadde født datteren Nelia, viste én av Norges mest populære bloggere seg i bare undertøyet på sosiale medier. På bildet så Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen (29) usedvanlig godt trent ut, og det tok ikke lang tid før kritikken begynte å hagle. Blant annet måtte hun tåle krasse reaksjoner fra flere av sine hundretusener av lesere, kollega Suzanne Aaabel (32), designer Fam Irvoll (36) og tidligere statssekretær i UD Gry Larsen (40).

Historien kan nok virke avskrekkende på mange, men dét var ikke tilfellet for personlig trener og kostholdsveileder Inger Houghton (30) – som for mange er bedre kjent som @ingerindubai. Den sprudlende blondinen har nemlig 85.700 følgere på Instagram, hvor hun deler bilder fra sin hverdag i Dubai sammen med ektemannen Ian og datteren Kaia Isabella (3 mnd.). I desember i fjor fulgte Inger i Berg Eriksens fotspor; fire knappe dager etter fødselen viste hun frem sin stramme kropp, kun iført en liten bikini og et stort smil. Det samme gjorde hun 20 dager postpartum og ti uker postpartum. Se det mest omtalte bildet under annonsen.

Jeg tenker jo sånn at dersom man ikke liker det man ser, har man lov til å trykke på «unfollow»-knappen.

– Jeg skrev på bloggen min da jeg var gravid at jeg absolutt ikke forventet å se ut som «Fotballfrue» få dager etter fødsel, men om jeg hadde gjort det, så hadde jeg absolutt skrytt av det! Jeg synes det er synd at hun ikke skulle få vise frem og være stolt over kroppen sin, jeg! Jeg tenker jo sånn at dersom man ikke liker det man ser, har man lov til å trykke på «unfollow»-knappen. Folk bør bli flinkere til det, i stedet for å sitte bak skjermen sin og kritisere, sier 30-åringen til KK.no.

LES OGSÅ: Treningen du bør droppe når du er gravid

Kaller en spade for en spade

I teksten under det mest omtalte bikinibildet av henne (som også britiske Daily Mail har omtalt), er Inger forfriskende ærlig. Ettbarnsmoren skriver at hun rett og slett fisker etter komplimenter (noe vi alle gjør i blant – enten vi tør å innrømme det eller ei...), og at hun er stolt av hvordan hun ser ut.

– Det er merkelig hvordan det har blitt, men det var nesten en selvfølge at jeg skulle legge ut et bilde av hvordan kroppen så ut etter fødselen. Jeg la ut ukentlige progresjonsbilder av den voksende magen min, så da ble det helt naturlig at jeg også viste hvordan den så ut etterpå. (...) På akkurat dét bildet sa jeg jo rett ut at jeg la det ut for å fiske etter komplimenter. Jeg ville kalle en spade for en spade, utdyper hun.

Et bilde publisert av @ingerindubai

Til tross for at Inger og Caroline Berg Eriksens bilder er nokså like, har kritikken latt vente på seg for førstnevnte; hun forteller at hun generelt er heldig på sosiale medier og sjelden får negative kommentarer. Én person mente likevel at treningsentusiasten ikke burde poste den typen bilder av seg selv etter fødsel fordi hun «gir andre kvinner dårlig samvittighet» for å ikke se ut som henne.

– Før jeg i det hele tatt fikk svart, tok flere av mine følgere meg i forsvar slik at hun til slutt unnskyldte seg. Da fikk jeg dårlig samvittighet – folk skal jo få mene det de vil! Samtidig føler jeg at det blir urettferdig at jeg ikke skal få vise frem kroppen min fordi jeg ser ut på en spesiell måte... Men så kan man jo stille seg spørsmålet om hvorfor jeg, og mange andre, i det hele tatt har dette behovet for å «vise frem» og få bekreftelse, sier Inger. 

Ekspertens tips for trening i svangerskapet

Inger forteller til KK.no at hun trente jevnt gjennom hele svangerskapet (kun to dager før termin delte hun en video på Instagram av seg selv som utførte styrkeøvelser – se den nederst i saken!), og dét holder trenings- og kostholdsekspert Ina Garthe med henne i. Ifølge henne er det ikke noe problem å trene regelmessig når du er gravid, så fremt du er frisk og rask. 

Under annonsen finner du anbefalingene Garthe tidligere har kommet med.

  • Øvelser som gir høyt «buktrykk» bør unngås, foreksempel knebøy, beinpress og lignende.
  • Det er ikke tiden for å kjøre «terskeløkter» og øke prestasjonen, så ikke press deg selv veldig hardt. Målet må være å holde formen din ved like.
  • Lytt til kroppens signaler! Er du sliten, har hodepine eller kjenner noe i magen under trening – avbryt og ta det rolig.


I tillegg råder eksperten gravide som trener til å kle seg lett, samt drikke og spise nok både før, etter og under økten. Hun anbefaler også at man sjekker med legen om det er noe man er usikker på. Husk: Det er alltid bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite.

En video publisert av @ingerindubai

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer