Oslo  20161106.
Blogger Sophie Elise ble fikk prisen "Årets blogger" under Kjendisgallaen 2016 og Wenche Foss' ærespris på Chat Noir søndag kveld.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Oslo 20161106. Blogger Sophie Elise ble fikk prisen "Årets blogger" under Kjendisgallaen 2016 og Wenche Foss' ærespris på Chat Noir søndag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix Vis mer

Thea Steen

Blogger Sophie Elise Isachsen: - Jeg tar for gitt hvor heldig jeg er

Toppbloggeren mottok prisen for «Årets blogger» etter at avdøde Thea Steen fikk prisen «Årets forbilde».

Publisert

Natt til søndag 17. juli gikk journalist og blogger Thea Steen (26) bort, etter å ha kjempet mot livmorhalskreften siden våren 2015. Underveis i sykdomsforløpet har skribenten fra Stavanger delt opp- og nedturer på bloggen sin, men i juli kom den triste beskjeden fra Steens familie om at hun hadde sovnet inn. 

«Thea satte stor pris på at mange fant trøst og glede i å følge hennes blogg. Hun hadde håpet å være en historie om å overleve, om å kjempe og vinne. Thea kjempet. Og Thea vant: Mange hjerter, mange gode møter med fine mennesker. Som ellers i livet og sykdomsforløpet var Thea utrolig tapper og utholdende i de siste ukene.», står det i blogginnlegget undertegnet hennes mor Tove og lillesøster Tonje.

Vant prisen «Årets forbilde»

Søndag 6. november gikk Se og Hørs Kjendisgalla av stabelen, og inne på Chat Noir i Oslo krydde det av sangstjerner, tv-profiler, bloggere og skuespillere. Ari Behn var kveldens konferansier, Ina Wroldsen og Madden startet med hver sin opptreden, og så kom utdelinger av priser på løpende bånd. Blant kveldens priser var prisen for «Årets forbilde», og den gikk til Thea Steen. Det var ikke ett tørt øye i salen da Theas mor Tove og søster Tonje gikk opp på scenen for å ta imot prisen på vegne av Thea Steen.

Og blant dem som ikke klarte å holde tårene tilbake var toppblogger Sophie Elise Isachsen. Like etter at prisen for årets forbilde var delt ut, ble toppbloggeren ropt opp på scenen da hun hadde vunnet prisen for «Årets blogger» - andre året på rad.

- Jeg hadde tenkt til å ha en tale klar hvis jeg vant, men innså, da Årets forbilde ble kåret, at jeg er teit og overfladisk. Jeg har hørt de verste historiene fra folk som har det vanskelig, og tar for gitt hvor heldig jeg er, sier Isachsen. (Se video øverst).

ÅRETS FORBILDE: Moren og søsteren til avdøde Thea Steen mottar prisen Årets forbilde under Se og Hørs Kjendisgalla. Foto: NTB scanpix
ÅRETS FORBILDE: Moren og søsteren til avdøde Thea Steen mottar prisen Årets forbilde under Se og Hørs Kjendisgalla. Foto: NTB scanpix Vis mer

1989 - 2016: Journalist og blogger Thea Steen ble bare 26 år.  Foto: Per Ervland // KK.no
1989 - 2016: Journalist og blogger Thea Steen ble bare 26 år. Foto: Per Ervland // KK.no Vis mer

#Sjekkdeg

Underveis i sykdomsforløpet tok nemlig Thea Steen initiativ til kampanjen #Sjekkdeg - som rettet fokus mot nettopp det å få flere kvinner til å ta celleprøve for å sjekke seg for livmorhalskreft, og kampanjen har fått flere tusen norske kvinner til å ta den viktige celleprøve-testen. Steens engasjement har dermed bidratt til å redde flere kvinner fra den potensielt dødelige kreftsykdommen.

#Sjekkdeg-kampanjen ble gjennomført i samarbeid med magasinet Det Nye, og med på laget hadde de også fått med seg kjendiskvinner som designer Jenny Skavlan (30)artist Tone Damli (28)komiker Cecilie Steinmann Neess (28)friidrettsutøver Ezinne Okparaebo (28)programleder Katarina Flatland (27) og modell Siri Tollerød (28).

- Vi skal ikke slutte å sjekke oss og du skal ikke glemmes

Da den triste nyheten om Steens bortgang ble annonsert på bloggen i juli, var det flere kjendisprofiler som tok til ordet for å hedre den engasjerte og tapre 26-åringen.

«Hvil i fred, tapre Thea. Det er vondt å lese at kreften vant. Du delte smerte og håp og tusenvis av jenter har sjekket seg for livmorhalskreft på grunn av deg og ditt engasjement for #sjekkdeg-kampanjen. Vi skal ikke slutte å sjekke oss og du skal ikke glemmes.», skrev Jenny Skavlan på Instagram.

Blogger Anja Johansen (28) delte også sorgen med et bilde av seg selv og 26-åringen på Instagram«Vakre, sterke og modige Thea! Jeg er så glad for at jeg fikk møtt ditt herlige deg og alt det du sto for. Hadde det ikke vært for deg hadde jeg aldri sjekket meg. Vi har ingen flere å miste, sjekk deg!! Hvil i fred Thea, du kommer aldri til å bli glemt #sjekkdeg».

MINNES THEA: Blogger Anja Johansen (t.v.), designer Jenny Skavlan, blogger Sophie Elise Isachsen og programleder Hedda Kise er blant kjendiskvinnene som har delt sine minneord om Thea Steen på sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
MINNES THEA: Blogger Anja Johansen (t.v.), designer Jenny Skavlan, blogger Sophie Elise Isachsen og programleder Hedda Kise er blant kjendiskvinnene som har delt sine minneord om Thea Steen på sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blogger Sophie Elise (21) delte sterke minneord på sin blogg«I dag kom den forferdelig triste nyheten om at vakre Thea Steen har gått bort. Ord blir - som alltid i en slik situasjon - fattige. Tusen tusen takk Thea for samtalene jeg fikk ha med deg, for at du var og er en utrolig inspirasjon og for alt du delte. Takk for alle kloke ord du kom med, og for at du var så god mot meg. For at du kjempet. Jeg håper du finner fred nå, og at du er på et sted som er deg verdig.» 

Programleder Hedda Kise (43) hyllet også Thea Steen på sin private Facebook-profil: «Hvil i fred, kjære Thea Steen. Jeg kjente deg knapt, men savner deg allerede. Fordi du var et sjeldent stort menneske. Du gjorde en stor forskjell på ditt korte liv. Respekt. Kjærlighet.» 

Glad for at hun hadde muligheten til å redde liv

Familien til Thea Steen opplyste i blogginnlegget som ble postet 17. juli at de opprettet et minnefond i Theas navn. Få mer informasjon på fondets offisielle Facebook-side.

«Vi ønsker å fortsatt støtte Thea sitt engasjement for #Sjekkdeg-kampanjen, og bidra til at flest mulig unge jenter unngår kreftsykdommen og får gode framtidsmuligheter. Derfor vil vi opprette et minnefond i Theas navn.»

I våres fortalte Thea Steen til KK.no at hun var glad for at hun hadde hatt mulighet til å bidra til å redde liv:

- Det som er ganske stort i alt dette, om jeg kan få si det sånn, er at sykdommen kanskje har fratatt meg muligheten til å gi liv, men den har gitt meg mulighet til å redde liv. Det har jeg gjort med bloggen min, det vet jeg.

FORBILDE: I april i fjor måtte Thea Steen innse at de lange, lyse lokkene måtte gå - og på bloggen skrev hun et åpenhjertig innlegg: «I speilet, er jeg, nesten. For første gang i historien uten et eneste hårstrå, likevel så gjenkjennelig – det var altså sånn det måtte bli. En kald hånd mot den varme hodebunnen, jeg stryker over små pigger av hår, eller fløyelaktig, ubehandlet hud. Dette er meg, nå. Det er sånn det skal være. Det var sånn det måtte bli.» Foto: Privat (Vi gjør oppmerksom på at KK.no tidligere har fått tillatelse av Thea Steen til å bruke bildet)
FORBILDE: I april i fjor måtte Thea Steen innse at de lange, lyse lokkene måtte gå - og på bloggen skrev hun et åpenhjertig innlegg: «I speilet, er jeg, nesten. For første gang i historien uten et eneste hårstrå, likevel så gjenkjennelig – det var altså sånn det måtte bli. En kald hånd mot den varme hodebunnen, jeg stryker over små pigger av hår, eller fløyelaktig, ubehandlet hud. Dette er meg, nå. Det er sånn det skal være. Det var sånn det måtte bli.» Foto: Privat (Vi gjør oppmerksom på at KK.no tidligere har fått tillatelse av Thea Steen til å bruke bildet) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer