Prins William

Brukte falskt navn for å ikke bli gjenkjent

... likevel økte søkermassene blant unge kvinner rekordmye til universitetet han studerte ved.

VILLE GÅ UNDER RADAREN: På tross av prinse-tittelen prøvde William å leve et tilnærmet normalt studentliv. FOTO: NTB
VILLE GÅ UNDER RADAREN: På tross av prinse-tittelen prøvde William å leve et tilnærmet normalt studentliv. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åvære tronarving i verdens mest berømte familie gjør at man blir vant til medienes konstante søkelys. Det er ikke dermed sagt at man liker den oppmerksomheten.

Fra sekundet prinsesse Diana trådte ut av St. Mary's Hospital en junidag i 1982 med sin førstefødte, har alle prins Williams oppturer og nedturer blitt dokumentert i offentligheten.

Ønsket et vanlig studentliv

I 2001 startet den britiske prinsen studiene ved Universitetet i St. Andrews i Skottland. Studietiden hans skal ha vært en god opplevelse for han, og det var under studiene i St. Andrews at han møtte sin nåværende kone og kommende dronning, Kate Middleton.

Med et liv i rampelyset, var prins William (39) fristet til å leve ut et så vanlig studentliv som overhodet mulig. Han foreslo et navn som vennegjengen kunne bruke når de snakket om han, slik at ikke prinsetittelen hans la opp til å bli et samtaletema.

Navnet ble Steve. Et helt vanlig, britisk navn.

Med pseudonymet hadde han et håp om å gå under radaren i et desperat forsøk på å forsvinne fra rampelyset for en periode, ifølge The Mirror.

Det bidro til å gi prinsen en tilnærmet normal studenttilværelse. Pressen tillot den unge prinsen å leve under radaren mens han studerte, og var enige om å skulle gi han så lite oppmerksomhet i mediene som mulig, men det var – ikke overraskende – lettere sagt enn gjort.

UNG SJARMØR: Prins William i 2005, samme år han leverte sin mastergrad ved University of St. Andrews i Skottland. FOTO: NTB
UNG SJARMØR: Prins William i 2005, samme år han leverte sin mastergrad ved University of St. Andrews i Skottland. FOTO: NTB Vis mer

Søkermassene økte blant kvinnelige studenter

På klasselisten skal navnet han lød på den tiden ha vært William Wales ettersom faren hans er prins Charles av Wales. Men blant venner, og nå også hans kjæreste Kate, tiltalte han som Steve.

Likevel kan det umulig ha vært en fullt og helt vellykket plan. Det tok ikke lang tid før det var et kjent faktum at Prins William var student ved universitetet.

Det skal ha økt søkermassene voldsomt, særlig blant unge kvinner.

Parallelt med studentlivet skal han ha vært forpliktet til å stille opp på offentlige oppdrag på vegne av kongefamilien. Han har alltid vært og vil alltid være prins William, pseudonym eller ei.

På tross av det, skal han har vært fornøyd med studenttilværelsen. Og det var etter at første året var fullført at han og hans nåværende kone flyttet inn i et kollektiv sammen og falt for hverandre. Hennes kallenavn skal for øvrig ha vært «Beautiful Kate», ifølge en studievenninne av paret.

PÅ OPPDRAG: Ekteparet har i dag vært sammen i nærmere 20 år, og vært gift i 11 år. Her avbildet på en formell besøksturné til Belize, Jamaica og Bahamas nylig. FOTO: NTB
PÅ OPPDRAG: Ekteparet har i dag vært sammen i nærmere 20 år, og vært gift i 11 år. Her avbildet på en formell besøksturné til Belize, Jamaica og Bahamas nylig. FOTO: NTB Vis mer

William og Kate fullførte sine mastergrader ved St. Andrew i 2005. Til vitnemålsutdelingen hadde både dronning Elizabeth, hertugen av Edinburgh, prinsen av Wales og hertuginnen av Cornwall funnet veien til den høytidelige seremonien.

Siden den gang har ekteparet fått barna George (8), Charlotte (6) og Louis (3).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer