Maskorama:

Brøt reglene og så mer enn hun skulle

– Noen ganger blir jeg litt trasig, innrømmer Maskorama-programleder Silje Nordnes (37).

FØRSTE DELTAKER UT: Birgit Skarstein skjulte seg bak «Hytta» og røk ut i første program. FOTO: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
FØRSTE DELTAKER UT: Birgit Skarstein skjulte seg bak «Hytta» og røk ut i første program. FOTO: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer
Publisert

Den tredje sesongen av NRK-suksessen Maskorama gikk av stabelen sist lørdag. Bak kulissene har produksjonen jobbet med planlegging og hemmelighold nesten fra forrige sesong rundet av i desember i fjor.

«Ingen får vite mer enn akkurat det de må vite», skal vi tro Silje Nordnes (37). Det forteller hun i Maskoramas egen podkast som ledes av Sarah Natasha Melbye (46). Sammen med gjester spekuleres det i hintene om de enkelte deltakerne, samt generelt hemmeligholdet bak produksjonen.

Nordnes røper at hun blant annet må bli fulgt av vakter til og fra scenen og dersom hun skal på toalettet. Verken programlederen, detektivene eller deltakerne får bevege seg fritt rundt.

Tiltaket er gjort for at deltakerne ikke skal være mulig å identifisere før de blir stemt ut og må avsløre sin identitet på scenen. Før det er det kun et fåtall som vet hvem som skjuler seg bak maskene.

Men Silje kan røpe at hun under fjorårets sesong plukket opp et lite hint bak scenen.

Litt trasig

Detektivene Marion Ravn, Nicolay Ramm og Jan Thomas sto bak scenen for å få på seg mikrofonene før sending. Dersom en av deltakerne skal gå forbi, blir Nordnes – sammen med detektivpanelet – bedt om å snu seg, til tross for at deltakerne i slike tilfeller er tildekket med både kappe og maske.

Mange av kostymene kan være misvisende og lure seerne når det gjelder kroppsfasong. Med dette tiltaket kan verken 37-åringen eller paneldeltakerne få inntrykk av for eksempel hvor høy vedkommende er.

– Men noen ganger blir jeg litt trasig. Så det har vel kanskje skjedd at jeg ikke har snudd meg så fort og en gang fikk kastet et lite blikk, forteller 37-åringen i podkasten.

– Box fresh sneakers

Det går mye spekulasjoner i hvilke kjendiser som skjuler seg bak de ulike maskene. Marion Ravn har tidligere fortalt til KK at hun får hundrevis av meldinger i innboksen når Maskorama-sirkuset står på.

KK har tidligere snakket med Nordnes om programlederrollen. Da fortalte hun at det kjennes rart å være programleder i et program der deltakernes identiteter holdes skjult.

Under fjorårets sesong snudde Nordnes seg altså litt i seneste laget, og fikk kastet et blikk på deltakeren som skulle forbi sammen med følget sitt. Det var da hun fikk et glimt av skoene, som ikke var dekket over, samt at vedkommende hadde et stort følge, eller entourage.

– Det var «box fresh» sneakers, og da begynte jeg å tenke på hvem det er som kommer med masse folk. Da tenkte jeg med en gang på hiphopere. Det er jo en viss type folk som har entourage.

DIREKTESENDT: Silje Nordnes har tidligere fortalt til KK at hun ikke har erfaring med direktesendt tv før Maskorama. Likevel har hun god erfaring med tv-programmer og direktesendt radio. Nå leder hun sin tredje sesong av Maskorama. FOTO: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
DIREKTESENDT: Silje Nordnes har tidligere fortalt til KK at hun ikke har erfaring med direktesendt tv før Maskorama. Likevel har hun god erfaring med tv-programmer og direktesendt radio. Nå leder hun sin tredje sesong av Maskorama. FOTO: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer

Da de etter finalen skulle samles, oppdaget hun deltakeren med skoene. Det var operasanger Didrik Solli-Tangen, som også gikk av med seieren i den andre sesongen av programmet. Da innså programlederen at også operasangere kan bevege seg rundt med et entourage, eller hypemen, som hun kaller det.

Misvisende ledetråd

Det oppsummerer at dersom du ikke følger reglene, kan avsløringene du gjør være misvisende eller ikke hjelpe i det hele tatt.

På KKs spørsmål om produksjonen i år har satt inn flere tiltak for å unngå avsløringen bak scenen, har produsent Kim Strømstad et enkelt svar:

– Veldig artig spørsmål! Vi er også opptatt av skoene de har på seg.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer