Sinéad O’Connor

Brev fra Sinéad O’Connor til Miley Cyrus går viralt: - Ekstremt bekymret for deg

Etter hennes bortgang har et gammelt brev fått massiv oppmerksomhet.

Sinéad O’Connor: Den irske artisten ble bare 56 år gammel. Foto: AP Photo/Matt Sayles / NTB Scanpix.
Sinéad O’Connor: Den irske artisten ble bare 56 år gammel. Foto: AP Photo/Matt Sayles / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka meldte The Irish Times at den irske artisten og låtskriveren Sinéad O’Connor hadde gått bort, kun 56 år gammel.

- Det er med stor sorg vi kunngjør bortgangen til vår elskede Sinéad. Hennes familie og venner er knust og ber om å få være i fred i denne vanskelige tid, sa familien i en uttalelse, gjengitt av avisen.

Den irske artister ga ut ti album, og er kanskje spesielt kjent for låten «Nothing Compares 2 U» som toppet listene verden rundt i 1990. Og selv om artisten er mest kjent for sitt store talent, er det imidlertid en gammel krangel som har gått viralt etter hennes død, ifølge Daily Mail.

I 2013 skrev nemlig O’Connor et åpent brev til den amerikanske artisten Miley Cyrus, etter at Cyrus sa at videoen hennes «Wrecking Ball» var inspirert av O’Connors låt, «Nothing Compares 2 U».

Den kontroversielle videoen viser blant annet en kliss naken Cyrus oppå en hengende «wrecking ball», eller knusekule som det heter på norsk.

- Skjuler talentet

Uttalelsen skal ikke ha falt i god jord hos den irske artisten, som i sitt brev til Cyrus skriver at hun er ekstremt bekymret for at de rundt henne har fått henne til å tro at det kult å være naken og slikke på slegge i videoer.

- Du skjuler talentet ditt ved å tillate deg selv å bli «pimpet», skrev hun i brevet, gjengitt av The Guardian.

- Ingenting annet enn skade vil komme i det lange løp ved å tillate deg selv å bli utnyttet, og det er på ingen måte å styrke deg selv eller unge kvinner ved å sende et budskap om du skal verdsettes mer for din seksuelle tiltrekningskraft enn for ditt åpenbare talent.

WRECKING BALL: Miley Cyrus fremfører låta, Wrecking Ball, under American Music Awards i 2013. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock / NTB Scanpix.
WRECKING BALL: Miley Cyrus fremfører låta, Wrecking Ball, under American Music Awards i 2013. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock / NTB Scanpix. Vis mer

Videre advarer den irske artisten mot musikkbransjen. «De bryr seg ikke en dritt om deg, de er bare der for pengene», skrev hun, og ber artisten slutte å sende signaler om at det er kult å prostituere seg.

- Det er ikke kult Miley … det er farlig. Kvinner bør verdsettes for så mye mer enn deres seksualitet, fortsatte O’Connor.

- Du styrker deg selv og andre kvinner på ekte ved å nekte å utnytte kroppen eller seksualiteten din for at menn skal tjene penger på deg.

Eskalerte

Brevet som O’Connor åpnet med å si var skrevet med «en moderlig ånd og kjærlighet», ble ikke tatt godt imot av Cyrus.

Hun svarte ved å dele noen tidligere Twitter-meldinger fra O’Connor, hvor den irske artisten skal ha referert til egne psykiske problemer, og bedt om råd for å finne en psykiater, skrev BBC samme år.

- Jeg har ikke tid til å skrive et åpent brev til deg, fordi jeg skal opptre på SNL denne uka, skrev Cyrus ifølge BBC.

I en nytt brev skrev den irske artisten at Cyrus hadde delt gamle Twitter-meldinger fra henne fra da hun var syk og trengte hjelp, og fått dem til å se nylige ut.

- Det er høyst upassende av deg å svare på en slik måte til noen som uttrykte omsorg for deg, la hun til.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer